Annonce
Randers

Galaksedage flytter til festugen

Galaksedagene, der traditionelt er et tilløbsstykke med deltagere fra hele landet, flytter på grund af coronavirus til Randers Festuge. PR-foto
Den populære sci-fi-messe kan på grund af coronavirus ikke gennemføres i sin traditionelle form. Arrangørerne har dog allerede en plan klar.
Annonce

Randers: Danmarks største science fiction-messe Sci-Fi-Con udskydes nu på grund af coronavirus. Arrangementet burde have fundet sted i april, men grundet Danmarks situation flytter Galaksedagene nu til august, hvor de finder sted under Randers Festuge.

- Det er med stor beklagelse, at vi er nødt til at udsætte årets galaksedage, men det siger sig selv, at vi ikke kan forsvare at gennemføre "En by i galaksen" 24.-25 april som planlagt. Udskydelsen sker af hensyn til folkesundheden og af hensyn til deltagere og gæster, som har krav på at få besked i god tid, så de ved, hvad de kan regne med, siger borgmester i Randers Kommune, Torben Hansen.

Annonce

Mindre program

Galaksedagene flyttes til 15. august i Arena Randers, og det betyder samtidig, at der ikke vil være det fulde program som sædvanligt. Visse programpunkter vil udgå, og andre vil blive flyttet til 2021.

- Jeg er selvfølgelig utrolig ked af at måtte udskyde messen, da jeg ved, at der er rigtig mange, der har glædet sig meget til den. Men jeg lover, at vi gør alt for at præsentere et spændende program på den nye dato. Jeg er derfor nu i kontakt med både Star Wars-skuespillere, de mange cos-players og andre samarbejdspartnere for at kunne genskabe så meget af det planlagte program, som overhovedet muligt. Deltagernes og gæsternes sundhed er vigtig for mig, så jeg kommer ikke udenom nye overvejelser om indretningen af stande og meget andet. Ved at flytte 'Sci-Fi-Con' til august kommer vi forhåbentlig fri af den aktuelle smittefare, siger arrangør Benny Ray.

Messen har tidligere haft op mod 10.000 besøgende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Sport For abonnenter

Status på de lokale hold: Coronaudsættelse i Hornbæk, spøjs talentstime og flot comeback i kortfest

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce