Annonce
Randers

Friskole: Svært med homo-lærere

<p>Skolens grundlag bygger på bibelen, og derfor kan det være svært med homoseksuelle lærere, mener skolelederen ved Randers Kristne Friskole. Arkivfoto: Scanpix / Martin Ballund</p>

Randers Kristne Friskole byder homoseksuelle elever velkomne, men for lærerstaben kan det være anderledes.

Hos Randers Kristne Friskole fraråder man ikke sine elever at udleve homoseksualitet. Det fastslår skoleleder Finni Larsen. Det gør han, efter at Radio24syv har lavet en rundspørge blandt 20 ud af 35 kristne friskoler i Danmark. Ud af de 20 skoler svarede 12, at de fraråder eleverne at blive homoseksuelle, fordi det er modstridende med Bibelen. Randers Kristne Friskole i nordbyen har ikke selv deltaget i rundspørgen, men de har en holdning til emnet. Selvom homoseksualitet indgår i seksualundervisningen på den kristne friskole i Randers, indgår Bibelens ord i høj grad også i børnenes undervisning.

Skolens grundlag bygger på bibelen, og derfor kan det være svært med homoseksuelle lærere, mener skolelederen ved Randers Kristne Friskole. Arkivfoto: Scanpix / Martin Ballund

Fraråder I jeres elever at udleve homoseksualitet?

»Det vil vi ikke gøre i det faglige rum. I det faglige rum, typisk i biologi, har vi seksualundervisning ligesom på andre skoler. Vi bruger de almindelige skolebøger til det, og vi følger undervisningsministeriets bestemmelser på området. Så er der holdningsrummet, for eksempel under morgensamlingerne eller i andre holdningsfag. Der kommer det til udtryk, at vi er en kristen skole, og vi formidler kristne holdninger. Der står i Bibelen, at et ægteskab er mellem en mand og en kvinde, og det fortæller vi børnene,« siger skoleleder Finni Larsen.

Annonce

Det gælder også, hvis en elev stiller et spørgsmål inden for holdningsrummet. Spørger en elev, om det er okay at være homoseksuel, vil svaret ifølge skolelederen være:

»Så vil vi svare, at det er ok at være homoseksuel. Bagefter vil vi så præsentere det bibelske perspektiv med, at et ægteskab er mellem en mand og en kvinde. Så får vi flere perspektiver på,« siger han.

Han tilføjer, at homoseksuelle elever er velkomne på skolen, ligesom der har gået homoseksuelle elever på skolen før. Homoseksualitet blandt medarbejderne på skolen er imidlertid mere komplekst, mener skolelederen.

Når det handler om, hvorvidt homoseksuelle medarbejdere er velkomne på skolen, er sagen anderledes. Det kan nemlig være svært at have en medarbejder ansat med en seksuel orientering, der strider mod Bibelen.

»Medarbejderne skal være rollemodeller for eleverne. Medarbejderne skal være loyale over for skolens kristne grundlag. Det kan blive kompliceret, hvis medarbejderen er homoseksuel,« siger Finni Larsen.

Betyder det, at I ikke ansætter homoseksuelle medarbejdere?

»Så firkantet vil jeg ikke sige det. Det handler også om medarbejderens egen vurdering, om man kan leve op til forventningen, der er ved at arbejde på en kristen skole. Om vi vil ansætte homoseksuelle, kan jeg ikke forholde mig til på lige fod, som jeg ikke kan forholde mig til, om vi vil ansætte andre grupper i samfundet. Grundlæggende handler det om, at den jobsøgende efterlever skolens formål og grundlag og er loyal over for det,« siger Finni Larsen.

Betyder det, at det er svært at have en homoseksuel lærer på skolen, fordi han eller hun ikke må inspirere eleverne til at blive homoseksuelle?

»Det er et svært spørgsmål. Lærerne skal inspirere eleverne i det faglige, men man skal også yderligere inspirere i det holdningsmæssige rum. Lærerne skal selv inspirere eleverne ud fra skolens grundlag,« siger Finni Larsen og tilføjer: »Der er ikke noget homofobi her på skolen.«

Finni Larsen garanterer samtidig, at skolen ved ansættelsessamtaler ikke spørger om den jobsøgendes seksuelle orientering. Ifølge Finni Larsen overholder skolen loven om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet. Ifølge den er det ulovligt at anmode om, indhente eller gøre brug af oplysninger om lønmodtagerens seksuelle orientering på lige fod med hudfarve, religion, tro, politisk anskuelse og lignende.

Om det rent faktisk kommer til, at en homoseksuel søger ansættelse på skolen, tvivler skolelederen på.

»Jeg tænker, at hvis man som jobsøgende lærer søger hertil, læser man skolens formål og grundlag. Grundlaget er meget enkelt, for det refererer til Bibelen. Læser man Bibelen, er den ret klar omkring seksualitet. Så jeg tror slet ikke, at homoseksuelle vil søge job her,« siger han.

Skolen har efter skolelederens vidende ikke nogen homoseksuelle lærere ansat i øjeblikket.

Annonce
Randers For abonnenter

Der er rift om 132 nye lejligheder på Gl. Hobrovej - tre måneder før, de står færdige, er en fjerdedel lejet ud

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Byens mindste isbutik sælger ud af varelaget før sæson-nedlukning og ny ejer: - Det har været mega sjovt

Randers FC For abonnenter

Randers FC-komet har taget turen fra den næstbedste række til uundværlig nøglespiller på et halvt år: - Flere og flere er ved at få øjnene op for ham

Sport

Se videoen: 600 cykelryttere mindes Chris Anker Sørensen til cykelløb i Hammel

Randers

René har reddet den svingdør, der har set det hele ske: Nu går byggeriet af lejligheder i gang i den gamle kro

Randers

Den stærke blæst pressede vandet ind i de små havne: Se højvandsfoto fra Mellerup og Voer

Sport For abonnenter

Billeder og reaktioner fra sæsonens første hjemmesejr: Specielt én ting glæder Randers HK-chefen

Danmark

Valget er hans: Manden med den sorte hat er bekymret over klimaforandringer

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Randers

Fra stille villavej til trafikhelvede: Beboere i kamp for at få trafikken væk fra deres vej

Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Randers

Dyrehaven begynder at skyde hjorte for at holde bestanden nede: EU-regler kan betyde, at næsten alle havens hjorte skal aflives

Annonce