Annonce
Randers

Frivillige beredskabsfolk fik skulderklap af borgmesteren

Borgmester Torben Hansen bydes velkommen af frivillige på Beredskabsgården. Foto: Flemming Krogh

Der blev gjort status over det forgangne år i Beredskab & Sikkerhed, og de frivillige modtog både hæder og taknemmelighed til den årlige nytårsmønstring.

Randers: Ankom man som en af de sidste til den årlige nytårsmønstring på Beredskabsgården Langvang, var det med at få hænderne op af lommerne. For man giver naturligvis hånd, siger pænt goddag og godt nytår til alle fremmødte - også selv om man er rosinen i pølseenden af de omkring 40 frivillige og ledere i Beredskab og Sikkerhed, der lørdag var mødt op for at vende året, der gik.

Sammenholdet var ikke til at tage fejl af, og der blev både hygget og drillet med højt humør, mens anciennitetstegn blev uddelt. Traditionen tro bød dagen også på taler fra henholdsvis borgmester Torben Hansen (S), beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl samt den daglige leder af Beredskabsgården, Henrik Peder Pedersen.

De mange frivillige sætter tydeligvis stor pris på hinanden, og det samme gør borgmesteren.

- I deler ud af noget at det mest dyrebare, vi har som mennesker, nemlig vores tid. I er klar, når der er behov for hjælp, både morgen, middag og aften. Og så gør I det uden at få en krone for det. Stort tak for det, sagde Torben Hansen fra talerstolen.

Han afslørede også, at han som så mange andre også kan blive en anelse fascineret af brandbiler, blå blink, og ting, der skinner.

- Men jeg må også sige, at jeg er endnu mere fascineret af det overskud, som I møder mennesker med, fortsatte han.

- Frivillighed er det at gøre en forskel. Og det har der været behov for i 2018 - og I var der, da behovet opstod.

- Det er jeres kampgejst, der driver hele værket. Der er ikke noget beredskab, og der er ikke nogen sikkerhed uden jer.

Kasper Sønderdahl, beredskabsdirektør i Beredskab & Sikkerhed

Tro tjeneste hyldet

Følgende modtog anciennitetstegn for 10 års tjeneste:Lise Maj Rasmussen

Kristoffer Sanden

Følgende modtog anciennitetstegn for 20 års tjeneste:

Jan Christensen

Tommy Willman Petersen

Per Nielsen

Ole Knutsson

Janne Rygaard

Susanne Lykkegaard Andersen

25 års hæderstegn:

Vibeke Nedergaard Nielsen

Årets frivillig 2018:

Hans Jørgen Nielsen

Hans Jørgen Nielsen modtog prisen som årets frivillig og dertilhørende klapsalver. Foto: Flemming Krogh

Et begivenhedsrigt år

En stor del af de frivillige har i 2018 deltaget i en række bemærkelsesværdige indsatser. Og særligt en dag blev der for alvor brug for beredskabets frivillige. Fredag 3. august startede fra morgenstunden klokken 7.32 med en omfattende brand på Assentoft Kro. Kort før klokken 11 kom så meldingen om endnu en voldsom brand i en lagerbygning på Ørneborgvej.

Før der var kommet bugt med flammerne i Assentoft og på Ørneborgvej, opstod endnu en voldsom og tragisk brand på plejecentret Farsøhthus i Allingåbro, hvor tre mennesker mistede livet. Men det kunne have gået endnu værre til.

- Når min søn på otte spørger om heltene fra beredskabet, så fortæller jeg historierne fra 3. august i Allingåbro, hvor fire brandfolk redder syv personer ud fra et plejehjem i flammer, sagde Kasper Sønderdahl blandt andet i sin tale.

2018 var også året, hvor ti frivillige fra Beredskab & Sikkerhed, heraf syv fra Randers, drog til Sverige for at hjælpe med slukningsarbejdet af de enorme skovbrande. Med sig hjem tog de en masse erfaringer, der fremover kan bruges i arbejdet.

- Vi skal lære af hver eneste indsats, vi er ude på. Det har der især været mulighed for i 2018, blandt andet på Farsøhthus og i Sverige., sagde Kasper Sønderdahl.

Han roste desuden de frivilliges hjertevarme, glæde, og lyst til at gøre en forskel.

- Det er jeres kampgejst, der driver hele værket. Der er ikke noget beredskab, og der er ikke nogen sikkerhed uden jer. En stor tak til jer frivillige, fordi I altid er der.

Janne Rygaard smilede over hele femøren, da Henrik Peder Pedersen overrakte hende anciennitetstegnet for 20 års tjeneste. Foto: Flemming Krogh

Nye opgaver og kolleger

Der blev også lejlighed til at kigge fremad. Det kommende år vil byde på et stort arbejde med at strukturere klimaberedskabet, fortalte beredskabsdirektøren. Og her får de frivillige en kerneopgave.

- Der vil være en række værktøjer, vi skal ud og bruge penge på. Men grej gør det ikke alene. Det står og falder med jer, og I kommer til at gå forrest, fastslog Kasper Sønderdahl.

Nye opgaver betyder også mere uddannelse. Men det er efterhånden ved at være en udfordring i sig selv, at udsætte de frivillige for noget, de ikke allerede har godt styr på.

- I er kreative, idérige, fagligt dygtige og hurtige. Det bliver sværere og sværere at planlægge øvelser, der kan udfordre jer, sagde daglig leder Henrik Peder Pedersen i sin tale.

Fra talerstolen gav han også en stor ros til de unge mennesker, der deltager i juniorbrandkorpset, for altid at være klar og parate til at yde en indsats - og forhåbentlig snart kan rykke fra brandkorpset og op som almindelige frivillige.

- Tak for jeres tid, tak for jeres måde at være på, for jeres glade ansigter, og for at støtte op om hinanden. Rigtig godt nytår, og pas på jer selv, lød det afslutningsvis fra Henrik Peder Pedersen til hele forsamlingen.

Beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl sætter hæderstegnet, der indikerer 25 års tjeneste, på Vibeke Nedergaard Nielsens uniform. Foto: Flemming Krogh
Foto: Flemming Krogh
Foto: Flemming Krogh
Foto: Flemming Krogh
Foto: Flemming Krogh
Foto: Flemming Krogh
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Mathias Nielsen analyserer Horsens: De står for det samme som altid

Annonce