Annonce
Randers

Galleri: Kilometervis af sammenhold i kampen mod kræft

De gule trøjer er forbeholdt fighterne, der alle har været eller er ramt af kræft. Foto: Jakob Lerche
Fra lørdag til søndag har hundredvis af deltagere i årets Stafet For Livet i et døgn indsamlet penge til Kræftens Bekæmpelse.

Randers: De omkring 800 deltagere i dette års Stafet For Livet gjorde lørdag formiddag festlig entré på Tronholmen. Anført af Randers Pigegarde og de mange fightere, der enten er eller har været ramt af kræft, indtog deltagerne parken klædt i farvestrålende trøjer, der vidnede om, hvilket af de i alt 35 hold de hørte til

Stafet For Livet er et 24 timer langt verdensomspændende indsamlingsarrangement mod kræft, og afholdes i 30 lande. I Danmark holdes der stafet i 76 byer landet over, og sidste år blev der indsamlet i alt 27 millioner kroner ved de danske arrangementer.

I Randers foregår arrangementet som nævnt på Tronholmen, hvor deltagerne kan gå stafet på en strækning på cirka 660 meter, løbe korte rundture på cirka halvanden kilometer eller en lidt længere på omkring fire kilometer. Deltagerne stiller typisk op i hold, og kan veksle mellem at gå, løbe eller hvile.

Et udpluk af deltagerne fra Team Sammenhold. Daniel Blach Rønn til venstre i midten og Michael Flinch øverst til højre. Foto: Jakob Lerche

Hygge, sammenhold og støttekroner

Det er i år 12. gang, at Stafet For Livet afholdes i Randers, og mens nogle i årets felt var nytilkommere, vendte andre lørdag trofast tilbage efter flere års tjeneste. De fleste af Team Sammenholds 27 deltagere har været med flere gange før som deltagere på andre hold, men havde i år også fået lokket nye med til arrangementet.

Det nyoprettede hold består af en blanding mellem familie, venner og bekendte, og en af dem var Michael Flinch, der gerne ville være med til at støtte en god sag, men også deltog for at være en del af hyggen og fællesskabet på pladsen.

- Vi har jo alle sammen på en eller anden måde haft kræft inde på livet. Min farfar og flere af mine venner er døde af kræft. Der er også et hold, som hedder Prebens Minde, og Preben var faktisk min chef, så der kunne jeg ligeså godt have været med, sagde Michael Flinch kort inden stafettens start.

Som en del af Team Sammenhold fulgtes han blandt andet med Daniel Blach Rønn, der siden 2013 har deltaget i Stafet For Livet hvert år.

- Min familie har været hårdt ramt. Min mor har haft kræft, og min farmor tabte kampen til sygdommen. Det her er en god måde både at samle nogle penge ind, vise vores støtte til dem, der kæmper, og mindes de efterladte på, fortalte Daniel Blach Rønn.

- Det er noget andet, end at sætte nogle penge ind på en konto. Man gør noget aktivt, og det giver en god følelse af, at man bidrager. Og så er det jo også virkelig hyggeligt.

På Team Sammenhold er der nogle, som går rundt, andre som løber, og nogle, som skifter lidt. Især de fælles gåture er ifølge Daniel Blach Rønn en god lejlighed til at komme ud med nogle af de følelser, der følger med kræftsygdommen både for de kræftramte og deres pårørende.

- Min far har haft svært ved at snakke om min farmors død, og der har vores fælles deltagelse i Stafet For Livet helt klart hjulpet. Meget af det, jeg ved om hende, har jeg fået fortalt af min far mens vi har fulgtes ad på ruten her. Det er måske lidt lettere at åbne op når vi går her, fordi alle kan forholde sig til det.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Annonce