Annonce
Randers

Fru Hansen byder på meget mere end en gårdbutik: Kunne ikke gå uden familie og venners hjælp

Sommermarkedet holdes for tredje år i træk, midt i sommerferien, men der er alligevel godt besøgt hele dagen, lyder det fra Helle Hansen, der driver Fru Hansens Butik og Café i Drastup. Foto: Lone Hammer Sørensen
Delikatesser i lange baner, planter, kunsthåndværk, lette anretninger, søde sager, dans, arbejdende væksteder og meget mere kunne opleves hos Fru Hansens Butik og Café, der søndag holdt sommermarked.

Drastrup: Alle parkeringspladser var i brug, så naboen, tyrestationen Viking Genetics havde givet lov til at gæsterne kunne stille deres fire hjul fra sig der. Så godt besøgt var sommermarkedet hos Fru Hansens Butik og Café i Drastrup søndag ved middagstid.

Og det er lidt af et vovestykke at byde på sommermarked med 20 udstillere, musik, dans, mad med mere midt i den tid, der for mange forretninger er allermest stille - midt i industriferien.

- Der var mange kunder, der sidste år spurgte mig, om jeg godt turde holde sommermarked midt i ferien, og det skulle jeg da lige tænke over. Og efter jeg så, hvor mange der kom, så turde jeg godt igen i år. Jeg har ingen idé om, hvor mange her er, men der er godt besøgt hele dagen, lyder det fra Helle Hansen, der er en kvinde, som kan have mange bolde i luften. Rigtig mange. Så mange, at man bliver forpustet af at stå ved siden af hende i ti minutter.

Samtidig med, at hun giver interview til avisen her, laver hun lige fire frokost-anretninger, svarer på mindst 15 spørgsmål og har et øje på, hvad der sker omkring hende.

- Du er godt nok god til at bevare roen. Er du bare sådan af natur, får jeg lige indført mellem to henvendelser til Fru Hansen fra personale og familie, der hjælper til i dagens anledning.

- Ja, det er jeg. Det kommer jo nok af, at jeg er sygeplejerske. Der er man vant til at håndtere mange ting på én gang. Her er forskellen bare, at ingen dør af at vente, lyder det med et smil fra kvinden, som kan multitaske lidt mere end de fleste.

Annonce

Fru Hansens Butik og Café

  • Fru Hansens Butik og Café drives af Helle Hansen og har adresse på Ebeltoftvej 5 i Drastrup.
  • Gårdbutikken har fire års fødselsdag til september, og bygningerne er det tidligere Birkehøj Mejeri, som fandtes mellem 1888 til det lukkede i 1965. Siden har der været solgt vinduer fra adressen i firmaet Rado.
  • Lokalerne stod tomme i seks-syv år, inden Helle Hansens bror, Bo Hansen, købte dem, og sammen renoverede og indrettede søskendeparret de i alt 400 kvadratmeter butik.
  • Ud over butik og café er der et galleri, hvor fem kunstnere har lejet sig ind, der er et stort værksted, samt privatbolig.
  • Fru Hansens Butik og Café har åbent torsdag til søndag klokken 10-17.30.

Det gamle mejeri

Hun har altid haft en drøm om at få sig en gårdbutik, men hendes tidligere liv bød ikke på den mulighed. Da hun for fem og et halvt år siden blev skilt fra sin mand gennem 30 år, spurgte hendes bror, Bo Hansen, hende om hun stadig havde lyst til at få en gårdbutik.

- Og det havde jeg jo. Jeg har altid været glad for at lave mad og gerne vegetarmad. Har altid elsket at være i haven og lave små planter. Har en forkærlighed for kurve, krukker og keramik. Og da Bo havde fået øje på stedet her, så slog vi til. Han købte det, for jeg kunne ikke få solgt mit hus i Lime, men han finansierer og jeg driver det, siger Helle Hansen. Og på staben denne dag, hvor sommermarkedet løber af stabelen, kan man for alvor se, at der er et sammenhold ud over det sædvanlige i familien. Døtre hjælper til, bror og søster hjælper til. Og flere andre fra familien og vennekredsen giver et nap med.

- Det er dejligt, at de gider, uden dem kunne det slet ikke lade sig gøre, siger Helle Hansen.

Hun tager sig tid til en rundvisning i de 400 kvadratmeter gamle mejeribygninger, hvor det er tydeligt at både hun og broren har sans for indretning ud over det normale. De finder ting, der passer til det rustikke look, de har fået frem i det gamle mejeri. Bygger gerne en bindingsværksmur op, så der kan blive toiletfaciliteter, finder en gammel trappe her, noget tømmer der, og hygger sig med det.

Resultatet er en hyggelig tidslomme, hvor man for alvor kan gå på opdagelse.

Ligger godt på turen til sommerlandet

Ud over 20 udstillere af kunsthåndværk, filt, skind, vin, mjød, malerier, smykker med meget mere, er der loppemarked uden for. Der er fyldt af delikatesser i butikken, fem frysere indeholder kød fra forskellige forhandlere, der er vin, olier, eddiker, honning, sennep, pesto, massevis af chokolade-fristelser med meget mere på de specialdesignede hylder.

- Vi har haft et fantastisk håndværkerteam, da vi renoverede bygningen her, og sammen fandt vi på design af disk og hylder, siger Helle Hansen.

Hun har ikke det præcise tal på antal forhandlere i butikken, men der er i hvert fald over 50 og mange af dem er navne, man har hørt om fra det ganske land.

Butikken er åben torsdag til søndag, mandag bruger Helle Hansen på kontoret, tirsdag bestilles der nye varer hjem og onsdag gøres der rent.

- Vi har snart været her i fire år, og det har indtil nu kunnet løbe rundt. I år er det faktisk begyndt at se rigtig godt ud, lyder det fra fru Hansen, og butikken ligger da også godt for de mange, der kører til enten Grenaa eller Ebeltoft, og som har brug for en pause på turen.

Helle Hansen har hjælp fra hele familien, børn, søskende med flere, til at drive sin hyggelige butik, der breder sig over 400 kvadratmeter i det gamle mejeri i Drastup. Foto: Lone Hammer Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce