Annonce
Sport

Frier er færdig med at flytte Randers HK

Lena Frier var med på sidelinjen og i omklædningrummet, da Randers HK spillede efteråret sidste kamp i Odense. Her ses Sabine Pedersen i den kamp. Foto: Michael Bager

Mentaltræneren Lena Frier har nu afsluttet sit forløb med Randers HK, hvor hun har forsøgt at give spillerne nogle redskaber til at komme ud af den sportslige krise, som har ramt holdet i efteråret. Hun har blandt andet talt med spillerne om, hvordan man håndterer at være en del af en verden, der bliver fulgt af mange sponsorer, tilskuere og medier.

Annonce

Randers: Et tungt efterår med svigtende sportslige resultater fik Randers HK til at indlede et samarbejde med mentaltræneren, Lena Frier, som nu i et par måneder har arbejdet med at give truppen nogle redskaber, der skal hjælpe holdet videre i en sæson, der bliver genoptaget med kampene i Final4 mellem jul og nytår.

Lena Frier afsluttede sit forløb med Randers HK-spillerne i mandags, og hun har undervejs været med i omklædningsrummet til kampene mod Aarhus United og Odense, mens hun fulgte kampen mod Team Esbjerg i fjernsynet. Hun har derudover haft holdet samlet fire gange og haft individuelle samtaler med enkelte spillere.

- I begyndelsen var det enormt vigtigt at give spillerne et rum, hvor de kunne få talt ud og komme af med noget af det, som har trængt sig på. Det har været nødvendigt at få deres version og fortællinger om situationen, inden jeg så har kunnet begynde at udfordre dem og give dem nogle nye vinkler på, hvordan de kan gribe de forskellige situationer an, siger Lena Frier.

Lena Frier (th.) har en fortid som badmintonspiller på højt niveau. Arkivfoto: Scanpix
Annonce

Spillernes frirum

Kan du nævne et eksempel på, hvad det konkret kan være?

- Ja, inden for håndboldsporten er det jo sådan, at der er mange sponsorer og tilskuere, og kampene bliver fulgt af medierne. Derfor er det selvfølgelig vanvittigt vigtigt, at man viser, at man har den rigtige gejst. Men nogle gange kan gejsten også blive kørt derop, hvor det bliver febrilsk, og man får flyttet sig væk fra dét, som egentlig er opgaven. Der er ingen tvivl om, at gejst og udstråling er en vigtig del af et håndboldhold, men det skal også være troværdigt, og desuden er det meget individuelt, hvordan den gejst kommer til udtryk. Det er vigtigt at kende sig selv og vide, hvor man selv står henne i forhold til den del, siger Lena Frier.

Har trænerne også været en del af forløbet?

- Vi kender alle sammen, at det er vigtigt, at man har et rum, hvor man kan tale frit. Så derfor har der været sessioner, hvor det kun har været spillerne, og så har jeg sideløbende haft samtaler med trænerne, og de har været lidt med på sidelinjen. Men alle var med, da vi rundede af i mandags, fordi det selvfølgelig er vigtigt, at alle parter binder sig til de ting, som er blevet talt om og aftalt, siger Lena Frier.

Annonce

Stor udfordring

Lena Frier, der i sin tid var badmintonspiller i Randers Badminton Klub og siden fik en karriere på højeste niveau, arbejder i sit som job som mentaltræner både med folk i og uden for sportens verden.

Men det er første gang, at hun har arbejdet med et håndboldhold.

- Det har været enormt spændende at komme ind i deres kultur, men det har også været udfordrende, fordi jeg kommer fra en anden verden og derfor har skullet gribe tingene lidt anderledes an, end jeg plejer. Så på den måde har jeg også fået prøvet mig selv lidt af, siger Lena Frier, som understreger, at man ikke skal forvente et Randers HK-hold, som nu kommer til at lave mirakler fra den ene dag til den anden.

- Det har været en kort periode, og forandring sker ikke bare fra den ene dag til den anden. Men forhåbentlig har de fået en oplevelse af, at tingene kan ændre sig, hvis man arbejder med nye måder at udfordre de situationer, man står i som spiller og som hold. Nu skal de sammen arbejde videre med de ting, som vi har forsøgt at skabe en øget opmærksomhed omkring, og så har vi aftalt, at der er mulighed for at følge op på tingene i løbet af det nye år, hvis de føler, at der er et behov for det, siger Lena Frier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Tilbagevendt Kragballe gik målamok i snæver sejr: Læs reaktionerne her

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Randers For abonnenter

Ekspert: Drop jagten på den sidste nye mode og find guldet i dit eget klædeskab - det er godt for både dig selv og miljøet

Annonce