Annonce
Randers

Fremadstormende popkomet åbner Randers Festuge 2019

Nicklas Sahl er på omkring et år blevet et etableret navn på den danske stjernehimmel. Det skyldes ikke mindst hitsinglerne "Hero", "Planets" og "New Eyes". Sidstnævnte er siden udgivelsen for et års tid siden blevet spillet over 13 millioner gange på musik-streamingstjenesten Spotify. Pr-foto
Nicklas Sahl, der er manden bag hitsinglerne "Hero", "Planets" og "New Eyes", er første navn på scenen fredag 9. august kl. 18 på Rådhustorvet.

Randers: Han er godt på vej til at blive det næste store idol på den danske popscene. Derfor er det en begejstret borgmester, der kan præsentere en kommende stjerne i forbindelse med åbningen af Randers Festuge 2019.

- Her en uges tid før vi præsenterer hovedlinjerne i årets festugeprogram, er vi glade for, at vi kan løfte lidt af sløret og fortælle, at Nicklas Sahl optræder ved den officielle åbning i år. Det bliver en fantastisk oplevelse, siger borgmester Torben Hansen (S), der er formand for festugens bestyrelse, i en pressemeddelelse.

- Vi har her at gøre med en dansk musiker, som virkelig bryder igennem lydmuren - især hos de unge, men også hos deres mødre, føjer festugechef Mette Bertelsen til.

Nicklas Sahl gav tidligt på foråret koncert på Turbinen. Nu får festugens gæster fornøjelsen af, at han kommer retur med sit band for et langt større publikum. Det sker fredag 9. august kl. 18 på Rådhustorvet. - Vi har et ønske om i højere grad at skabe en fest i vores gamle middelalder-bykerne, der er et helt særligt kendetegn for Randers. Målet er både at holde en fantastisk fest for alle, der bor her, og samtidig tiltrække flere udenbys gæster, siger Torben Hansen.

Annonce
Jeg er ikke den nye udgave af Mads Langer, selv om det er en oplagt sammenligning, fordi vi har nogle ens personlige træk, som for eksempel en ydmyg jysk facon, og at vi spiller guitar og har sangen i forgrunden. Jeg er bare mig selv, en singer-songwriter.

Nicklas Sahl

Lokale rødder

Nicklas Sahl har lokale rødder. Han er opvokset i Hadsten, og på Mellerup Efterskole udviklede han som teenager sit musiktalent. Den nu 22-årige musiker er på omkring et år blevet et etableret navn på den danske stjernehimmel. Det skyldes ikke mindst hitsinglerne "Hero", "Planets" og "New Eyes".

Sidstnævnte er siden udgivelsen for et års tid siden blevet spillet over 13 millioner gange på musik-streamingstjenesten Spotify.

Nicklas Sahls musik er endda blevet bemærket af Bryan Adams. Den canadiske rockstjerne har kommenteret østjydens musik på det sociale medie Instagram.

Den unge sanger nåede for alvor ud til den brede offentlighed, da han gik på scenen sammen med Mads Langer ved Grøn Koncert i 2016. Nicklas Sahl havde vundet en konkurrence om at lave den bedste cover-version af nummeret "3 AM", og præmien var, at de optrådte sammen.

Nok er Nicklas Sahl Langer-fan, men han vil ikke karakteriseres sig selv som en ny udgave af Mads Langer. Han er nemlig i lige så høj grad inspireret af velkendte typer som John Mayer og Tim Christensen.

- Jeg er ikke den nye udgave af Mads Langer, selv om det er en oplagt sammenligning, fordi vi har nogle ens personlige træk, som for eksempel en ydmyg jysk facon, og at vi spiller guitar og har sangen i forgrunden. Jeg er bare mig selv, en singer-songwriter, der elsker at spille og synge, har Nicklas Sahl for nylig udtalt.

I efteråret 2018 spillede han sin debutkoncert på Ideal Bar i København og Headquarters i Aarhus, hvor billetterne blev revet væk. Kort efter annoncerede Nicklas sin landsdækkende forårstour, hvor flere tusinde fans mødte talstærkt op til koncerter over hele landet.

Flere koncerter

Efter koncerten med Nicklas Sahl spiller DJ Jakob Kjær fra scenen på Rådhustorvet. Randers Cityforening supplerer åbningskoncerten med et stort open by-night-arrangement.

Der bliver i den forbindelse også opsat en scene i Houmeden, hvor der vil være musik allerede fra kl. 16.30. Her vil Jonas Rasmussen spille og blandt andet underholde med den danske vindersang fra Melodi Grand Prix i 2018. Derudover gæster X-factor deltager Gina Michaells Randers Festuge i samme anledning.

Der vil ligeledes fra kl. 16.30 være musik i Jazz- og Folk teltet, der traditionen tro holder til i Dytmærsken.

- Randers Festuge 2019 bygger dermed videre på traditionerne, samtidig med at musikoplevelser bliver samlet på pladser rundt i byen. På den måde udfolder vi programmet med en ny spændende identitet fra i år, som vi også vil udvikle på hen over de kommende år, siger festugechef Mette Bertelsen.

Randers Festuge løfter sløret for mere af årets program på hjemmesiden www.randersfestuge.dk fra mandag 17. juni. Programmet bliver løbende opdateret frem mod festugen. Randers Festuge går tilbage til 1977 - og har siden udviklet sig til Danmarks største brugerskabte festuge.

Alle aktiviteterne arrangeres af randrusianerne selv. Det kommunale eventsekretariat indsamler og kordinere festugeprogrammet, der involverer alt fra musik, kunst, teater, sport, gastronomi og meget mere. I de senere år har der været omkring 500 forskellige arrangementer i løbet af Randers Festuge.

Fra Randers Ugen til Randers Festuge

Lige siden starten i 1977 har Randers Ugen været fyldt med masser af fest og musik.
Ugen har gennem årene udviklet sig til Danmarks største brugerskabte festuge.
En Randers Uge har således budt på omkring 500 vidt forskellige arrangementer med masser af musik, sport, kunst, teater og mange andre kulturelle begivenheder.
Også i fremtiden vil borgere og gæster mærke den særlige puls i Randers under festugen i uge 33. Fra i år bliver det dog under nyt navn - nemlig Randers Festuge.
Forklaringen på navneskiftet er, at Randers Kommune ønsker, at festugen skal nå ud til endnu flere.

Randers Festuge 2019 finder sted fra fredag 9. august til og med lørdag 17. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce