Annonce
Norddjurs

Friskole udvider: Gør plads til flere elever fra næste skoleår

Skoleleder på MIN Friskole, Michael Christiansen, sidder for tiden ret alene på skolen, da eleverne er hjemsendt. Bevæger han sig udenfor, kan han følge med i klargørelsen af de tre nye pavilloner, der blandt andet skal rumme de indtil videre 14 førskoleelever, der kommer til april. Foto: Helle Elgaard Kvist
MIN Friskole i Ørum er i gang med at gøre tre nye pavilloner klar. Da skolen slog dørene op i august, var der 120 elever. Efter sommerferien er der 166.

Ørum: Da MIN Friskole i Ørum slog dørene op en solrig dag i august sidste år, var det med 120 indskrevne elever fordelt fra 0. til og med 8. klasse. Der var ingen 9. klasses elever, men det bliver der naturligt fra kommende skoleår, og samtidig kommer der førskolebørn fra 1. april.

Det betyder, at friskolen kommer til at mangle plads, og derfor er den nu i gang med at bygge til. Hele skolen består af pavilloner, og tre nye af slagsen med et samlet areal på 100 kvadratmeter blev i slutningen af året kranet ind i forlængelse af de andre og er nu ved at blive gjort klar til at modtage de nye elever til foråret.

Pr. 1. januar var der 152 elever indskrevet plus 14 børn til den kommende 0. klasse, så skolen, der har et maksimumsantal i klasserne på 18 elever, er snart ved at være fyldt op, og det glæder selvfølgelig friskolens leder.

Annonce

- Der har været et kæmpe ønske om en samlet 0.-9. klasses-skole i området, og det har vi kunnet mærke. Da budgetforslaget med en lukning af Ørum Skole blev meldt ud, kom der hen over en weekend 17 indmeldelser, og ellers er indmeldingerne kommet løbende hen over skoleåret, siger Michael Christiansen.

Løfter i flok

Netop kommunalpolitikernes beslutning om at nedlægge overbygningen på Ørum Skole, så eleverne i stedet skulle til Grenaa, eller alternativt Auning, var med til at sætte gang i processen med at få skabt et alternativt skoletilbud, hvor de lokale børn kunne gå hele deres skoletid.

Lige fra start har skolen været præget af en pionerånd og et kolossalt fællesskab, og da skolen slog dørene op, anslog man, at der havde været udført frivilligt arbejde til en værdi af 3,5 millioner kroner.


Det er irriterende, når vi på Facebook bliver skudt i skoene, at vi kun er for de velbjærgede. Det passer ikke.

Michael Christiansen, skoleleder på MIN Friskole i Ørum


Det beløb er ikke blevet mindre siden, og de nye pavilloner er også et godt eksempel på, hvordan forældre og andre frivillige løfter i flok. Mellem jul og nytår mødtes 10 personer hos den lokale tømrermester og gjorde pavillonerne klar, og 30. december blev de kranet op på skolen, så nu mangler der kun at blive isoleret og trukket strøm.

- Selvfølgelig er der en stamme, der står for det frivillige arbejde, men folk byder ind og vil gerne hjælpe, og alle forældre støtter op, siger Michael Christiansen.

Annonce

Ikke kun for de velbjærgede

Med 166 elever indtil videre fra næste skoleår er MIN Friskole ved at have fyldt skolen op. Bestyrelsen har givet dispensation til en enkelt dobbelt-årgang på femte klasse, fordi der var så mange helt fra start, men ellers er tanken, at det skal været en et-sporet skole.

- Det er en god, stor skole, men samtidig kender folk hinanden, siger Michael Christiansen.

Han understreger, at MIN Friskole er en skole for alle og for hele lokalområdet, for det ærgrer ham, når der på de sociale medier skrives noget andet.

- Det er irriterende, når vi på Facebook bliver skudt i skoene, at vi kun er for de velbjærgede. Det passer ikke. Hvis man søger tilskud til en friplads, så får man 30 procent fra fordelingssekretariatet, men så går vi ind og giver det resterende, siger skolelederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce