Annonce
Randers

Fuhr: »Jeg er renset i sagen«

<p>Kasper Fuhr Christensen forstår ikke, hvorfor de tre Venstre-folk overvejer at politianmelde ham. Arkivfoto</p>

Kasper Fuhr Christensen forstår ikke, at Venstrefolk truer med en politianmeldelse i sag om en handicappet kvinde, idet han allerede har et svar fra forvaltningen på, at han ikke har overtrådt nogen juridiske regler.

Det kommer bag på Kasper Fuhr Christensen, at tre Venstrefolk nu tager hans rolle i en socialsag op. For han føler sig forlængst renset i sagen.

»Jeg fik et mailsvar fra kommunaldirektøren tilbage i august, hvor det fremgik, at der ikke var noget at komme efter. Og i september havde jeg et møde med borgmesteren om noget andet, men vi kom ind på socialsagen og min rolle, og jeg forstod på ham, at han ikke ville gå videre med det. Derfor undrer det mig, at det nu er borgmesterens egne folk, der tager det op. Så jeg tror det her handler om en hævnaktion, fordi jeg har stillet tvivl om kommunens nye Ejendomsservice. Det ligner personforfølgelse, det her,« siger han.

Fuhr har sendt mailen fra kommunaldirektør Hans Nikolaisen til avisen, og deri står at læse, at forløbet ikke kan beskrives som værende i strid med habilitetsreglerne eller som værende i strid med andre formelle regler for byrådsmedlemmer. Juristerne vurderer dog, at fremgangsmåden går over stregen for de etiske spilleregler for samarbejde mellem byråd og forvaltning.

Fuhr forstår heller ikke, hvad det er, han skal sigtes for i en eventuel politianmeldelse.

»Nej, det gør jeg ikke. Jeg har mig bekendt ikke overtrådt tavshedspligten, så jeg ved det ikke,« siger han.

Anders Buhl-Christensen vil ikke fortælle, hvad det er i sagen, der kan få en politianmeldelse til at komme på tale. Han henholder sig til, at sagen har været på et lukket møde i kommunen, og at han ikke kan referere fra det på grund af tavshedspligt.

Efter sagen kom frem onsdag, tog Kasper Fuhr Christensen kontakt til parterne i sagen for at få forvaltningens vurdering af, om han i sagen på nogen måde har overtrådt gældende ret, og om forvaltningen finder, at der er grundlag for en politianmeldelse.

»Henset til de meget alvorlige beskyldninger, idet en politianmeldelse fordrer mistanke om, at der er foregået noget kriminelt, ser jeg gerne, at forvaltningen svarer hurtigst muligt. Jeg vil endvidere opfordre Anders Buhl-Christensen til at fortælle, hvad han vil politianmelde mig for,« skriver han.

På spørgsmålene fra Buhl, Brøns og Boldsen kan Fuhr i øvrigt se, at de regner med, at han var formand på tidspunktet, hvor mødet med borgeren fandt sted, men det var han ikke, siger han.

»Jeg holdt mødet med hende 1. juli, og »udrensningen«, der hvor jeg blev afsat som formand, skete 22. juni,« siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC jubler over fans til pokalfinalen: Flere grupper står forrest i billetkøen

Annonce