Annonce
Østjylland

Friskole coronaramt: Elever og lærere sendt hjem en uge

Skoleleder Dorte Albæk, Norddjurs Friskole, har foreløbig valgt at lukke skolen ned en uge. Arkivfoto
Norddjurs Friskole i Grenaa har valgt at satse på fjernundervisning, fordi fem personer omkring skolen er testet positive for covid-19.
Annonce

Grenaa: 15 smittede og flere med symptomer fik natten til lørdag skolelederen på Randers Lille Skole til at tage beslutningen om helt at lukke skolen i en uge.

Søndag fulgte endnu en skole trop, da Norddjurs Friskole meldte ud, at undervisningen af eleverne fra mandag foregår hjemme bag computerskærmen, fordi fire (nu fem) personer med relation til skolen er testet positive for covid-19. Derfor er skolen nu lukket ned foreløbig til og med 4. oktober.

- Tirsdag havde vi et tilfælde hos en lærer. Vi gjorde, hvad vi skulle i forhold til at sende nære kontakter hjem, og håbede, at vi kunne nøjes med det, men lørdag morgen var der yderligere tre tilfælde, og så her til morgen (mandag, red.) endnu et tilfælde blandt eleverne, fortæller skoleleder Dorte Albæk.

Annonce

Kraftige symptomer

- Med min viden om, at der var en ældre søskende til et barn i børnehaveklassen, som udviste kraftige symptomer, kunne jeg meget hurtigt begynde at regne endnu en klasse ind i ligningen, og derfra går det stærkt. Jeg ved jo fra Randers Lilleskole, at det er vokset fra det samme antal smittede som ude hos os til rigtigt mange.


Jeg kan ikke forsvare at tage ansvaret for sikkerheden med at vente et ekstra par dage på, at nogle børn i nogle andre klasser afventede testsvar. Det er vores egen beslutning, og jeg har styrelsens ord for, at det godt kunne være en god idé ud fra et forsigtighedsprincip.

Dorte Albæk, skoleleder


- Jeg kan ikke forsvare at tage ansvaret for sikkerheden med at vente et ekstra par dage på, at nogle børn i nogle andre klasser afventede testsvar. Det er vores egen beslutning, og jeg har styrelsens ord for, at det godt kunne være en god idé ud fra et forsigtighedsprincip, siger Dorte Albæk.

Annonce

Fuldt skema

Al undervisning på Norddjurs Friskole foregår nu som fjernundervisning i alle klasser, alle fag og i fuldt skema, selv i musik og håndarbejde.

- Det er vi blevet rigtigt gode til i løbet af foråret. Både de voksnes og børnenes it-kompetencer har været i en eksplosivt stigende kurve siden da. Lærerne har brugt søndagen på at forberede sig, og undervisningen er startet klokken 8.15 i fuldt omfang, siger Dorte Albæk.

Annonce

Positive reaktioner

Skolen har ingen nødpasning i denne uge. Derfor er det nu op til forældrene selv at løse den opgave.

- Nødpasning giver jo ingen mening, når man har valgt at lukke så hårdt ned. Forældrene har ikke engang fået lov til at hente deres gummistøvler eller bøger, siger Dorte Albæk, der ikke har oplevet sure miner over nedlukningen.

- Forældrene reagerer meget positivt. Det kommer godt nok nogle spørgsmål, men jeg er nærmest blevet bestormet med beskeder om, at folk er rigtigt glade. Dem, jeg har hørt fra, er positive og trygge ved, at vi har handlet og ikke siddet og lurepasset, siger Dorte Albæk.

Annonce

Proaktiv

- Hvis vi lukker ned nu, kan vi måske åbne igen noget før i stedet for, at det havde fået lov at udvikle sig yderligere. Jeg tror, det at være proaktiv kan forkorte vores nedlukningsperiode. Hvis vi kan se, at der bliver ved at dukke tilfælde op, må vi nok i slutningen af ugen tænke os om i forhold til, hvad vi gør i uge 41.

Norddjurs Friskole har 220 børn og 26 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce