Annonce
Randers

Fuld kraft eller ingenting

Malte og Lise-Lotte Larsen driver Netfiluren.dk og Buksetrolden.dk fra lokalerne på Ulstrupvej ved Langå. Lageret er på 150 kvadratmeter. Foto: Christina Brorson.

Børnetøj. Det krævede et stort sats. Men i dag lever Lise-Lotte og Malte Larsen drømmen ud med to succesfulde netbutikker samt tid til børnene.

»Det var jo den helt klassiske, med en mor på barsel, der forelsker sig i børnetøj og drømmer om at gøre det til en levevej,« smiler Lise-Lotte Larsen.

En netbutik gør klogt i at markedsføre sig på nettet. Lise-Lotte Larsen passer Buksetrolden.dk på facebook. Butikken har 1891 »synes godt om« - tilkendegivelser.

Da den lille børnetøjsvirksomhed »Netfiluren« i juli 2008 blev sat til salg, slog hun og ægtemanden, Malte Larsen, til - uden andet kendskab til børnetøj end det, de fleste forældre når at erhverve sig, og uden nogen som helst erfaring med at drive forretning.

Familien Larsens børn optræder ofte på facebook iført tøj fra forældrenes virksomhed. Her er det Tilde på 7 år, Asker på 4 år og Snorre på 10 mdr. Foto: Lise-Lotte Larsen.

»Jeg har det jo med at springe ud, og så håbe at nogen griber mig,« griner Lise-Lotte Larsen.

»Ja, eller også lærer du selv at svømme!« lyder ægtemandens klap på skulderen.

Men der gik lige et stykke tid, inden svømmeteknikken kom på plads.

»Sommeren 2008 var det værst tænkelige tidspunkt at sætte en forretning med dyrere børnetøj i søen på. For det første køber folk ikke børnetøj i sommerferien, og for det andet satte krisen jo ind umiddelbart efter. .« fortæller Malte Larsen.

Lise Lotte var kun ansat på halv tid og fungerede ved siden af som lærervikar. Ved juletid kunne motivationen til fortsat at dobbeltjobbe ligge på et meget lille sted. I stedet for at droppe virksomheden, valgte hun dog at droppe vikartjansen og sætte fuld kraft på iværksætterindsatsen.

»Omsætningen var ikke til det. Men hvis vi virkelig ville det her, var det nødvendigt at optimere på alle fronter,« husker Lise-Lotte Larsen.

I dag er vinden vendt. Netfiluren.dk er blevet suppleret med Buksetrolden.dk og regnskaberne ser fine ud. Men sovende kommer man ikke til en succesfuld børnetøjforretning, erkender Lise-Lotte Larsen.

»Mange starter op og regner med at køre den nye netbutik i stilling som et halvtidsjob. Men det altså svært. Hvis ikke man har muligheden for i en periode at satse 100 procent på en virksomhed, der ikke giver det store afkast, kan det være svært at få foretagendet op i omdrejninger.«

Hun er i dag nede på halv tid igen. Men baggrunden er en helt anden. Fra 2009 begyndte det nemlig at gå stærkt. Kombinationen af vovemod og en slat på kistebunden gav pote, og omsætningen er fra 2009 fordoblet eller tredoblet hvert år.

Udover en halv løn til Lise-Lotte finansierer Netfiluren.dk og Buksetrolden.dk i dag to fuldtidsstillinger: én til hendes søster og en til hendes mand.

»Vi føler os meget priviligerede, for vi har fået lov at indrette os præcist som vi ønsker. På den her måde er der tid til både familien og virksomheden,« smiler Malte Larsen.

Både han og Lise-Lotte lægger vægt på hver dag at være hjemme klokken 14.00, når børneflokken, der i dag tæller fem, vender hjem fra børnehave og skole.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Agesen fra Gråkjær Arena: Gode hold vinder også på dage under niveau

Randers FC

Cheftræner før kamp mod AC Horsens: Jeg ved godt, at folk gerne vil have Kamara på banen

Annonce