Annonce
Randers

Fysioterapeuter vil hjælpe ufrivilligt barnløse

Fysioterapeut Laura Drewsen (tv) og gynækologisk- og obstetrisk fysioterapeut Inger Vestergaard (th) har begge været på kursus i den fertilitetsfremmende fysioterapi. I første omgang vil Laura Drewsen stå for holdene. Pressefoto: Assentoft Fysioterapi

To fysioterapeuter fra Assentoft fysioterapi har for nylig været i København for at lære om fertilitetsfremmende fysioterapi. Nu skal den nye viden omsættes til praksis gennem et holdforløb for kvinder med fertilitetsproblemer.

Assentoft: Fremover har ufrivilligt barnløse kvinder mulighed for at modtage fertilitetsfremmende fysioterapi gennem holdundervisning i Assentoft. For halvanden måned sendte Assentoft Fysioterapi nemlig to af stedets faste fysioterapeuter på kursus i fertilitetsfremmende fysioterapi i København. Og fra og med næste uge vil Assentoft derfor udbyde holdundervisning, der skal hjælpe med at løsne op for blodtilførslen omkring de reproduktive organer i håb om, at det kan være med til at sætte gang i fertiliteten hos de berørte kvinder.

- Ufrivillig barnløshed er et stort personligt og følelsesmæssigt problem, som mange par går rundt med. Og det kunne være rart, hvis vi kunne være med til at afhjælpe det på en eller anden måde, fortæller fysioterapeut Jeppe Knygberg, der siden 1. januar i år har været indehaver af Assentoft Fysioterapi.

Væv som spindelvæv

Undervisningen hos Assentoft Fysioterapi kommer til at foregå ved, at kvinderne på holdet af en fysioterapeut bliver guidet igennem forskellige øvelser, der alle sammen skal være med til at løsne op for bindevæv eller eventuelt arvæv, der er opstået i forbindelse med eksempelvis kejsersnit eller hyppige blærebetændelser, og som forhindrer blodtilstrømningen i at flyde ordentligt omkring de reproduktive organer.

Hvis kvinderne derudover også har behov for individuel fertilitetsfremmende fysioterapi, er det også muligt på stedet. En behandling, der primært foregår ved, at fysioterapeuten for eksempel trykker forskellige steder på patientens mave - og som derfor ikke er at forveksle med gynækologisk undersøgelse, understreger Jeppe Knygberg.

- Når man arbejder manuelt med massage eller stræk, så påvirker det alt væv. Faktisk er der nogle rygmuskler, som man kun kan komme til via maven, forklarer Jeppe Knygberg, der sammenligner bindevæv og arvæv lidt med et edderkoppespind, der, hvis man trækker i spindet et sted, vil give sig alle mulige andre steder.

Annonce

Få tilmeldte

Ifølge Jeppe Knygberg er fertilitetsfremmende fysioterapi meget anvendt i Tjekkiet. Men selvom den er anerkendt der, er han tilbageholdende med at udnævne metoden til en løsning på barnløshed generelt.

- Selvom behandlingen er veldokumenteret i Tjekkiet, kan den ikke fungere som en løsning for alt, da det jo er forskelligt, hvad der ligger til grund for den enkelte kvindes barnløshed. Men hvis vi kan være med at hjælpe nogle, så er det det værd, siger han.

Endnu har kun få tilmeldt sig kurset, der er sat til at starte i næste uge. Men håbet er, at flere med tiden vil melde sig til.

- Man er meget velkommen til at give klinikken et kald, hvis man vil vide mere, understreger Jeppe Knygberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC melder udsolgt til pokalfinalen: - Det forslår som en skrædder i helvede

Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce