Annonce
Randers

Fremtiden byder på mere afstand: Randers Regnskov coronasikrer nu permanent

I omegnen af fem millioner kroner vil Randers Regnskovs ledelse nu bruge på at lave coronasikringen permanent. Det betyder blandt andet, at vægge skal væltes for at give bedre adgang til ensrettede stier med mere. Foto: Annelene Petersen
Mere plads, ensrettede gangstier, flere spritstandere, mere rengøring med mere bliver fremover en fast bestanddel i Randers Regnskov. I fremtiden, coronaudbrud eller ej, vil gæsterne gerne kunne gå rundt, spise og opleve med større afstand til hinanden end før corona, tror ledelsen på.
Annonce

Randers: I stedet for at bruge noget af overskuddet på at lave yderligere oplevelser i Randers Regnskov som normalt, bruger ledelsen nu i år i  omegnen af fem millioner kroner på at coronasikre attraktionen permanent.

Hvorfor er det ikke gjort før, kan man spørge om:

- Nu er det jo ikke sådan, at vi ikke har coronasikret efter forskrifterne under coronakrisen. Det har vi, blandt andet med ensrettede stier, mere plads i spiseområdet, håndsprit og ekstra rengøring, men nu gør vi det til en fast del fremover. Der er også enkelte steder her, hvor det på grund af indretningen har været svært at få ekstra plads og sørge for god afstand, det gør vi nu noget ved, blandt andet ved at vælte vægge og skabe nye adgangsveje. Vi har ikke kunnet gøre det permanent undervejs, for vi har jo ikke haft pengene før nu, siger Henrik Herold, direktør i Randers Regnskov.

Han fortæller, at det for eksempel i slangetemplet har været svært at få ledt publikum rundt i ensrettede stier. Derfor skal der nu slås hul i væggene, så det kan gøres. Ligeledes skal der ske noget i iskiosken og souvenirbutikken, hvor folk automatisk stimler sammen. Her skal der udvides og ensrettes.

Annonce

Spisning ude i alt slags vejr

Også den store terrasse udenfor, hvor folk kan spise, er blevet overdækket.

Men i dårligt vejr, så regner det ind på de forreste borde, så her skal der sættes vægge i, som kan rulles op, når der er godt vejr.

- Det har hele tiden været en udfordring, at når der er dårligt vejr, så går folk ind. Dermed begrænses antallet af gæster, der kan være her væsentligt. Vi må under coronakravene have 2500 gæster inde ad gangen, men har af forsigtighedshensyn aldrig haft mere end 1200-1300 gæster inde ad gangen, siger Henrik Herold.

Nogle gæster har dog alligevel følt, at der har været for mange inde på en gang, og undervejs er Randers Regnskov blevet politianmeldt et par gange, uden at politiet dog har fundet anledning til kritik, lyder det fra attraktionen.

- Nogle har også fejlagtigt troet, at der kun måtte være 100 gæster inde ad gangen på grund af forsamlingsforbuddet, men det har jo ikke  været tilfældet her på noget tidspunkt. Vi har arealer til at måtte være 2500, som sagt, siger Henrik Herold.

Han fortæller også, at nogle af regnskovsgæsterne har klaget over, at der ikke blev holdt afstand mellem gæsterne.

- Men det er jo ikke op til os at sørge for. Vi skaber rammerne, men folk skal altså selv sørge for at holde en meters afstand til hinanden, det kan vi ikke gå og sørge for sker, siger Henrik Herold.

Annonce

Vil gerne bygge ankomsthal

For at skabe endnu bedre rammer, har regnskovsfolket ansøgt byrådet om at få lov til at disponere over pladsen foran indgangen til attraktionen.

Det er nemlig kun fra dørtrinet, direktøren kan råde over i dag.

- Og der er indimellem tidspunkter, ved meget kødannelse for eksempel, at vi skal bede om lov til at bruge arealet udenfor. Så i første omgang beder vi om tilladelse til at bestemme over udendørsarealet lige uden for, siger Henrik Herold, der senere har plan om at søge om at bebygge arealet.

- Vi vil rigtig gerne lave en ny ankomsthal, så der  bliver bedre plads her. Men det er trin to at bede om det, nu skal vi først have lov til at råde over arealet, siger han.

Annonce

Følelsesmæssig rutsjetur

At sige, der blev vendt op og ned på dagligdagen i Randers Regnskov, da statsministeren lukkede landet ned 11. marts i år, er en underdrivelse.

- Samme aften kaldte jeg til ledermøde, og dagen efter mødtes vi til en helt anden hverdag, end vi plejede. Det har været fantastisk at se, hvor god medarbejderstaben har været til at tage mod nye opgaver, helt andre arbejdstider og nogle gange med kun en dags varsel. Det er ikke forkert at sige, at det her har været som en militærstrategi som forberedelse på krig, siger Henrik Herold.

- Og da der kom corona, blev der krig. Jeg har virkelig lært noget af Henriks tilgang til det fra hans tid som soldat, hvor man skal være forberedt på hvad som helst, det giver en vis tryghed, siger Brian Rasmussen, der er Herolds højre hånd i regnskoven.


Vi har siddet og på papiret fyret 70 procent af medarbejderstaben. Vi skar helt ind til det bankende hjerte i virksomheden.

Henrik Herold, direktør i Randers Regnskov


Så der er lavet coronaplan version, 1, 2, 3 og 4, den sidste er den, der nu sættes i værk med at coronasikre som en fast bestanddel af indretningen.

Annonce

Fyringsplan var klar

Det er ingen hemmelighed, at der også lå en plan for worst case scenario klar. Bare for to og en halv måned siden, da attraktionen var tvangslukket, og indtægterne var nul. Inden kommunen strakte en hånd ud og gav en underskudsgaranti og inden regeringens hjælpepakke.

- Vi har siddet og på papiret fyret 70 procent af medarbejderstaben. Med Brians ord skar vi helt ind til det bankende hjerte i virksomheden, og jeg var for eksempel den eneste leder, der blev tilbage. Både Brian Rasmussen og vores økonomidirektør havde fyret sig selv som led i redningsplanen, men så vendte billedet heldigvis, siger Henrik Herold, der i stedet for at måtte ud at fyre faktisk fik den bedste juli måned nogen sinde. Med lidt over 91.000 besøgende i juli måned.

- Det betyder, at vi lander på benene, selv om der nu er kommet en afmatning i besøgstallet, så tror jeg godt, jeg tør sige, at vi lander på et plus i år, siger Henrik Herold. Et plus, han altså allerede er ved at bruge på at coronasikre Randers Regnskov fremover.

- Vi tror på, uanset om der kommer en vaccine eller ej, uanset om der kommer flere udbrud, at folk har ændret holdning. De vil gerne have lidt mere plads omkring sig, og det skaber vi så nu, og derved fremtidssikrer vi os, siger Brian Rasmussen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Midttrafik retter ind: Nu kører bussen igen i Helstrup - men kun som midlertidig løsning

Randers FC For abonnenter

Transfervinduet lukker om 14 dage: Nej til Amankwaa, nyt om Kehinde og tro på en god coronahandel

Annonce