Annonce
Debat

Fussingø

Læserbrev: Jeg er kommet i Fussingø og Ebeltoft/Mols i over 40 år, og for en god ordens skyld vil jeg pointere, at jeg ikke har noget at udsætte på de dyrearter, der vil blive bragt til Fussingø. Det er måden, de vil blive brugt på.

Jeg var da også positiv over for forslaget om ”rewilding” af Fussingø i starten, selvom jeg ikke brød mig om udtrykket, men det dækker jo ret godt. Dyr, der ikke er hjemmehørende i dansk natur spærret inde bag hegn og med halsbånd, det er jo ligesom Reepark, så det passer ret godt.

Modsat passer udtrykket naturnationalpark ikke. Da dyrene vil være spærret inde bag hegn, og området vil fungere som kvægbrug, må ordet dyrepark eller landbrug være mere korrekt.

Annonce

Buzzwordet biodiversitet bliver brugt til at hype projektet. Men for at man kan få den rette balance i naturen, skal det være muligt for dyrene at vandre ind og ud af området. Det gælder alle dyr, specielt rovdyr/ådselædere. Det er ikke altid til at forudse, hvilke dyr der er keystone-dyr (dyr, der ikke kan undværes: Serengeti Rules, bog af Sean B. Carroll, der fortæller om fem videnskabsmænds opdagelser), og hvad der sker, hvis de bliver fjernet.


Lad os få en naturnationalpark, som vi kan være stolte af, i stedet for et ekstra landbrug.


Da der har været drevet skovdrift i området, er området stadig præget af den aktivitet. Ved at hegne området ind og sætte dyr ind, som ikke hører til i den danske natur, vil det igen være mennesket, som forsøger at bestemme over slutresultatet og ikke naturen, ergo er vi ikke kommet længere. Det giver måske bedre biodiversitet, men den kan altså skaffes for langt mindre end 30 millioner, bare ikke så hurtigt. Ved mange af de nye nationalparker er det jo bare at finde ud af, hvornår den enkelte truede dyreart var på sit højeste og så vende tilbage til det tidspunkt.

Hundeejere, hesteejere, MTB og andre grupper er bange for, det kommer til at påvirke deres aktiviteter i skoven.

Ja, for mennesket/hundene/hestene/cyklerne ser det ikke galt ud. Halvdelen af skoven vil være som før i tiden, og så vil vi være begrænset i den anden halvdel.

Men det bliver værre for de hjemmehørende naturlige dyr. De nye dyr er kendt for deres robuste appetit, som gør, de kan tåle en hård kost. Vi kender det fra Mols-området, at de får mindst mulig plads, for de tager også buske og små træer. De dyr, der deler kostplan med grovæderne, vil blive udkonkurreret, da de ikke tåler den hårde kost. De er spærret inde bag hegn og vil få svært ved at udslippe. Så de vil komme til at betale den ultimative pris med deres liv.

Det giver bedre mening at bruge de fremmede dyr ved vestkysten og andre steder, hvor der er bevoksning, danske dyr ikke kan tåle.

Jeg finder det underligt, at de røde partier, som går ind for dyrevelfærd, er med i aftalekredsen.

Lad os få en naturnationalpark, som vi kan være stolte af, i stedet for et ekstra landbrug.

En anden ting, hvorfor skal man være Facebook-bruger for at deltage i mødet 3. maj?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Politiet går ind i sag om trusler mod initiativtager til demonstration: - Det tager vi alvorligt, det kan jo være et angreb på Grundloven

Annonce