Annonce
Randers

Fuld knald på teater, leg og kultur for børn

Lærke Paulsen på fem år fra Spentrup hyggede sig med at spille fotomodel og cirkusprinsesse. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Massevis af oplevelser for børn og barnlige sjæle på egnsteatret i weekenden. De små var tryllebundne af indtryk, farver, fest og fornøjeligheder.

Randers: For tredje gang var børnenes teaterfestival landet i Randers, og det gik ikke ubemærket hen i weekenden. I hobevis af børn med forældre og bedsteforældre var valfartet på Randers Egnsteater som sammen med Randers Kunstmuseum stod bag begivenheden. Gæsterne trodsede regnen lørdag og hyggede sig i solen søndag. Aktiviteterne foregik både ude og inde, og telte var sat op til at tage det vand fra oven, som insisterede på at være en del teaterfestivalen lørdag.

Der var dog regnslag at finde, og vejret var lunt, selv om det var vådt lørdag. Og søndag tog festivalen revanche og fik det fineste solskin.

Der var masser af aktiviteter, foruden selve børnetatret. Ansigtsmaling, styltegåning og leg med frugtfarver i glas, blandt mange, mange andre ting.

Især farvelegen, Regnbuen af kunstner Rune Fjord Jensen, hvor børnene var med til at skabe en kæmpe installation af forskelligfarvet vand, vakte begejstring. Vandet skulle blandes i et laboratorium og skiftede nuancer alt efter, hvilken farver, der blev blandet sammen. Det fascinerede børnene. Og deres voksne.

- Nej, nej, du må ikke drikke det, lød det forskrækket fra en mor, men faktisk skete der nu ikke noget ved det, for selv om nogle af mixturerne nærmest kunne lige et biprodukt fra Cheminova, så var det bare harmløs frugtfarve, forklarede Rune Fjord Jensen.

Glasbeholderne blev, når børnene havde fundet den specielle nuance, de syntes om, sat i farveskala på et langbord, hvor regnen langsomt, men sikkert legede med ved at fortynde den smukke regnbue glassene dannede.

Annonce
Lykken er at få lov til at klæde sig ud. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Tiger og klovn

Indenfor var Nanni Lorenzen i hopla med et lokalefuld børn med voksne ledsagere. Hun forklarede og forklarede og børnene slugte hendes ord og glædede sig til at der blev givet los med at komme hen til børnekostumerne.

For de skulle lege cirkus.

Farmor og farfar, Inger og Knud Pedersen fra Randers havde børnebørnene Viktor og Valdemar på henholdsvis syv og fem år fra Aalborg med til sjov og ballade.

- Jeg har vidst længe, at det her skulle komme, og jeg synes det er helt fantastisk. Alt det her, og så gratis adgang. Der er Randers altså en skøn by at bo i, der foregår så meget, vi kan komme til, siger Inger Pedersen, der for flere måneder siden har planlagt børneteaterfestivalen for Viktor og Valdemar, så børnene får én eller rettere flere på opleveren begge dage.

Børnene fik hurtigt travlt med at blive klædt ud som tiger og som klovn.

- Ej, farfar lad så være med at båtte mig på næsen, lød det med et grin fra yngstemanden, der var kommet i de harlekinfarvede gevandter, mens hans storebror kæmpede med at få tigerpoterne vendt, så han kunne komme ordentligt ned i udstyret.

Under stor morskab kom både små og enkelte voksne i kostumerne og hurtigt var der både cirkusprinsesser, linedansere, leoparder, tigre og klovne overalt.

Sminkebord og cirkusstunts

Derefter skulle børnene til sminkebordet.

- Knud, den klarer du, råbte Inger Pedersen til sin mand, og henvendt til avisens udsendte forklarede hun:

- Han er meget bedre til at tegne, end jeg er.

Derefter blev der kaldt til samling med cirkusdirektør Nanni Lorenzen for så skulle børn og voksne instrueres i at opføre drabelige stunts.

Dagen efter stod den blandt andet på Barselsoperatoriet, en forestilling for 12 helt små børn med forældre, og der var også den schweiziske danseforestilling Festival Claroscuro for tre til seks-årige.

Og Viktor og Valdemar var så heldige, at farmor søndag havde meldt dem til Knud Romers bogstavsleg ABC, hvor bogstaverne skulle udføres i menneskekroppe.

Leg med farver. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce