Annonce
forside

Gødningssag sender formand på orlov

Jørgen Lykkemark har søgt og fået orlov fra alle sine poster, så længe sagen mod ham verserer. Arkivfoto: Lars Rasborg

Formanden for Østjysk Familielandbrug Jørgen Lykkemark har bedt om orlov efter at være kommet i søgelyset i sag om »sort« gødning

Jørgen Lykkemark, gårdejer i Hvidsten og formand for Østjysk Familielandbrug, er fratrådt alle sine tillidsposter indenfor landbruget - i første omgang midlertidigt.

Annonce

»Ja, jeg kan bekræfte, at jeg har søgt orlov fra alle mine poster på grund af en verserende sag om gødning,« siger Jørgen Lykkemark, som ikke ønsker at kommentere sagen yderligere.

Sagen, han henviser til, handler om ulovlig import af gødning og pesticider og efterforskes lige nu af Plantedirektoratet, Skat, Miljøstyrelsen og Østjyllands Politi.

Lykkemark er en af i alt 160 landmænd, som mistænkes for at have aftaget såkaldt sort gødning, altså gødning, der er importeret og handlet ulovligt.

Årsagen til, at nogle landmænd kan være fristet til at købe gødning via tvivlsomme kanaler, er en stram miljølovgivning, som indebærer kvoter for, hvor meget kvæstof, landmændene må hælde ud på markerne. Importeres gødningen ulovligt, bliver den ikke registreret.

I Østjysk Familielandbrug har næstformand Steen Holst nu overtaget formandsposten, men heller ikke han ønsker at kommentere sagen.

»Men jeg vil gerne sige, at vores holdning naturligvis er, at landets love og regler skal overholdes,« siger han.

Steen Holst ønsker heller ikke at svare på, om Jørgen Lykkemark kan vende tilbage, hvis det skulle vise sig, at han har overtrådt reglerne.

»Det er normal procedure, at man tager orlov, hvis der verserer en sag mod en. Hvad der skal ske, når sagen er afsluttet, vil jeg slet ikke spekulere i, før vi kender resultatet af den,« siger Steen Holst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en halv million: Skal vise de gode sider af Randers

Danmark

Lyt her: Bisonmanden brød sammem - jeg er ikke kommet ovenpå endnu

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce