Annonce
Randers

Frank Nørgaard tordner mod 'koranklodser': Terrorsikring skal være grim

Frank Nørgaard (DF) er ikke enig i, at terrorsikring skal være pæn. Den skal efter hans mening være nøgagtig lige så grim, som terror er. Han har nu spurgt forvaltningen, hvad det koster skatteborgerne at bruge designlavet terrorsikring frem for at bruge Hoffmanns klodser, der normalt anvendes. Foto: Annelene Petersen/Fårup Beton
Formanden for miljø- og teknikudvalget har spurgt på forvaltningen, hvad det koster skatteyderne, at der skal sættes 13 designlavede betonelementer op for at sikre Randers Festuge mod terrorhandlinger. Han er stærkt uenig i at camouflere terrorsikringen som bænke og blomsterkummer.
Annonce

Randers: At Eventsekretariatet i Randers har anskaffet 13 betonelementer, der er noget pænere at se på end de normalt brugte Hoffmanns klodser, som anvendes som trafiksikkerhedsforanstaltninger, er faldet i unåde hos formanden for miljø- og teknikudvalget, Frank Nørgaard (DF), Randers Kommune.

- Flere af min slags mener, at terrorsikring ikke skal camoufleres som bænke og blomsterkummer. Det er helt forkert. Terrorsikring skal ikke være pæn, den skal være grim, nøjagtig lige så grimt som terror er, siger Frank Nørgaard.

Han har både ytret sig om sagen på Facebook og har også stillet spørgsmål til forvaltningen om, hvad det har kostet i skattekroner at få de 13 betonelementer, som Fårup Beton og Randers Arkitekten i fællesskab har udviklet, stillet op i Randers Festuge.

- Vi er tvunget til at beskytte os mod det grimme, det er pålagt kommunen og byen af politiet, og det mener jeg skal gøres så enkelt og så billigt, som muligt, nemlig ved at bruge Koranklodser, siger Frank Nørgaard og mener altså Hoffmanns klodser, som kommunen i forvejen har liggende.

- I stedet er det her blevet vedtaget, nærmest bag lukkede døre, jeg har i hvert fald ikke hørt om beslutningen før, og derfor vil jeg gerne høre, hvad den samlede pris er sammenlignet med at bruge det, vi har i forvejen, siger politikeren.

Annonce

Tre steder med beton

På Facebook har Frank Nørgaard skrevet dette:

"Pæn terrorsikring". Uanset hvad Randers Amtsavis og Fårup Beton mener om terrorsikring af Randers Festuge, så er koranklodserne blevet en nødvendighed på grund af den muslimske masseindvandring til Europa og Danmark. I Dansk Folkeparti mener vi ikke at terrorsikring skal være pæn - nej, den skal være grim, og et symbol på alt det grimme som kommer med, når man lukker øjnene for virkeligheden. Jeg ser frem til at få oplyst hvad "den pæne terrorsikring" koster kommunen".

De nyudviklede betonelementer, der skal forhindre lastbiler i at pløje ind i menneskemængder, skal stilles op tre steder i Randers Festuge:

I Storegade kommer der seks styks, i jazzteltet i Dytmærsken vil der være fire og der sættes tre op på Østervold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce