Annonce
Randers

Fri adgang til nationale testcentre for corona: I Randers bestemmer lægens vurdering stadig

Fra mandag den 25. maj kunne alle danskere selv bestille test for coronavirus på coronaprover.dk. Men randrusianere må altså tage til Risskov eller Viborg, hvis de ikke er blevet henvist af en læge. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Mandag åbnede Sundhedsstyrelsen og Statens Seruminstitut op for fri testning for corona af alle aldersgrupper. Men de to testområder i forbindelse med Regionshospitalet Randers er ikke en del af det tilbud.
Annonce

Randers: Mandag eftermiddag var det 12 dage siden, at en person med bopæl i Randers Kommune sidst blev testet positiv for den nye coronavirus. Mulighederne for at blive testet har ellers været stigende siden påske. Fra denne mandag kunne alle, som ønskede at blive testet, selv registrere sig på coronaprover.dk til test for enten antistoffer eller coronavirus.

Men denne mulighed gælder ikke for de to testcentre under Regionshospitalet Randers. Det er nemlig kun de 16 nationale testcentre, som man selv kan bestille tid hos - uafhængigt af symptomgraden.

- I øjeblikket skal man stadig henvises af en læge til hospitalets podestation eller til covid-klinik, forklarer kommunikationschef ved Regionshospitalet Randers, Cecilia Honores Møller.

Hvis man altså er symptomløs, og lægen ikke vurderer, at det er nødvendigt med test for coronavirus eller antistoffer, må man i stedet på rejse til en af Region Midtjyllands tre testcentre. De ligger i Viborg, Risskov og i Herning.

Testningsvejledningen og -mulighederne er dog blevet ændret et utal af gange under pandemien, så det er ikke umuligt, at der på et senere tidspunkt bliver åbnet op for yderligere testning i Randers.

I øjeblikket er smitteudviklingen i Randers Kommune meget begrænset. I hvert fald, hvis man kan regne med det antal, som er testet positive over de seneste uger. Grafik: Jyskfynske Medier/ Kilde: Statens Serum Institut
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Talenter banker på mod Esbjerg

Randers FC

Thomasberg tvivler på puljesejren: Kommer ikke i allerstærkeste opstilling

Annonce