Annonce
Navne

Fysioterapeuten valgte Randers som sin by

Peter Størling fylder 60 år tirsdag. Foto: Lars Rasborg

Peter Størling fylder 60 år tirsdag 13. december.

For nu ni år siden overtog fysioterapeut Peter Størling den klinik i Sundhedshuset i Dytmærsken, som i dag hedder Størlings Fysioterapi.

Peter Størling, som tirsdag 13. december fylder 60 år, havde meget enkelt indrykket en annonce i fysioterapeuternes fagblad med teksten "Klinik søges, enten på Fyn eller i Jylland". Valget faldt på en klinik i Randers, som var til salg, så sammen med hustruen begav Peter Størling sig til Randers for at se nærmere på klinikken. Det var i øvrigt første gang for begges vedkommende, at de var i Randers.

Der knytter sig en historie til efternavnet Størling. Peter Størlings nu afdøde far hed Jørgen Størling, og det var ham, der i sin tid af Tjæreborg-præsten Ejlif Krogager blev bedt om at etablere et flyselskab til transport af de mange kunder i Tjæreborg Rejser.

Navnet blev Sterling Airways. Udtalen er jo ikke til at skelne fra Størling, men det navn var med sit "ø" ikke praktisk i udlandet.

I Tivoli Varietéen 1967 sang Preben Uglebjerg den pragtfulde vise om "Gyngerne og karussellen" og indirekte om Peter Størlings far med linjen ""Han sender hele menigheden til Mallorca i Caravellen"

- Ja, dem købte min far i Toulouse, bemærker Peter Størling tørt.

Opvækst ved Kolding

De første 12 år af sit liv boede Peter Størling i København, indtil hans far købte en gård ved Kolding.

Efter en realeksamen arbejdede unge Peter Størling en tid på en maskinfabrik, men fandt ud af, at han skulle andre veje. Så han tog en hf-eksamen i Grindsted, fordi dén uddannelse havde et mindre godt ry i Kolding.

I en alder af 19 år flyttede Peter Støvring så til Odense sammen med sin kæreste, i dag hans hustru. Hun skulle uddanne sig til sygeplejerske, og da den uddannelse var i hus, begyndte Peter Støvring på den da treårige uddannelse til fysioterapeut og var færdig i 1982.

I de følgende år arbejdede Peter Størling forskellige steder, Blandt andet var han overfysioterapeut på et sygehus.

- Der var nu ikke andre end mig, fortæller Peter Støvring med et smil.

Gennem 21 år arbejdede Peter Støvring som privatpraktiserende fysioterapeut på Johnson Instituttet i Odense, før han tog springet og etablerede sig i Randers.

Alsidig klinik

Klinikken i Dyrmærsken er bemandet med fem fysioterapeuter og fire sekretærer, de sidste dog ikke alle på fuld tid.

De respektive fysioterapeuter har videreuddannet sig på forskellige områder, så klinikken kan tilbyde en alsidig vifte af behandlinger.

- Men tingene har ændret sig over årene. Hvor det tidligere næsten udelukkende var behandling, er det i dag i høj grad hjælp til selvhjælp og vejledning, siger Peter Størling.

Sideløbende med sit daglige virke har Peter Størling løst en række andre opgaver. Han var således i en årrække kredsformand for Fyn i Landsforeningen Danske Fysioterapeuter, i hvis teknologiudvalg han også har siddet.

I nogle år arbejdede Peter Størling desuden med udvikling af laserbehandling til patienterne.

Renoveringsopgaver

Peter Størling har ved flere lejligheder udført renoveringsopgaver på egne boliger, herunder fritidshuset ved Løkken, og han har også bistået andre med praktisk hjælp.

Privatboligen er nu et hus i Kristrup. Hustruen hedder Ulla Størling og arbejder på operationsgangen på Ortopædkirurgisk Afdeling på Regionshospitalet Randers.

Der er en datter og en søn i ægteskabet. Datteren Louise er læge og bor i Hellerup. Hun er mor til Joachim på to år, som morforældrene fra Randers gerne drager over til. Sønnen Mikkel bliver til marts færdig som civilingeniør. Også han bor i hovedstadsområdet.

Peter Størling er et interesseret medlem af Randers Søndre Rotary klub, hvor han i år er formand for arrangementsudvalget.

Fødselsdagen markeres ved en reception i klinikken, Dytmærsken 10, tirsdag den 13. december fra kl. 15 til 17.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Mest læste

Annonce