Annonce
Randers

Fuld gang i udeaktiviteter før sommerpakken når frem: Ældresagen samler op mod hundrede til gåtur

Ældresagens gåture hver onsdag fra Brotoften er populære. Op imod hundrede møder gerne op ligesom før coronakrisen. Nu holder de fire vandregrupper sig bare adskilt, så de ikke overskrider forsamlingsforbuddet. Foto: Eva Maria Jørgensen
Som en del af regeringens sommerpakke har blandt andet Ældresagen fået penge til sommeraktiviteter. Men lokalafdelingen venter ikke passivt på, at pengene når frem. Der er fuld gang i udeaktiviteterne.

Randers: En lidt sensommertør duft af græs hænger i luften og leder tankerne hen på campinglivet. Bilerne suser ind på kommunens gratis græsplæne ved Brotoften og flere og flere seniorer drysser ind over plænen og fordeler sig i grupper.

20 millioner kroner fordelt mellem en række forskellige organisationer skal henover sommeren øge muligheden for aktiviteter for personer over 65 år. En af de organisationer er Ældresagen, som i øjeblikket er i gang med at fordele pengene mellem deres lokalorganisationer.

Men bare fordi pengene ikke helt er nået frem, er der ikke stilstand. Formand for lokalafdelingen i Randers-Nørhald-Langå, Anette Johanne Nielsen, forklarer, at det har været vigtigt, at få gang i alt det, man kan med de nuværende forholdsregler.

Annonce

- Det er vigtigt at forebygge ensomhed og inaktivitet. Mange har været meget isoleret under coronakrisen, fortæller hun.

Ikke bekymrede

Ole Klejs Hansen står for gåturene på Brotoften, som allerede var en succes, før samfundet lukkede ned i marts. Her mødte knap hundrede seniorer op fordelt på de fire ture med forskellige tempi og længde.

Ole Klejs Hansen står for gåturene fra Brotoften. Selv går han den hurtige ti kilometers tur, hvor man ikke venter på nogen. Men det gør man på de andre tre ture. Foto: Eva Maria Jørgensen

Første gang de åbnede efter krisen var der 92. Onsdag i uge 27 er knap så mange mødt op. 62 personer stiller sig klar klokken ti, mens bilerne på Aarhus-vej lægger lydbagtæppet. Om det er ferien, der har sat ind, eller en lille stigning i smittede i Randers, der begrænser fremmødet, er ikke til at vide.

Men dem, som er der, er i hvert fald ikke bekymrede.

- Vi holder afstand, og så er det jo udendørs, forklarer Ole Klejs Hansen, som også er en af turlederne på den hurtige ti kilometer tur.

Annonce

Motion og socialt samvær

Det er den eneste af ruterne, hvor man ikke venter, hvis nogen sakker bagud. Alligevel er Gertrud Petersen klar til at have sin debut i netop denne gruppe. Hun håber det går.


Jeg kan godt lide at gå, og så er det jo rart at gå sammen med nogen.

Gertrud Petersen, ny deltager i vandreture fra Brotoften.


- Jeg kan godt lide at gå, og så er det jo rart at gå sammen med nogen, forklarer hun.

Ole Klejs Hansen fortæller, at de fleste, som dukker op, er kendte ansigter, men at der indimellem støder nye til. Han tror, at det er kombinationen af motion og socialt samvær, som tiltrækker.

Også på den hurtige tur er der plads til snak.

- Hvis der bliver stille nede bagved, så ved vi, at det går for stærkt, siger han med et grin.

Annonce

Gåtur er for alle.

Selvom Ældresagen står bag arrangementet, kræver gåturene hverken alder eller medlemsskab af foreningen. De fleste i grupperne på marken er dog ikke ligefrem vårharer, men en enkelt far er mødt op med et par drenge.

- Hvis man nu er ny pensionist, kan man komme herned og få nye venner, forklarer Ole Klejs Hansen.

Hvis der kommer mange til, må der bare laves flere ture, som man kan fordele sig på.

Få minutter efter klokken 10.00 er marken stort set tom igen. Grupperne er gået i hver sin retning og tilbage hænger kun græsduften i solskinnet. Men en lidt mørke skygruppe nærmer sig fra vest. Måske bliver turen forfriskende i  mere end én betydning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce