Annonce
Randers

Alternative sommerferieplaner: Vi er vilde med at sove under stjernerne

Flere vil gerne sove i telt i naturen i statskove, og det kan man blandt andet gøre flere steder ved Fussingø. Arkivfoto: Annelene Petersen
Måske er det de alternative sommerferieplaner, der gør det, men Naturstyrelsen oplever i hvert fald en stigende interesse for at sove i telt i statskove. Her på disse breddegrader kan det for eksempel gøres flere steder i Fussingø, ved Ebeltoft, Rønde, Hobro og Bjerringbro.
Annonce

Randers: Med udsigt til en sommerferie, der må holdes i Danmark, er der en stigende interesse for at sove i telt i statskove. Naturstyrelsen har talt op, at omkring 30.000 besøgte hjemmesiden i maj, mod kun 2000 i samme måned sidste år. Har du lyst til overnatninger her på disse breddegrader er der flere muligheder i Fussingø, Støvring/Mellerup, Rønde, Ebeltoft, Hobro og Bjerringbro.

- Vi er mange, der har måtte tænke i alternative sommerferieplaner, og jeg er glad for, at danskerne har vist så stor interesse for fri teltning. Jo mere vi kender og bruger naturen, jo bedre er vi til at passe på den, lyder det i en pressemeddelelse fra miljøminister Lea Wermelin (S), der for knap en måned siden udvidede antallet af skove med fri teltning med 77, så det nu er muligt at slå sit telt op for en nat i over 275 statsskove landet over.

Fri teltning er inspireret af allemandsretten i Sverige og giver mulighed for at slå sit telt op i en række af statens skovområder uden at spørge om lov eller booke på forhånd.

Fem ting, der skal huskes til fri teltning

Ved fri teltning er der fem ting, der er værd at huske:

1-2-3-reglen: Det er kun tilladt at overnatte én nat samme sted, man må højst slå to telte op samme sted og teltene må maksimalt være til tre personer.

Teltning må kun ske på de træbevoksede områder i de udvalgte skove.

Brug kun åben ild på de dertil indrettede bålpladser. Hvis der ikke er en bålplads, brug trangia eller andet udstyr, hvor brænderen er indelukket.

Tag dit affald med dig - også toiletpapir.

Teltene skal være uden for synsvidde fra drifts- og beboelsesbygninger, herunder for eksempel naboer og campingpladser samt bilveje.

Kilde: Naturstyrelsen.

Annonce

Pas på skovbrande

Til gengæld kan det være en god idé at lave en pakkeliste på forhånd. Du skal nemlig selv have alt med hjemmefra lige fra mad og vand til soveudstyr og forsvarligt grej til madlavning, så du ikke starter en skovbrand. Det er nemlig kun tilladt at anvende åben ild på de dertil indrettede bålpladser i statens skove.

- Jeg håber, at endnu flere danskere vil prøve kræfter med en overnatning i det fri som en del af deres ferieplaner. Fri teltning er en primitiv ferieform, hvor du giver afkald på nogle moderne bekvemmeligheder. Men så får du til gengæld også naturen helt for dig selv, og ferieminder der varer meget længere end den ene nat i skoven, siger Lea Wermelin.

Der findes i alt 278 statsskove med fri teltning. Se dem alle her: https://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/overnatning/fri-teltning/

På statens naturområder er det udover fri teltning i 278 skove muligt at overnatte på lejrpladser, primitive overnatningspladser og rulle soveposen ud i skovbunden. Få inspiration til din næste nat under stjernerne: www.nst.dk/overnat

Fri teltning her omkring

I avisens udgivelsesområde er det muligt at sove i statsskove her:

Ved Randers: Fussingø Indskove, Fussingø Udskove, Fussingø Hesselbjerg, Fussingø Rar Skov, Randers, samt Randers Nørreskov ved Støvring og Mellerup.

Ved Ebeltoft: Ellemandsbjerget og Naldhøj ved Helgenæs, samt en del af Ørnbjerg Mølle ved Ebeltoft.

Ved Rønde: Klokkerholm Skov samt Ringelmose Skov.

Ved Bjerringbro: Hjermind Skov (nord for Bjerringbro-Ulstrupvejen).

Ved Hobro: Nørager Skov.

Kilde: Naturstyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Overhaling gik helt galt

Annonce