Annonce
Randers

Frivillige med fart på: 150 familier får julehjælp

- Det er meget vigtigt for os, at det bliver en hyggelig dag for de familier, der skal modtage julehjælpen, fortæller Sarah Bech-Lodahl, formand for Mødrehjælpen i Randers. Arkivfoto: Lars Rasborg
Mødrehjælpen i Randers yder hjælp og støtte til familier i sårbare situationer. Fædre er også velkomne.
Annonce

Randers: Der skal arbejdes effektivt, når frivillige fra Mødrehjælpen og Logen Navitas mødes tidligt om morgenen fredag 20. december for at pakke årets julehjælp i kasser og stofnet. Ikke færre end 150 af hver skal nemlig pakkes med fødevarer, så de senere samme dag kan blive uddelt til de 150 familier, som er blevet godkendt til at modtage Mødrehjælpens lokale julehjælp.

De frivillige mødes i Rema 1000 i Helsted, som stiller baglokalet til rådighed for Mødrehjælpen, som naturligvis køber alle varerne til julekasserne og -nettene i samme Rema-butik. Udover, hvad Mødrehjælpen køber, fyldes kasserne og nettene også af varer, som Rema 1000 donerer. I kasserne og stofnettene er der madvarer til alle julens dage. Der er morgenmadsprodukter, rugbrød og pålæg, mælk, mad til juleaften samt masser af julegodter. Endelig er der et gavekort til alle børn i alderen 2-17 år.

- I forbindelse med vores juleuddeling får vi stor hjælp fra Rema 1000 i Helsted og Logen Navitas. Det er frivillige fra logen, der hjælper med at pakke, og som også hjælper til under selve uddelingen. Endvidere er vi så heldige, at Logen Navitas stiller deres smukke lokaler til rådighed til vores uddeling, siger formanden for Mødrehjælpen i Randers, Sarah Bech-Lodahl.

Randers Julehjælp

Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.

Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.

12 organisationer, foreninger og grupper får del i Randers Julehjælp 2019:

 • Aktivitetsforeningen Jennumparken
 • Børnenes Kontor
 • Dansk Folkehjælp
 • Frelsens Hær
 • Giv Julen Mening
 • Juleteamet Randers og Omegn
 • Kirkens Korshær
 • Kirkernes Familiehjælp
 • Mødrehjælpen
 • Venligboerne Langå
 • Julearrangement for handicappede børn v/Handicapcenter Kronjylland
 • Randers Menighedsplejes Legatfond

Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland:

Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105

eller via Mobilpay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.

Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem kl. 10 og 14.

Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle. Hver dag bringes en oversigt over bidrag fra virksomheder og foreninger på over 5000 kroner.

Indsamlingsperioden er 17. november til 15. december.

Annonce

En hyggelig dag

Uddelingen sker allerede samme dag, hvor 150 taknemmelige familier hver vil modtage en kasse og et stofnet med mad samt gavekort til julegaver til børnene. Det foregår fra Logen Navitas’ lokaler i Kristrup.

- Det er en stor dag for os i Mødrehjælpens lokalforening, og det er derfor også meget vigtigt for os, at det bliver en hyggelig dag for de familier, der skal modtage julehjælpen, fortæller Sarah Bech-Lodahl og fortsætter:

- Vi stiller derfor an med kaffe, te og varm kakao samt juleslik. Så kan familierne sidde og få en hyggestund med de frivillige, inden julekasserne hentes ude på parkeringspladsen.

Annonce

Grupper for mødre og fædre

Julehjælpen er dog kun en af de måder, som Mødrehjælpen støtter udsatte familier i Randers på.

Resten af året yder Mødrehjælpen på flere forskellige måder hjælp og støtte til familier i sårbare situationer. I “Huset” på Dronningborg Boulevard har Mødrehjælpen flere cafégrupper, hvor unge mødre eller kommende mødre mødes omkring et måltid og får talt om det, der rører sig i deres liv - både om det, der er svært og om de glædelige ting, der sker.

Mødrehjælpen har også de seneste år haft en fædregruppe. Her mødes unge fædre en aften hver anden uge til en gang god mad og gode snakke.

Bidrag over 5000 kr.

Følgende virksomheder og foreninger har givet bidrag på 5000 kroner eller mere til Randers Julehjælp 2019:

Lions Club Randers Gudenå: 40.000 kr.

XL Byg, Vorup: 25.000 kr.

Sparekassen Kronjylland/Randers FCs løbearrangement: 12.400 kr.

Randers Skipperlaug og Bombebøsse: 10.000 kr.

Focuscare Denmark: 6.000 kr.

Randers Business Breakfast Rotary Klub: 5.500 kr.

Randers Amtsavis' redaktionelle Medarbejderforening: 5.000 kr.

Krista Ølgod og John Sørensen: 5.000 kr.

Annonce

Mentorordning

Mødrehjælpen tilbyder også mentorordning, hvor “Huset”s brugere har mulighed for at blive tilknyttet en frivillig mentor, som kan hjælpe dem på mange forskellige måder.

På menuen har Mødrehjælpen desuden ”Den Rullende Kagemand”, hvor forældre til børn i alderen 2-12 år har mulighed for at få hjælp til at afholde en børnefødselsdag.

- Vi har også et samarbejde med jordemødrene, sundhedsplejerskerne og ydelseskontoret om, at de har mulighed for at henvise sårbare kommende familier til en startpakke, som består af en masse af de ting, som er vigtige for den nybagte familie, når det lille barn kommer - blandt andet en babydyne og babytøj i diverse størrelser. Derudover får hver familie også et patchworktæppe, der bliver syet af frivillige specielt til startpakkerne, samt et gavekort ned til butikken, oplyser formanden for Mødrehjælpen i Randers.

I år tilbyder Mødrehjælpen som noget nyt ordningen ”En hjælpende hånd”, hvor familier kan søge om hjælp til blandt andet briller, kontingent til fritidsaktiviteter, dåb eller navngivning, konfirmation eller nonfirmation og udflugter. Mødrehjælpen har tidligere haft hjælp til konfirmation eller tilsvarende fest, men denne hjælp er erstattet af ”En hjælpende hånd”.

Køb af julemærke

Lions Club Randers Gudenaa har besluttet, at indtægterne fra salget af årets digitale julemærke skal indgå i Randers Julehjælp.

Motivet for årets mærke er Memphis Mansion på Graceland Randers Vej, hvor Elvis-museet har til huse.

Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket:

Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319.

Skriv mail-adresse i meddelelsesfeltet.

Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Der arbejdes effektivt, når frivillige fra Mødrehjælpen og Logen Navitas mødes tidligt om morgenen den dag, hvor årets julehjælp uddeles, for at pakke kasser og stofnet. Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Anna von Lowzow: - Det der med hele tiden at overtage samtalen, det er så udannet og burde føre til klaps bagi

Randers

Randers Julehjælp: Festpenge i mediehuset går til økonomisk trængte familier

Randers For abonnenter

Kunstig sø er blevet kampplads for lystfiskere og lokale beboere - minister på vej med afgørelse

Randers

Motorvejen spærret natten til søndag: Kassevogn var væltet og chaufføren sad fast

Annonce