Annonce
Norddjurs

Gammel Estrup åbner igen: - Vi har svært ved at få armene ned

Museumsdirektør Britta Andersen er glad: Hun kan nu genåbne Gl. Estrup. Pressefoto
Efter at have været nedlukket på grund af covid-19 epidemien åbner Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum for besøgende igen mandag 25. maj.

Norddjurs: Museumsdirektør Britta Andersen glæder sig til at modtage publikum på Gl. Estrup, efter at museet har været lukket i over to måneder:

- Vi har svært ved at få armene ned. Vi har jo i lang tid været klar, så det er en stor lettelse endelig at kunne åbne, og selvom det ikke bliver helt på samme måde, som vi er vant til, så er jeg sikker på, at det kommer til at gå rigtig godt, og at de besøgende igen har behov for at komme ud af deres egne stuer og nyde et besøg på museet. Folk har brug for kulturelle oplevelser i denne tid, og nedlukningen har med al tydelighed vist, at virtuelle aktiviteter slet ikke kan erstatte det fysiske møde og den direkte dialog mellem mennesker, siger hun.

Åbningen af Gammel Estrup sker naturligvis på en sikkerhedsmæssigt forsvarlig måde. I selve hovedbygningen er der etableret ensretning, så gæsterne følger en fastlagt rute rundt, og der vil være god afstand alle steder og mulighed for at vaske og afspritte hænder.

- Og så vil museets publikumsområder være bemandet med både personale og frivillige, der tager godt imod gæsterne, fortæller museumsdirektøren.

Museumsbutikken og Herregårdskøkkenet åbner også fra mandag 25. maj, så man kan købe souvenirs, bøger og ting med hjem, ligesom det vil være muligt at nyde kaffe og kage udendørs. Haven og naturen omkring Gammel Estrup er naturligvis også åben for eksempelvis gåture. I maj og juni vil man endvidere kunne deltage i en omvisning i huset om tirsdagen, og torsdage aftener arrangeres særlige skumringsarrangementer.

Vi har jo i lang tid været klar, så det er en stor lettelse endelig at kunne åbne

Britta Andersen, museumsdirektør

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Annonce