Annonce
Østjylland

Gadefest: Stig Tøfting gav fadbamser og deller på sin runde dag

Fødselaren hilser på fiskehandler Søren Clausen. Begge har en fortid som stjernespillere hos AGF. Foto: Jens Thaysen
Stig Tøfting gav onsdag fadøl og deller på sit gamle værtshus Søren Bruun, fordi han rundede 50 år. Sankt Pauls Kirkeplads var godt fyldt.

AARHUS: De var der allesammen. Vennerne. Da Stig Tøfting gav en omgang udenfor Søren Bruun på Sankt Pauls Kirkeplads, hvor bilister og gående til tider måtte løbe spidsrod i mængden.

Overfor det udendørs selskab, som på dagen fejrede Stig Tøftings runde 50 års dag, spillede spillemanden Brian Grau op og slog den løsslupne stemning an. Et populært bysbarn blev for alvor fejret midt i Aarhus.

Receptionen begyndte klokken 16.00 og på sin altid uformelle facon lod fodboldkommentatoren forstå i indbydelsen, at der var fadbamser og deller i et par timer. Ikke noget med grøntsager og kartoffelsalat. Kun hånddeller ad libitum.

Stiften bragte forleden et større Alice Krøger-interview med Stig Tøfting. Her lagde fødselaren ikke skjul på, at han stadig holder med sin barndomsklub AGF, selv om et nederlag til De Hvide ikke kan holde ham vågen den ganske nat længere.

Flere gamle AGFere var da også mødt op, blandt andre den gode ven, Gunner Lind, havnearbejdernes formand i Aarhus, og en anden god ven, den tidligere landsholdsspiller Frank Pingel. Fiskehandler Søren Clausen, der også har sat sit fingeraftryk på AGFs fodboldhistorie, gratulerede også blandt de mange mennesker, hvor den danske verdenspresse også var mødt talstærkt op. De fik blandt andre også billeder af eks-landsholdsspilleren Thomas Gravesen, der som sin ven, fødselaren, i dag også gør sig som ekspert-kommentator.

I 2006 købte Stig Tøfting Søren Bruun sammen med Frank Pingel og en anden god ven, Kenni Andersen. Tøffe stod i flere år for den daglige drift, men både han og Frank Pingel har siden trukket sig som værtshusholdere, så Kenni Andersen i dag tegner det hæderkronede værtshus. Skål.

Annonce
Der var gang i den med fadbamser og musik udenfor Søren Bruun. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce