Annonce
Randers

Gør livet svært for indbrudstyven: Mærk dine værdigenstande, opfordrer politiet

Tag gerne billeder af dit indbo, smykker, elektronik med mere. Men endnu bedre mærk det, så bliver det umuligt for tyven at sælge videre, lyder det fra politiet. Arkivfoto: Jonas Vandall Ørtvig//Ritzau Scanpix
Tag billeder og endnu bedre mærk dine smykker, elektronik, designmøbler med en usynlig kode, og du gør det umuligt for tyven at sælge de stjålne effekter videre, lyder det fra politiet.
Annonce

Randers: Sæsontid for tyvene er, når familien Danmark er på ferie og efterlader hjemmene uden opsyn. Og hos Østjyllands Politi, opfordres borgerne nu til at være på forkant ved at lade værdigenstandene mærke. Det kan gøres, uden at det kan ses, men mærkningen kan aflæses med en dna-lygte.

- Hvis nu hver anden borger gjorde det, så ville det blive meget svært at være indbrudstyv. Og det er så smart, man kan ikke se det, men alligevel er der en helt unik kode på, som gør, at det kan spores tilbage til ejeren, lyder det fra vagtchef, politikommissær René Ludvig, Østjyllands Politi.

Han tilføjer, at det også er en god idé at tage billeder af de ting, man har, både af de værdifulde, men også af dem, der har affektionsværdi. Det kan være smykker, elektronik, designmøbler, ja, alt kan mærkes.

Annonce

Hvidguld, sandsynligvis

- På den måde kan du også også slippe for diskussionen med forsikringsselskabet, hvis man kan se, at det er en ring af  hvidguld og ikke én, der er fisket op i Djurs Sommerlands fiskesø. Det er meget nemmere, hvis det kan dokumenteres, at der er et særpræg, en ridse, en indgravering, så er vi bedre stillet og kan nemmere finde en ejer, når vi i efterforskningen render på et lager af tyvekoster, siger René Ludvig.


På den måde kan du også også slippe for diskussionen med forsikringsselskabet.

René Ludvig, vagtchef, Østjyllands Politi


Både billeddokumentation og usynlig mærkning på dine værdigenstande kan være med til at spore konkrete genstande til et gerningssted. Og det er tilmed et bevis, der kan få tyven dømt og genstandene hjem, lyder opfordringen fra Østjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce