Annonce
Sport

FSI-leder hyldet for 40 års frivillig indsats

Cirka 40 af de tidligere modtagere af "Årets Idrætsleder" var mødt frem for at fejre Frede Mortensen, der modtog prisen i år. Foto: Ole Jakobsen

Frede Mortensen har hvert år siden 1977 været frivillig i Fårup-Sønderbæk IF, hvor han har været engageret i fodboldafdelingen. De mange frivillige timer blev tirsdag aften belønnet med prisen som "Årets Idrætsleder 2017".

Randers: - Hvad fanden er det? Jeg er da blevet fuppet...

Overraskelsen lyste ud af Frede Mortensens ansigt, da han tirsdag aften slog døren op hos Spar Nord i Randers. Her ventede mere end 40 tidligere prismodtagere på at overrække prisen som "Årets Idrætsleder 2017" til Fårup-Sønderbæk IF's mest rutinerede frivillige.

40 års uafbrudt tro tjeneste er det blevet til i klubben. Det krævede da også ekstra overtalelsesevner og en snedig løgnehistorie om et møde angående en fodboldskole at lokke Frede Mortensen i banken en sen tirsdag aften. For hvem skulle så træne miniputterne hjemme i foreningen?

Men af sted kom Frede. Og selvom hovedpersonen var lidt perpleks i starten, glæder det ham at modtage prisen og den medfølgende vandrepokal.

- Det var godt nok en overraskelse. Jeg troede virkelig ikke, at jeg skulle modtage sådan en pris. Det er da dejligt at ens arbejde bliver anerkendt, og det er et stort klap på skulderen, men det er jo ikke derfor, jeg gør det.

- Jeg gør det, fordi det er sjovt, og jeg får så meget igen af børnene. Det er helt fantastisk, at jeg kan give dem et fællesskab og en mulighed for at skabe et særligt sammenhold. Det er også bare helt fantastisk at gå rundt i hallen og se, at alle børnene bliver glade og hilser på mig, når jeg møder dem, siger Frede Mortensen.

Annonce
Frede Mortensen modtog prisen som "Årets Idrætsleder 2017" for sine knap 40 år som frivillig i Fårup-Sønderbæk IF. Foto: Ole Jakobsen

Mere arbejde med tiden

Egentlig var Frede Mortensen med til at starte fodboldafdelingen op i Helsted som spiller tilbage i slutningen af 60'erne, men en sød kæreste, der siden blev til en kone, lokkede ham til Fårup og FSI. Siden da har Frede lagt alt sit frivillige arbejde i den lokale klub.

Fodboldtræningen af de yngste knejter og piger i klubben har været omdrejningspunktet, men siden 2003 har Frede også været holdleder for klubbens førstehold, spiller på det lokale oldboys-hold og nu til dags formand for fodboldudvalget.

Derudover har han også trænet i håndbold og badminton, mens det seneste påfund har været bordtennis for unge og pensionister. Pensionistholdet tæller i dag godt og vel 70 ældre, der jævnligt mødes til et spil, en kop kaffe og en sang fra højskolesangbogen.

I årenes løb har andre klubber haft snøren ude efter Frede og lokket med lønnede trænerjobs. Hver gang er det blevet til et nej. Et valg, der aldrig har været svært at træffe.

- FSI er min klub. Det har aldrig nogensinde fristet at prøve noget andet. Der er et helt særligt sammenhold, og jeg nyder bare at komme dernede, lyder det fra den 65-årige ildsjæl, der ikke har nogen planer om at stoppe det frivillige arbejde foreløbig. Der er dog en betingelse.

- Nu er jeg blevet pensionist, så jeg skal jo have et eller andet at lave. Derfor har jeg gang i flere ting i klubben end nogensinde før, og det bliver jeg ved med længe endnu. Jeg har dog lovet konen, at jeg ikke skal træne nogle hold i weekenderne, for det har hun godt nok været afhængig af i mange år, griner årets idrætsleder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce