Annonce
Sport

Frivillig gennem 36 år: Landsholdsspiller ringede og hædrede Wilhelm

Wilhelm Krogsdal (til venstre) har tidligere modtaget DBU's sølvnål. Nu hædrer DBU og Arbejdernes Landsbank ildsjælen for sine 36 års frivillige arbejde i Hadsten SK Fodbold. Foto: Privat
Gennem 36 år har Wilhelm Krogsdal været frivillig i Hadsten SK Fodbold. Han er en af 50 ildsjæle som DBU og Arbejdernes Landsbank hædrer i en kampagne.
Annonce

Hadsten: Tidligere på året startede DBU og Arbejdernes Landsbank kampagnen "Hele Danmarks Frivillige", som havde til formål at hædre de frivillige, som hver dag står klar med åbne arme til at tage imod børn og unge i lokale fodboldklubber.

Blandt de hundredvis af indstillinger har de udvalgt 50 frivillige, som fortjener en særlig hyldest. En af dem er 75-årige Wilhelm Krogsdal fra Hadsten SK Fodbold, som fik beskeden leveret af landsholdsspilleren Mathias Zanka Jørgensen over telefonen.

- Han ringede pludselig, og så fik vi en sludder om fodbold generelt, og hvordan det er at være i foreningslivet. Det var en ganske god samtale på en halv snes minutter. Det var ret stort, når jeg nu aldrig selv nåede længere end Danmarksserien, lyder det fra ildsjælen, som trods sine 36 år i klubben var noget overrasket over at være blevet indstillet.

- Det kom bag på mig. Der er andre, som også har været mange, mange år i klubben, så jeg havde slet ikke forestillet mig det her. Der er jo mange i de danske klubber, der fortjener det, så jeg er meget beæret og stolt, siger Wilhelm Krogsdal, som var indstillet af Gert Jensen, der sluttede som fodboldformand i HSK tilbage i juni.

Annonce

Pligt til at følge med

Wilhelm Krogsdal har selv spillet i HSK, hvor både børn og børnebørn også har haft sin gang. Derudover har han været træner, men timerne er hovedsageligt blevet brugt på det administrative arbejde for klubben.

Det kunne nemlig ofte klemmes ind, når der var en ledig time eller to på nattevagterne hos DSB, hvor Wilhelm var ansat i 46 år.

Nu er depechen dog gradvist blevet givet videre. Men Hadsten SK bliver aldrig sluppet helt.

- Jeg er ikke involveret på samme niveau mere, så nu må andre tage en tørn, men jeg har ikke sluppet det hele. Som æresmedlem i klubben har jeg pligt og ret til at følge med i, hvad der sker.

- HSK betyder rigtig, rigtig meget for mig, så jeg følger gladeligt med i det daglige. Særligt i ungdomsafdelingen, som jo danner grundlag for vores seniorhold, siger Wilhelm Krogsdal.

Med æren som en af de 50 udvalgte frivillige følger også et sponsorat til HSK Fodbold til en værdi af 15.000 kroner, som kan bruges på bolde, udstyr eller uddannelse til de frivillige.


Det kom bag på mig. Der er andre, som også har været mange, mange år i klubben, så jeg havde slet ikke forestillet mig det her. Der er jo mange i de danske klubber, der fortjener det, så jeg er meget beæret og stolt.

Wilhelm Krogsdal, frivillig i HSK Fodbold
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Serierækkerne officielt slut for i år: Løsning sikrer flere lokaler klubber oprykning

Annonce