Annonce
Randers

Frivillige i aktion for flygtningebørn: Bamser befolker Østervold

Frivillige i Mellemfolkeligt Samvirke afholder lignende aktioner i august i byerne; Sønderborg, Aarhus, Gladsaxe, Helsingør (billedet), Slagelse, Aalborg og Albertslund. Indtil videre har Københavns Kommune og Sønderborg Kommune stemt for at give børnene et hjem i Danmark. Foto: Mellemfolkeligt Samvirke
Frivillige fra Mellemfolkeligt Samvirke beder lokalpolitikere om hjælp: Flygtningebørn skal til Randers.
Annonce

Randers:  Frivillige fra den humanitære hjælpeorganisation Mellemfolkeligt Samvirke går nu i aktion for at få Randers til at tage imod nogle af de flygtningebørn, der lever en utryg tilværelse i Moria-lejren på den græske ø Lesbos.

For at gøre opmærksom på sagen dækker de frivillige tirsdag eftermiddag Østervold til med 500 bamser, svarende til det antal flygtningebørn Randers, som man mener, at kommunen sammen med resten af Danmark bør tage imod.

Annonce

SF: Vi skal reagere

SF i Randers har sat sagen på dagsordenen på byrådsmødet mandag 7. september, hvorvidt Randers Kommune skal tilbyde udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) en forhåndsaftale om at modtage en ikke nærmere bestemt andel af op mod 500 uledsagede flygtningebørn fra Moria-lejren i Grækenland, hvis de opnår asyl i landet.


Forholdene i Moria bør vedrøre os alle. Det er ikke bare grækernes problem. Når børn, som oven i købet er uledsagede, i årevis lever i lejre som Moria.

Rosa Lykke Yde, byrådsmedlem, SF


- Forholdene i Moria bør vedrøre os alle. Det er ikke bare grækernes problem. Når børn, som oven i købet er uledsagede, i årevis lever i lejre som Moria, skal vi reagere, udtalte SF's byrådsmedlem, Rosa Lykke Yde (SF), for nylig til Randers Amtsavis.

Annonce

Tryghed og stabilitet

- Bamserne er et symbol på den tryghed og stabilitet, vores land kan være med til at give mange af de flygtningebørn, hvis hverdag længe har været præget af frygt for morgendagens uforudsigelighed. I lejren er der mangel på alt. Vand, mad, telte, læger, sikkerhed og tryghed. Derfor skal vi give dem et hjem og sørge for en fair sagsbehandling, siger Mette Nielsen, frivillig i Mellemfolkeligt Samvirke.

De frivillige vil igangsætte konkurrencer og lege med forbipasserende og sørge for en ”foto-station”, hvor man har mulighed for at få taget bamsebilleder. Herudover kan man skrive under på borgerforslaget om, at Danmark skal tage imod de 500 flygtningebørn.

Indtil videre har over 33.000 borgere på landsplan skrevet under på forslaget, heraf 90 i Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce