Annonce
Debat

Fremtidens fjernvarme er ikke forenelig med Flodbyen Randers

Læserbrev: Byrådsflertallets beslutning om at fjerne Verdos fjernvarmeværk på pieren eller begrænse dens aktiviteter for at give plads til Flodbyen Randers er et fejlskud af dimensioner.

For at kommunen kan få den samlede økonomi til at hænge sammen, kræver Flodbyen Randers, at Verdo og kraftvarmeværket er væk i 2036, eller at værket er blevet begrænset i både plads, men også i deres aktiviteter.

Men er det så muligt med fortsat kraftvarmeværk på pieren og foreneligt med fremtidens krav til mere fjernvarme, og her er svaret klart nej.

Annonce

Se på fremtidens fjernvarmeværk, der er under opførelse i Esbjerg. Det kræver et nyt anlæg til 7,5 milliarder kroner og en grund på 51.000 m2 – det svarer til et areal, der fylder en tredjedel af Pieren i Randers. Det er et super moderne anlæg, der viser vejen og inddrager nye teknologier, som endda i forhold til nuværende regler har krævet dispensationer for at nå i mål i klimaets tegn om et mere bæredygtigt fjernvarmeværk.

Krigen i Ukraine har bevirket, at Danmark skal være uafhængige af russisk gas, og regeringen har lavet et udspil, der skal sætte markant tryk på en hurtigere udrulning af fjernvarme og udfasning af gas.

Lige nu råber og skriger alle borgere i kommunen med gasfyr efter, hvornår fjernvarmen kan udrulles i deres lokalområder. Det gælder blandt andet i Romalt, Assentoft, Stevnstrup, Harridslev, Spentrup og mange flere byer.

Når Verdo skal speede op på en udrulning, så kræver det penge og kapacitetsforøgelse, og det er på ingen måder foreneligt med byrådsflertallets våde drømme om at begrænse eller fjerne Verdo og kraftvarmeværket inden, eller i 2036, og slet ikke på det kraftvarmeværk, vi alle er så afhængige af.

Tværtimod, så skal der sættes alt ind på at planlægge fremtidens fjernvarmeværk på havnen i Randers, med nuværende beliggende på pieren, da det er her, værket ligger og her, alle hovedledninger går ud.

Derfor skal der bakkes op om Verdo, når fremtidens kraftvarmeværk skal projekteres, og uden kommunale eller politiske begrænsninger. Hvad er bedst for borgerne i Randers Kommune?

Men Randers Kommune er myndighed på varmeforsyningsplaner, vil kommune og byrådsflertallet så være medspiller eller modspiller til Verdo, når fremtidens fjernvarme skal udrulles, og specielt når det går imod planerne for Flodbyen Randers.

Hvad er vigtigst – borgernes forsyningssikkerhed eller kommunens våde drøm af et udviklingsprojekt?

Så hvornår ser vi en reaktion fra byrådsflertallet?

Lige nu råber og skriger alle borgere i kommunen med gasfyr efter hvornår fjernvarmen kan udrulles i deres lokalområder.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Annonce