Annonce
Randers

Friskt pift til de unge

.
Annonce

Randers: Det er ikke ren skovsøidyl og sofastykker, som eleverne på Tradium Handelsgymnasiet på Rådmandsboulevard i Randers nu har at kigge på, men derimod top-moderne collage-kunst, skabt af billedkunstneren Sergei Sviatchenko.

De er voldsomt store og står og dirrer på gangene og i kantinen, hvor de spreder et friskt pift over omgivelserne.

Provokere og stimulere

Kunstneren sampler løs. Beskærer benhårdt sine mange forskellige elementer og sender dem i omløb på en farvefrisk baggrund.

Det kan være dagligdagsting som udtrådte gummisko, en snip af et par forvaskede jeans, mørkerøde læber, ansigter på tværs, et øje eller andre genstande.

»Jeg vil gerne både provokere og stimulere de studerende,« siger Sergei Sviatchenko.

Han er nærmest huskunstner
Han er en kendt skikkelse i Tradium-skolerne. Har lavet udsmykninger til afdelingen i Hobro, på Minervavej i Paderup og på Rådmands Boulevard.

Så det er ikke helt forkert at kalde ham for Tradiums huskunstner. Men mange i Randers-området har en Sviatchenko hængende. Da handlede det om oliemalerier, der gik som varmt brød. Kunstneren kom for 20 år siden til Danmark fra Ukraine. Hans første udstilling var i Galerie Nord i Randers.

.
.
.
Sergei Sviatchenko foran et af sine 10 Magic-værker, som serien hedder, på Tradium Handelsgymnasiet i Randers. Foto: Annelene Petersen
.
.
.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce