Annonce
Erhverv

Fremadstormende Randers-virksomhed nomineret til fornem e-handelspris: - Vi vil ikke nødvendigvis være de største, men vi vil være de bedste

Den Randers-baserede virksomhed Grafikr vandt i 2018 prisen som Årets Iværksætter ved Randers Business Awards. Nu er virksomheden nomineret til endnu en pris. Foto: Annelene Petersen
Nødvendigheden af en velfungerende webshop har det seneste år været vigtigere end nogensinde, efter størstedelen af al handel er rykket online som følge af coronapandemien. Det har Grafikr, der lever af at bygge webshops til mellemstore virksomheder, nydt godt af.

Randers: Det er gået stærkt hos den Randers-baserede virksomhed Grafikr, siden de dengang 20-årige iværksættere Kiranan Luxmy og Erik Holflod Jeppesen startede virksomheden i 2016. I mellemtiden har de ansat 18 medarbejdere, og de er slet ikke færdige endnu.

Grafikr udmærker sig ved at udvikle skræddersyede webshops og beskriver sig selv som et data-drevet webbureau. Her er intet overladt til mavefornemmelser eller tilfældigheder. Det er i stedet dybdegående analyser og grundigt dataarbejde, der ligger til grund for virksomhedens arbejde.

Et arbejde, de efter alt at dømme gør rigtig godt. I november 2018 vandt virksomheden titlen som "Årets Iværksætter" under Randers Business Awards, og nu er den nomineret til endnu en pris.

Der er tale om E-handelsprisen 2021, hvor virksomheden er nomineret i kategorien ”bedste e-handelscase” for et samarbejde med herretøjsfirmaet Shaping New Tomorrow, som mange kender fra programmet Løvens Hule.

Præcis hvad, der har ført til den nominering, har Erik Holflod Jeppesen, der er medstifter af virksomheden, en ret god idé om:

- Efter vi er gået ind og har lavet en ny webshop til dem og givet dem en helt ny visuel identitet, er der virkelig sket meget. En meget større procentdel af de besøgende bliver til betalende kunder, og deres returrate er også faldet, uddyber Erik Holflod Jeppesen, der er medstifter i virksomheden.

Annonce

Prioriterer Randers

Virksomheden, der tidligere også havde en afdeling i Aarhus, sidder nu samlet på kontoret i Vestergade i Randers. Erik Holflod Jeppesen uddyber, at det gav god mening at samle alle virksomhedens kompetencer under et tag. Desuden har de ansatte, der pendler fra både Aalborg og Aarhus, så derfor giver placeringen god mening.

- Det er lige i smørhullet mellem de to byer. Og så er det her, vi kommer fra, og her, vi har hjemme. Det er vi enormt stolte af, siger Erik Holflod Jeppesen.

Tidligere har virksomheden haft til huse i både Skolestræde og Østergrave, men er for lidt over et år siden rykkede de til lokalerne i Vestergade, hvor de ansatte har et to-etagers lejemål at boltre sig på.

Efter de valgte at lukke afdelingen i Aarhus, har Grafikr nydt godt af at have alle deres kompetencer samlet under et tag. Pressefoto: Grafikr.

Pr. 1 februar har de budt en ny mand velkommen på kontoret. Anders Søgaard bliver en del af Grafikr efter at have drevet webbureauet Youfront igennem syv år. En ansættelse, Randers-drengene er enormt glade for:

- Anders er én af de dygtigste Shopify-udviklere i Danmark. Udover at være skarp i opbygning og design, udvikler han også skræddersyede apps til Shopify, og det er noget, vi er meget glade for endelig at være i stand til at tilbyde vores kunder, fortæller Erik Holflod Jeppesen.

Annonce

Håber på at udvide over Øresund

Fremtidsdrømme har de to unge iværksættere nok af. Erik Holflod Jeppesen løfter sløret for, at de har et rigtig godt øje til det svenske marked:

- Nogle af vores kunder har allerede åbnet svenske webshops, så vi har lidt føling med, hvad man skal være opmærksom på på det svenske marked. Så Sverige giver supergod mening for os. Stockholm har et rigtig fedt start-up-miljø.

Dog har de ingen ambitioner om at blive den største virksomhed i branchen, fortæller Erik Holflod Jeppesen.

- Men, vi vil være de bedste.

E-handelsprisen, hvor Grafikr er nomineret i kategorien ”bedste e-handelscase”, løber af stablen 20. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce