Annonce
Randers

Ny butik åbner i midtbyen: Her kan du få en bid af Danmark

Christina Brogaard Lund åbner ny butik i Tårngade med gaveartikler og delikatesser. Foto: Annelene Petersen
I hjertet af Randers midtby, i Tårngade, slår Christina Brogaard Lund dørene op til sin nye butik.

Randers: En gammel drøm går nu i opfyldelse for Christina Brogaard Lund fra Randers. Fra onsdag 1. juli står hun bag disken i sin egen forretning: Fru Lunds Butik i Tårngade 4, lige i hjertet af Randers midtby.

- Hvis det skulle være, skulle det være nu. Om ti år ville det være for sent, fortæller Christina Brogaard Lund, der er fyldt 49 år umiddelbart op til åbningen.

Fru Lunds Butik forhander delikatesser og gaveartikler.

Annonce

- Rent danske varer, understreger Christina Brogaard Lund og tager sig selv i det:

- Nej, kaffe og kakao kan man jo ikke dyrke i Randers. Men jeg får det fra folk, der ved, hvordan det er produceret. Kaffen får jeg fra Mols Kafferisteri, hvis ejere selv har rejst rundt ude i verden og køber ind ude hos dem, der producerer bønnerne. Og de står inde for, at varen er i orden.

Bæredygtighed

Christina Brogaard Lund lægger stor vægt på bæredygtighed,  uden at man dermed skal være fuldstændig økologisk i løbet af to uger.

- Ikke at jeg tror, at jeg kan redde hele verden. Men tager vi bare et alle sammen et skridt, er vi på vej i den rigtige retning, påpeger hun.

Liv i midtbyen

  • Under overskriften "Liv i midtbyen" skildrer Randers Onsdag i en serie af artikler en række personer blandt de mange, der gør en indsats for at skabe og sikre netop liv i midtbyen.
  • Det drejer sig om folk fra butikslivet og restaurationsbranchen - folk, som selv færdes i midtbyen hver eneste dag, og som selv er en del af midtbyens puls.
  • I artiklerne præsenterer vi de pågældende personer såvel professionelt som privat, ligesom vi præsenterer den forretning, de driver.
  • Vi vil gerne høre, hvad de gør sig af tanker om midtbyen i Randers, hvilke ideer har de om at fremme midtbyen i forbrugernes, kundernes, bevidsthed.

Eksempelvis har hun fået syet indkøbsposer i genbrugsbomuld med teksten "rimeligt bæredygtig" påtrykt.

- Det er jo nemt at tage imod en plastikbærepose i butikkerne. Det er nok noget, man skal øve sig i, men så kan man også med tiden blive god til at have en pose med sig hjemmefra, tilføjer Christina Brogaard Lund.

Annonce

Danske varer

For Christina Brogaard Lund er det vigtigt at have danske varer på hylderne.

- Ikke at vi skal forkaste alt udenlandsk. Men der er så meget godt, der fremstilles i Danmark, erklærer hun.

I sortimentet har hun for eksempel produkter fra Cold Hand Winery i Læsten og mousserende frugtvin fra Andersen Winery, der er gin fra både Anholt og fra Fanø, og der er øl fra Ebeltoft og fra Orø. Desuden eksempelvis krydderblandinger fra Mols til anvendelse for snapseentusiaster, chokolade fra Elmelund Chokolatier, specielle mel-produkter fra Samsø - og meget mere.

Liv i midtbyen: Camilla Brogaard Lund åbner ny butik i Tårngade, med gaveartikler og delikatesser. Foto: Annelene Petersen

- Det er ikke supermarkeds-varer. Jeg synes simpelthen, at det er så inspirerende at se, når man er på ferie rundt i landet,  hvad der produceres rundt omkring. Man kan så at sige få en bid af Danmark, siger Christina Brogaard Lund.

-Missionen er , at det skal være nemmere at købe dansk til gaver, hverdag og fest. Det nytter med selv små skridt for bæredygtigheden og for miljøet, men også for danske arbejdspladser, tilføjer Christina Brogaard Lund.

Annonce

Kunst

Butikken byder også på glaskunst fra Grevelsgaard Glas, og der er forskellig glaskunst af upcyclede gamle ruder.  Ligeledes upcyclede skærebrætter, fremstillet af et gammelt køkkenbord.

Desuden er der malerier af kunstneren Lone Ogstrup fra Vrinners samt plakater, der er fremstillet i oplag på bare ti stykker.  Også en hylde i træ med sorte profiler af kendte bygninger i Randers er et produkt, som Christina Brogaard Lund har store forventninger til.

Annonce

Butikken

Butikken i Tårngade har tidligere været anvendt til antik og genbrug, senest af Aladdins Antik.  Her har Christina Brogaard Lund indrettet sig med butik i stueetagen, mens der er lager oven på.

Hun har i høj grad haft øje for genbrug i forbindelse med butiksindretningen.  Møbler og en del af det øvrige inventar er fundet hos Blå Kors, Finderiet og Danmission. Så på dette punkt er genbrugstanken også slået igennem.

- Jeg er jo ikke nogen von And, indskyder Christina Brogaard Lund og henviser dermed til, at også økonomien har spillet ind.

- Jeg har også købt lidt forskellige småting i genbrugsbutikker med henblik på videresalg, så der er lidt sjovt til øjet, tilføjer Christina Brogaard Lund.

Der er - helt bevidst fra butiksejerens side - ikke så meget brugskunst i butikken.

- Det er svært at konkurrere. Men det, jeg har, er unika, siger hun.


Ikke at vi skal forkaste alt udenlandsk. Men der er så meget godt, der fremstilles i Danmark.

Christina Brogaard Lund


Hendes søn har hjulpet til med at male lokalerne. I skrivende stund er ikke alt på plads i butikken, men det forventer den nybagte butiksindehaver vil være tilfældet, når butikken åbner onsdag 1. juli.

Ved siden af den fysiske butik i Tårngade er det hensigten at oprette en webshop, hvor kunderne kan bestille varer enten til afhentning eller til levering. Markedsføring vil især ske via sociale medier, som Christina Brogaard Lund  i forvejen har kendskab til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce