Annonce
Norddjurs

Frisk start for Møllefisk efter sure smiley'er: Flytter i nye lokaler på Bønnerup Havn

De sure smiley'er har ifølge Klaus Dethlefsen ikke haft stor indflydelse på stedets popularitet. "De fleste siger, at de kan se, der er pænt og rent dér, hvor fiskene er, så de synes, myndighederne er for stride. Men der er selvfølgelig nok nogle, der går mere op i det i end andre, så måske har vi mistet en enkelt kunde på det. Men det er ikke noget, vi har kunnet mærke," fortæller han. Foto: Annelene Petersen
Den populære fiskeforretning Møllefisk indviede lørdag sin nye butik overfor den gamle på Bønnerup Havn. En flytning, der blandt andet kommer i kølvandet på en stime af sure smiley'er fra Fødevarestyrelsens rejsehold, som har været flittig gæst i forretningen gennem det seneste halvandet år.
Annonce

Glesborg: Det sidste halvandet år har ikke været helt let for fiskehandler Klaus Dethlefsen, der sammen med sin bror, Gert Dethlefsen, ejer forretningen Møllefisk på Bønnerup Havn. Siden december 2017, hvor Møllefisk fik sin første sure smiley fra Fødevarestyrelsen, har fiskehandleren løbende haft besøg af Fødevarestyrelsens rejsehold, der i alt har givet Møllefisk syv sure smiley'er.

Senest i slutningen af februar i år fik den populære fiskebutik på havnen i Bønnerup Strand tildelt en sur smiley og en bøde på 20.000 kr. af Fødevarestyrelsens rejsehold, denne gang på baggrund af en mangelfuld rengøring.

Ved tilsynet konstaterede rejseholdet blandt andet, at der i butikken var "skidt og belægninger på fiskekasser opstillet som bord, gule belægninger på arbejdsbord i hjørne ved fileteringsbord, gule belægninger og fiskerester på stikkontakter over afskinner, i køledisk med salater og uemballeret røget ål er ved afskærmning til kølelegemer ansamlinger af mug og skimmellignende vækst og under fødevareristen rester af fødevarer." Forhold der dog efterfølgende er kommet styr på. 

Møllefisk er næsten kommet på plads i de nye lokaler i en nyindrettet hal på den anden side af gaden. De har brugt det meste af december samt årets første tre måneder på at indrette stedet. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Ingen grund til frygt

- Jeg synes, at en bøde på 20.000 kroner er lige i overkanten. Personalet havde måske været lidt for sløsede med rengøring den dag. Men hvis der ikke havde været et kontrolbesøg, havde de jo gjort rent lidt senere på dagen eller dagen efter. Det er jo ikke sådan, at det hele bare sejler, siger Klaus Dethlefsen, der understreger, at kunder i butikken intet har at frygte i forhold til fødevaresikkerheden.

- Fisken står altid pænt og rent, slår han fast.

Foruden rengøringen fik virksomheden ved samme besøg anmærkninger for en mangelfuld skriftlig risikoanalyse for virksomhedens aktiviteter. Og netop papirarbejdet i forbindelse med den løbende fødevarekontrol mener Klaus Dethlefsen fylder unødigt meget.

- Det handler ikke så meget om, hvordan vi håndterer fødevarer, men om, at vi skal lave en masse beskrivelser af ting og sager, der ikke har særligt meget med praktisk arbejde at gøre, for at tilfredsstille de kloge hoveder, som sidder og udarbejder procedurerne på området, harcererer han.

Annonce

Nemmere gulvvask

De sure smiley'er fra Fødevarestyrelsens kontrolenhed er en af grundene til, at fiskehandleren nu flytter fra de lokaler, hvor Møllefisk har haft til huse siden 1986. Men det er ikke den primære grund, fortæller Klaus Dethlefsen, der tydeligt er træt af sagen om de sure smiley'er.

- Vi flytter over i noget nyt, fordi vi fik muligheden for det. De andre lokaler havde stået i mange år, men her kan vi få det lavet, som vi vil have det, understreger han.

Dog har de nye lokaler en klar fordel, når det gælder hygiejnen:

- Vi har fået lavet helt nyt gulv, hvor alt er nemt vaskbart, så det hjælper da. Det er klart, siger Klaus Dethlefsen.

De nye lokaler har stort set samme størrelse som de gamle, men indretningen er en smule anderledes. Blandt andet har køkkenet og butikken fået et størrelsesmæssigt løft. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Fødselsdag: Topadvokat i defensiven

Randers FC For abonnenter

Klassekasser og historisk debut: Reaktioner fra sejren i Hobro

Annonce