Annonce
Randers

Frikadellepåbuddet består: Institutioner SKAL servere svinekød

Der skal fortsat være gris på gaflen i randrusianske institutioner - i hvert fald engang imellem.

Kostpolitikken i de randrusaianske institutioner ændres ikke. Børne- og familieudvalget har kigget på svar fra en række forældrebestyrelser om disses holdninger til den gældende politik og i enighed besluttet at fortsætte som hidtil.

Annonce

Randers: Frikadellepåbuddet eller svinekødsdekretet får lov at bestå. Efter at have haft den eksisterende kostpolitik til høring i en række forældrebestyrelser har børne- og familieudvalget besluttet ikke at ændre på den.

Udvalget fik til opgave at kigge på sagen, da Velfærdslistens Kasper Fuhr Christensen i januar stillede forslag om at droppe påbuddet om, at der skal serveres svinekød i de kommunale institutioner. Den gældende kostpolitik blev vedtaget med 16 stemmer for og 15 imod i det forrige byråd, kun støttet af Venstre og Dansk Folkeparti. Så da valget i november sidste år skabte en ny magtfordeling i byrådet, mente Kasper Fuhr Christensen, at der var basis for at ændre politikken og fjerne kravet om, at der serveres svinekød.

Et flertal i byrådet besluttede imidlertid at sende forslaget videre til børne- og familieudvalget, og udvalget har siden spurgt institutionsbestyrelserne, hvad de mener om kostpolitikken.

Ud fra svarene kan man konkludere, at et pænt flertal er ganske godt tilfredse med tingenes tilstand, men at nogle mener, at kravet om svinekød er unødvendigt. Eksempelvis mener forældrebestyrelsen i Tirsdalens Børnehave, at formuleringen "herunder at servere svinekød på lige fod med andre madvarer" er en unødvendig og upassende formulering. "Dansk madkultur" er rigeligt dækkende.

- Vi drøftede sagen ud fra de besvarelser, vi har fået ind fra institutionsbestyrelserne og blev enige om ikke at foretage os yderligere i sagen. Langt de fleste er ganske godt tilfredse med kostpolitikken, og de indvendinger, der også er, handler mest om nogle sætninger, der kunne være formuleret på en anden måde, siger formanden for børne- og famlieudvalget Anders Buhl-Christensen (V) og tilføjer:

- Og jeg er rigtig glad for, at der var fuld enighed i udvalget.

Udover formanden består udvalget af næstformand Fatma Cetinkaya (S), Henning Jensen Nyhuus (S), Lise-Lotte Leervad Larsen (S), Jens Peter Hansen (V), Niels Erik Christensen (V) og Mogens Nyholm (R).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce