Annonce
Randers

Gæster til Jensens Bøfhus blev mødt af demonstranter i orange veste

Demonstranter fra 3F Ungdom benyttede travlheden i byen fredag aften til at få ekstra opmærksomhed omkring deres utilfredshed med lønpolitikken hos Jensens Bøfhus. Foto: Lars Rasborg
Demonstranter i orange veste gjorde med skilte og bannere gæster opmærksomme på, at hos Jensens bliver man betjent af unge, som ikke længere har en overenskomst. Jensens Bøfhus følger dog overenskomst indgået af 3F og Restaurant Flammen, lyder det fra Jensens Bøfhus.
Annonce

Randers: De har i en længere periode stået på Randersbro hver fredag for med skilte og bannere at fortælle bilisterne, at Jensens Bøfhus har opsagt overenskomsten med sine ansatte og nu følger overenskomsten hos Restaurant Flammen, hvilket betyder, at nogle fremtidige medarbejdere vil gå ned i løn, mens andre vil gå op.

- Ingen af de nuværende ansatte mærker dog forandringen, det gælder kun kommende medarbejdere, lyder det fra direktøren hos Jensens Bøfhus i Danmark, Anders Nikolaisen.

Denne fredag var demonstranterne fra 3F Ungdom så flyttet op i Rådhusstræde, hvor de havde placeret sig strategisk foran kædens randersafdeling, således at gæster, som havde planlagt, at aftensmaden skulle være bøf med tilhørende salatbar, måtte snige sig forbi de orange veste og på vej ind lytte til argumenter mod at støtte foretagendet.

Annonce

Enige gæster

Ingen valgte at gå ind, mens avisen var til stede ved demonstrationen, men de, der kom ud, erklærede sig alle enige med demonstranterne.

- Det er vigtigt at markere, at det her ikke er i orden. Hvis man lader det passere her uden at gøre noget, så vil andre arbejdsgivere følge efter. Det handler om de unges fremtid, og de får ikke for meget i løn i forvejen, sagde Susanne Hansen, der formand for servicegruppen i 3F-Randers.

Og Markus Lungu, en af demonstranterne, var ikke overraskende enig.

- Jeg har selv været tjenerelev på Sjælland på en restaurant med overenskomst og ordnede forhold. Det fortjener andre unge også, sagde han.

Til det siger Anders Nikolaisen, Jensens Bøfhus, at der blandt kædens 900 ansatte ikke er en eneste faglært tjener:

- Vi har vores egne uddannelsesprogrammer til alle de unge mennesker, vi ansætter, siger han og fortsætter:

- Vi følger 3F s overenskomst, som de har indgået med vores kolleger på restaurant Flammen. Jeg synes, 3F hellere skulle koncentrere sig om de 90 procent af restaurantbranchen, der ikke følger en overenskomst, slutter Anders Nikolaisen.


Det er vigtigt at markere, at det her ikke er i orden. Hvis man lader det passere her uden at gøre noget, så vil andre arbejdsgivere følge efter. Det handler om de unges fremtid, og de får ikke for meget i løn i forvejen.

Susanne Hansen, formand for servicegruppen i 3F-Randers


Demonstrationen foran randersrestauranten var led i en landsdækkende indsats mod opsigelsen af overenskomsten, idet der samtidig var demonstrationer foran kædens restauranter otte andre steder i landet.

Artiklen er søndag blevet opdateret med kommentarer fra Jensens Bøfhus’ direktør Anders Nikolaisen, som ikke var blevet hørt i den første version af artiklen, der også indeholdt udokumenterede påstande fra 3F. Amtsavisen beklager fejlen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Randers

Søndagens coronatal lokalt: Alle positivprocenter i fem kommuner er nu under 1

Randers For abonnenter

Endnu har kun en lille halv snes mennesker fået et sidste hvilested i skoven ved Lykkeshøj

Annonce