Annonce
Navne

Fyraftenssang i Haslund efter lokale forslag

Fyraftenssang foregår i Haslund Kirke, som sognepræst Bart Vanden Auweele ses ved. Foto: Knud Wieland
Læge Ulrik Edelmann har valgt de sange, der skal synges onsdag 27. oktober.

Fyraftenssang er et nyt initiativ i Haslund-Ølst Pastorat, bragt hertil af sognepræst Bart Vanden Auweele, og med et repertoire, som hver gang vælges af en lokalt boende person. Næste gang med tidligere læge i Randers, Ulrik Edelmann, som den vælgende.

Redaktionen har modtaget en information om nyskabelsen, udarbejdet af den nævnte præst og kirkesanger Knud Wieland i fællesskab.

Det hedder blandt andet:

Annonce

- De fleste mennesker gemmer på sange og salmer, som betyder meget for dem. Måske fordi sangene minder om dengang, man var barn. Eller en bestemt melodi minder én om en ungdomsforelskelse, eller fordi man sang dem ved én af sine kærestes begravelse. Eller måske gav en bestemt sang lidt fodfæste i en vanskelig periode af livet. Nogle sange kan man ikke synge, uden at de kalder minder frem.

Haslund-Ølst Pastorat sætter netop disse sange i fokus. Lokale borgere vælger det, man skal synge, og de fortæller om, hvorfor netop disse sange har haft stor betydning i deres liv. Gennem den personlige tilgang sker det, at en sang eller salme pludselig åbner sig på en helt ny måde.

Ulrik Edelmann er her fotograferet under en arbejdsperiode i Grønland. Privatfoto


Hver sidste onsdag i måneden mødes man i Haslund Kirke til fyraftenssang. Arrangementet begynder klokken 16.30 og varer tre kvarter.

Der synges lidt af hvert. Nogle gange synges der udelukkende fra Salmebogen og Højskolesangbogen. Andre gange ligner valget mest af alt et potpourri af lejrbålsange, Giro 413-hits og dansktop. Men oftest er det en skøn blanding. Overraskende meget egner sig faktisk til fællessang, hvis blot man har lidt god vilje og en dygtig organist.

En gave

- Sådanne stunder er en gave. For os alle, faktisk. Ofte beretter de mennesker, der har valgt sangene, om hvor meget det har betydet for dem at skulle sætte ord på deres livshistorie. Det gør noget ved én, når man forsøger at finde frem til en rød tråd, til de idealer og de mennesker, der har præget én, siger Bart Vanden Auweele.

Ifølge sognepræsten er det ikke uden betydning, at arrangementet foregår i en kirke:

- Kirkerummet giver ordene en ekstra dimension, et nyt perspektiv. Men også vi, der blot lytter og synger, bliver beriget. Vi lærer et menneske bedre at kende, og mange sange får igennem dette møde ofte en ny og anderledes betydning for os. Jeg er sikker på, at nogle af sangene vil vi fremover ikke kunne synge uden at tænke på netop de mennesker, vi lærte at kende gennem Fyraftenssange.

Ved næste sangbegivenhed onsdag 27. oktober er det tidligere læge i Randers, Ulrik Edelmann, Haslund, der har valgt sangene. Efter at have solgt sin praksis i Randers var Ulrik Edelmann ansat ved Forsvaret, har været udstationeret og også i perioder virket som læge i Grønland.

Annonce
Randers For abonnenter

Få det fulde overblik: Sådan er knap 250 millioner lønkompensationskroner blevet fordelt mellem 556 virksomheder i Randers

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Først var der én, så to og nu falder de på stribe: Coronasmitten har fået has på mindst otte politikere i Randers

Randers For abonnenter

Yvonne kæmper for, at alle kan få et bad til jul - også de svageste: Men kun en enkelt politiker vil lytte

Norddjurs

Ø søger sygeplejerske: - Det er et fantastisk job, og vi kører ud til patienterne på en ATV

Randers FC For abonnenter

Venter der et salg eller 100 kampe mere for Vito i lyseblå? - Det er rent win-win, ligegyldigt hvad der sker

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Chefredaktøren mener For abonnenter

Et julebad er ingen selvfølge: Fattig behandling af syge og svage i Randers

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

Randers

Frank Nørgaard langer ud efter sin egen afdeling: Der er ingen undskyldning for dårlig snerydning

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Randers

Villa stod i lys lue: - Bygningen er overtændt, og det brænder voldsomt derude

Randers For abonnenter

Politiker kritiserer byrådskolleger for at sige nej til dagligt bad til ældre og udsatte borgere: Flertallet løber fra ansvaret og lader de ansatte stå med udfordringerne

Østjylland

Udbyhøj Kabelfærge bliver slæbt hjem fra Fyn i weekenden: Den er klar på Randers Fjord mandag eftermiddag

Annonce