Annonce
Debat

Gør pensionen skattefri resten af året

Økonomi: I en svær krisetid har et samlet Folketing lavet tiltag og hjælpepakker for et tre-cifret-milliardbeløb for at holde hånden under virksomheder og ansatte. Over 200.000 danskere har eksempelvis fået hjælp via ordningen om lønkompensation. Alligevel har flere end 50.000 danskere direkte mistet deres arbejde. Det er voldsomt. Men uden hjælpepakkerne var det gået meget værre.

Det er glædeligt, at vi indtil videre er kommet bedre igennem coronakrisen end frygtet, og nu er i gang med at åbne samfundet igen.

Nu handler det om at sikre, at der hurtigst muligt kommer gang i hjulene igen. Derfor skal vi stimulere forbrug og økonomisk aktivitet. Sikre at danskerne synes, det er trygt at bruge penge igen.

Dansk Folkeparti har budt ind med flere gode forslag: Lad os frigive de indefrosne feriepenge, så de kan blive udbetalt nu i stedet for først engang, når folk går på pension.

Gør folkepensionen skattefri resten af året. Folkepensionisterne er en af de eneste grupper, der ikke har fået en hjælpepakke. Og mange ældre borgere har lidt store afsavn under coronakrisen med begrænset fysisk kontakt til familiemedlemmer. Det vil også give god mening at tænke førtidspensionister ind i denne sammenhæng.

Mange af disse borgere har ikke store midler at gøre godt med, så det kan forventes, som også de økonomiske eksperter har været inde på, at det er penge, som i vid udstrækning vil gå til øget forbrug og dermed bidrage positivt til at få gang i økonomien til gavn for os alle. Samtidig med at det så også kan forsøde seniorers tilværelse en anelse. Og det kan vi vel unde mange af de danskere, som har været særligt ramt under corona-nedlukningen.

Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkeparti.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Kunsttrappe og rullende trappe

Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce