Annonce
Debat

Frikendt bliver straffet alligevel

Rettigheder: I Randers er en pædagogmedhjælper blevet totalt frikendt i alle anklager om seksuelle overgreb på et fire-årigt barn. På trods af modstand fra forældrene har forvaltningen i kommunen alligevel bestemt, at han skal forflyttes fra den arbejdsplads, der har dannet ramme om hans hverdag i 23 år.

Er det måden at signalere til forældre, børn, kolleger og lokalsamfundet, at pædagogmedhjælperen rent faktisk er frikendt for alle anklager? Ved at forflytte ham, stempler kommunen ham for evigt med en tvivl, som aldrig kan vaskes af. I praksis bliver en frikendt mand altså straffet for en forbrydelse, han ikke har begået. Er det god retsstilling?

Ikke nok med det. Randers Kommunes behandling af sagen har været fejlbefængt. Flere gængse regler om god sagsbehandling er ikke overholdt. Allerede før politiet havde afsluttet sagen, og før pædagogmedhjælperen selv havde fået besked, kunne direktøren i forvaltningen fortælle forældrene i institutionen, at pædagogmedhjælperen aldrig ville komme tilbage. Helt i modstrid med både forældres og kollegers ønsker. Og helt i modstrid med kommunens egne retningslinjer.

Randers Kommunes sagsbehandling har været med til at forværre det, pædagogmedhjælperen selv beskriver som sit livs 9/11.

Det er langt fra første gang, at pædagogisk personale bliver grundløst beskyldt for pædofili. Både FOA og BUPL har kendskab til en række sager, hvor pædagogisk personale er blevet udsat for pædofilianklager, der ikke var hold i. Tal viser, at der fra 2008 til 2013 var op mod 100 pædagogiske medarbejdere, som blev udsat for anklager om pædofili. Kun én af de 100 blev dømt.

Men selvom kun én blev dømt, er der 99 pædagoger, pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter, som for evigt vil være brændemærket. De vil aldrig kunne passe deres arbejde på samme måde igen, nogle forældre altid vil tvivle på dem, og måske er de nødt til at forlade faget – helt uden at have gjort noget forkert.

Det kalder på et beredskab. Vi skal samle de mennesker op igen. Det er en forfærdelig belastning at blive beskyldt uden grund, og det kan have enorme konsekvenser for den enkelte. Det må være arbejdsgiverens ansvar at få deres ansatte på fode igen.

Hos FOA er vi glade for, at medlemmer af byrådet i Randers Kommune har bedt Ombudsmanden se på sagen. Kommunen har noget, de skal rette op på. Vi håber, de vil indlede en dialog med os, om at pædagogmedhjælperen selvfølgelig skal tilbage til sit arbejde igen.

Annonce
Mogens Bech Madsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Smuk som et stjerneskud

Sjældent har vi set vores skønne Randers smukkere end netop nu. Mens vi nærmer os årets mørkeste dag, er der lys overalt i vores by. Lysets by skinner i vintermørket og lyser op i en måned, der ellers er mørk og våd og kold. Julebelysningen i gågaderne i vores hyggelige, historiske middelaldermidtby skaber varm stemning i Slotsgade, Torvegade, Sct. Mortens Gade, Brødregade og Houmeden. Selv på Rådhustorvet synes lyset i vinduerne i byrådssalen at være varmt. Bevæger vi os væk fra midtbygaderne, fremstår også området omkring havnen og åen som et julehyggeligt åndehul. Julebelysningen på havnekontoret og parkeringshuset stråler om kap med belysning, granguirlander og juletræer på stibroen, Randersbro og den blå bro. Sparekassen spiller smukt med på Tronholmen - i lighed med den lysende hest i Søndergade. Lidt længere mod vest lyser regnskovens kupler grangrønt i vintermørket. Smuk som et stjerneskud skinner vores by smukkere end mange andre julebyer. Den side af Randers skal vi også huske at se og huske at glæde os over og huske at dele med andre. Danmarks smukkeste juleby fortjener at få besøg fra andre byer, og derfor skal vi huske at fortælle vidt og bredt om byen, der er vores, byen, vi elsker at være en aktiv del af og leve vores gode liv i. Også selv om der er sager i vores by, der i særklasse mangler julefred. Her i mediehuset glæder vi os hver morgen over det smukke syn, der møder os, når vi møder på vores nye arbejdsplads på øverste etage af SCS-Huset på Randers Havn. Overalt i synsfeltet er broer og bygninger klædt i julehyggelig belysning, der giver os en glad begyndelse på dagen. Vores morgenoplevelse i denne decembermåned vil vi gerne dele med vores læsere, og derfor byder vi tirsdag, onsdag og torsdag 90 læsere indenfor, 30 hver morgen. Vi serverer et rundstykke, en kop kaffe og verdens smukkeste juleudsigt, og vi giver en lille julegave. Abonnenter kan gratis løse billet på Avisfordele.dk. Se det hele lidt fra oven. Og se Randers fra den smukke side.

Randers FC

Thomasberg skifter fire: Nye offensive esser skal sende Randers FC i top 6

Annonce