Annonce
Østjylland

Franske medier sætter fokus på Østerskov Efterskole

Forstander Mads Lunau fra Østerskov Efterskole gør sig klar til et interview med det franske medie Planète+. Privatfoto

Østerskov Efterskole har denne uge besøg af to hold franske journalister. Det ene hold er i gang med en dokumentar om fremtidens uddannelse, det andet er interesseret i at undersøge læringsrollespil i undervisningen.

Hobro: Nye undervisningsmetoder kan godt skabe opmærksomhed i det store udland. Især når det hele foregår i kostumer og på helt andre præmisser, end man kender der, hvor man selv kommer fra.

Det kan man i hvert fald konstatere hos Østerskov Efterskole i Hobro, hvor man flere gange har haft udenlandske gæster i form af medier som Financial Times, Al Jazeera og flere tyske tv-stationer igennem de seneste år.

Dermed er der ikke noget overraskende i, at man i denne uge har haft besøg af to hold gæster, der begge kommer fra Frankrig, og som begge er i gang med at kigge lidt nærmere på undervisningen, metoderne og rammerne på efterskolen.

Det ene af holdene er fra den franske kanal, Planète+, som er i gang med en større dokumentar, hvor de besøger fire skoler i hele verden.

Denne dokumentar handler om fremtidens skole. En skole, som tænker innovativt og ud af boksen med deres undervisning, fortæller journalist Júliette Brasseur og afslører, at holdet blandt andet har besøgt en skole i Florida, hvor computerspil blev brugt som led i undervisningen.

- Vi har besøgt skoler, som har innovative tilgange til undervisningen og de redskaber de bruger i den. For eksempel gennem leg eller ved at sætte eleven i fokus. Jeg tror, at der her på efterskolen er et ret stort fokus på at lege og at aktivere eleverne gennem legen, siger Júliette Brasseur.

Júliette Brasseur og resten af holdet fra Planète+ har rejst rundt til fire skoler rundt om i verden for at tegne et billede af fremtidens skole for de franske tv-seere. Privatfoto
Annonce

Den danske metode inspirerer

Det andet hold består af journalisten Agnès Villette fra magasinet We Demain, som skriver om innovation og videnskab. Inden Agnès Villette blev journalist, havde hun 20 års lærererfaring fra et fransk skolesystem, som ifølge hende godt kan lade sig inspirere af det danske.

- Skolesystemet i Frankrig er meget traditionelt. Det er baseret på tavleundervisning og underlagt utroligt meget statslig kontrol. Som nyuddannet kan du ikke selv vælge, hvor du kommer til at arbejde henne. Det bestemmer et pointsystem baseret på erfaring, mens alle eleverne skal undervises i det samme materiale på samme måde uanset hvor du er i Frankrig, siger hun.

Agnès Villette håber, at hendes arbejde kan skabe debat om det franske skolesystem.

- Frankrig mener, at deres uddannelsessystem er det bedste i verden, men det har det ikke været i mange år. Det er vigtigt for mig at vise, at der er gode alternativer til den traditionelle undervisning rundt i verden, som vi også kan lære og blive inspireret af, siger Agnès Villette.

Hvornår de to journalistiske produkter vil blive vist i Frankrig, vides endnu ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce