Annonce
forside

Fyrkatvikingerne er kampklare

Fyrkatspillets kampgruppe fået et ekstra pift. Her er skuespillerne sammen med Frank Kristensen Direktør, Spar Nord Mariagerfjord Foto: Frants Thaning

HOBRO: Med dragter til kampgruppen, en speciel vikingehjelm og 10 håndsmedede økser har Fyrkatspillets kampgruppe fået et ekstra pift. Hjelm og dragter kommer fra vikingespillet på Lindholm Høje.

HOBRO: Med dragter til kampgruppen, en speciel vikingehjelm og 10 håndsmedede økser har Fyrkatspillets kampgruppe fået et ekstra pift. Hjelm og dragter kommer fra vikingespillet på Lindholm Høje.

»Fyrkatspillet blev kontaktet af ledelsen fra Lindholm Høje spillet, der tilbød os, at vi kunne købe dragter og rekvisitter, da Lindholm Høje spillet skulle lukkes ned. Det var en stor investering, men økonomisk støtte fra Spar Nord har gjort det muligt for spillet også at kunne anskaffe 10 håndsmedede økser. Det er en nyhed i spillet, der ikke tidligere har kæmpet med økser. Flotte asketræshåndtag til økserne skal vore fire dygtige håndværkere, der arbejder på fuldtid for Fyrkatspillet, have ære og ros for,« siger Jytte Frederiksen, Fyrkatspillets formand.

Fyrkatspillets vikingekampgruppe er et samarbejde med Fyrkatspillet ,Ung I Mariagerfjord og Østerskov Efterskole. En flot kampgruppe, der i 2012-spillet »Vølvens Hævn« skal vise kampen imellem de kristne og de asatroende. Der ryger mange skjolde, for det går voldsomt for sig, når der kæmpes med økser og med sværd.

pcb

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tyra trak det sorte stik hjem

Klimaet styrer klatten. Debatten om vores klodes fremtid har forlængst antaget religiøse dimensioner, hvor der rask væk udpeges syndere og farisæere, hvor den evige frelse ligger i CO2-neutralitet. Vi forpligter os på klimaregnskaber og klimaaftaler. Og det er alt sammen vældig godt. Samtidig opfører kineserne kulværker langs den nye silkevej. Men under de store linjer og ambitiøse målsætninger har vi al skrigeriet. Så må vi ikke spise oksekød, fordi køer er blevet bandlyst i det klimakorrekte selskab. Der udledes gasser, når føden har været igennem drøvtyggerens fem maver. Man taler om fly-skam og slår hårdt ned på flytrafikken, mens klimaaktivister flyver verden rundt til klimatopmøder, hvor målet helliger midlet. Klimaidolet, 16-årige Greta Thunberg, sejler CO2-neutralt til FN-klimamøde i New York i high tech yacht, mens besætningsmedlemmer efterfølgende tager flyet til USA for at sejle båden hjem til Europa. Danske kommuner er gået ind i kampen om at plante flest træer, mens man i Brasilien rask væk brænder urskoven ned. Og det bliver man ved med, indtil man når samme velfærdsstandard som Europa. Skoven skal under plov, selv om det fra europæisk side hævdes, at Amazonas er verdens lunger. Under hjemlige himmelstrøg trak olie- og gasfeltet Tyra det sorte stik hjem, i sporet på det mest grønne folketingsvalg nogensinde. Tyra lukker for hanerne. Ikke for at destruere sig selv, men for at få sig en gevaldig make-over til 21 milliarder kroner, så hun sikrer gassen til de små hjem de næste 25 år. Hun skal have nye ben, for de gamle er sunket seks meter ned i havbunden. Et arbejde, der strækker sig over tre år. I den periode må vi hente vores gas i Tyskland, der igen er afhængig af Putins gas. Debatten om køerne har været mere skinger end debatten om den Nordsøaftale, der er blevet indgået for at sikre os gas i hanerne, penge i statskassen og dermed penge til at lave velfærd for. "Money Makes the World go Around". Så takket være Tyra får vi råd til at stille en bøf på middagsbordet også i fremtiden - klimadebat eller ej.

Randers HK For abonnenter

Stort portræt af Katrine Larson: Guldpigen der gik en anden vej

Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Annonce