x
Annonce
Randers

Galleriejer om udsigt til nedlæggelse af Visit Randers: Vi kommer til at drukne i Visit Aarhus

Indehaver af Galleri Grevelsgaard, Brian Kaltoft Hansen (i midten), og formand for Visit Randers, Peder V. Poulsen (t.h.), lytter sammen med de øvrige tilhørere til et af de mange indlæg, der kom i løbet af tirsdagens debatmøde om udsigten til at blive en del af Visit Aarhus. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
Udsigten til at skulle blive en del af Visit Aarhus huer på ingen måde indehaveren af Galleri Grevelsgaard i Fausing. Han mener, at en nedlæggelse af Visit Randers vil være ensbetydende med dødsstødet for en lang række små turisme- og kulturaktører i Randers og omegn.

Randers: - Vi kommer til at drukne. Der er ingen, der vil have øje for de små ting i Randers og omegn.

Indehaver af det lille kunstgalleri Galleri Grevelsgaard i Fausing, Brian Kaltoft Hansen, er ikke i tvivl. Hvis politikerne i Randers Byråd i næste uge beslutter at nedlægge Visit Randers for i stedet at indgå i Visit Aarhus, så får det katastrofale følger for særligt de små kultur- og turisttilbud i Kronjylland.

- For mig at se er det lokale kendskab afgørende. Men hvis opgaven overgår til Aarhus, så vil det lokale kendskab gå fløjten. Og det vil først og fremmest komme til at gå ud over de mange små tiltag, som på den måde forsvinder i mængden, siger han.

Annonce
'Nok er nok', lød det tirsdag aften fra erhvervsmanden Søren Fischer, da han tirsdag argumenterede imod Randers Kommunes planer om at blive en del af Visit Aarhus. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

- De pumper priserne

Brian Kaltoft Hansen er en af de op mod 60 lokale aktører og andre interesserede, som tirsdag mødte op, da Visit Randers inviterede til fyraftensmøde i Memphis Mansion for at diskutere udsigten til at blive opslugt af Visit Aarhus.

Og der er altså ikke nogen god udsigt, hvis man spørger ham. Én ting er nemlig forventningen om, at han og andre aktører ligesom ham vil komme til at drukne i de hundredevis af tilbud, som Visit Aarhus vil få til opgave at promovere over for turisterne. Noget andet er, hvad prisen bliver.

- Jeg har tidligere prøvet at samarbejde med Destination Djursland, som er en del af Visit Aarhus nu. De ville have 30.000 kroner om året for at hjælpe mig med min markedsføring. Ved Visit Randers giver jeg 1300 kroner pr. gang - måske fem gange om året. Men det er klart, at når der er væsentlig flere penge i de større aktører, så kan man tillade sig at pumpe prisen op for de små aktører. For Visit Aarhus gider ikke bøvlet med de små, forudser Brian Kaltoft Hansen.

Partsindlæg på stribe

Generelt udeblev hele den debat, der ellers var lagt op til forud for mødet på Memphis Manision, fordi tilhængerne af Visit Aarhus-modellen enten valgte at tie eller slet ikke var mødt op. Og det gav modstanderne rig mulighed for at komme med deres syn på sagen.

- Hvis nogen kommer og spørger mig, hvad de skal opleve i Randers, så nævner jeg ikke fjorten ting, så nævner jeg tre. Ting nummer fjorten kan såmænd nok være god, men eftersom der ikke er en time til at foreslå forskellige ting, ridser man de vigtigste op. Sådan vil det også blive, når turisten spørger Visit Aarhus om, hvilke steder, de bør besøge. Så vil medarbejderen sige AROS og Moesgaard Museum, fordi det er dem, der er mest nærliggende. Det er ikke, fordi de ikke ved, at Museum Østjylland er et godt sted. Det er bare ikke det, der ligger først for. Og det vil komme til at ramme os, sagde Peter Nøhr fra restauranten Bistroteket.

- I kender alle sammen udtrykket: 'Hvornår er nok nok?' Og der føler jeg, at vi er kommet til nu. Man fjerner gang på gang en del af vores DNA ved hjælp af salamimetoden, men her skal vi virkelig passe på, at vi ikke afgiver noget, så vi til sidst ender uden noget som helst. Man siger ganske vist, at når det regner på præsten, så drypper det på degnen, men i det her tilfælde med Visit Aarhus er jeg ganske sikker på, at vi ser frem til en lang tørke. For Aarhus helmer ikke. Og derfor er vi altså nødt til at sige 'nok er nok', lød det fra Søren Fischer, mens Randers-borger Leif Knudsen supplerede:

- Jeg savner en synlig borgmester, der vil kæmpe for vores by og for Visit Randers. For hvem forestiller Torben Hansen sig skal videreføre den kæmpemæssige kontaktflade, som Visit Randers har opbygget gennem rigtig mange år?

Efter halvanden time med kun ganske få kommentarer, der talte til fordel for Visit Aarhus, blev debatten lukket og mødet ophævet.

Op mod 60 personer var mødt op for at deltage i Visit Randers' debatmøde om sin egen usikre fremtid. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

En lykkestund midt i tristessen: Solskin og sang gav smil på læberne

Randers HK For abonnenter

5 hurtige til ny Randers HK-spiller: - Traditionerne gør det kun mere spændende

Annonce