Annonce
Randers HK

Gammel kending træner med i Randers HK efter fransk brud: Det er ren win-win

Melanie Bak (nummer 9) har tidligere vundet DM-bronze med barndomsklubben Randers HK. Nu træner bagspilleren med i Arena Randers efter et brud med sin franske klub. Arkivfoto: Lars Rasborg
Melanie Bak er tilbage i Arena Randers, hvor hun har spillet ungdomshåndbold og vundet medaljer med Randers HK, for at holde formen ved lige efter et brud med sin franske klub, Bourg de Péage. Fremtiden på håndboldbanen er dog ikke i Kronjylland.
Annonce

Randers: Svinger man forbi Randers HK's træning i disse dage vil man blive mødt af et nyt, men velkendt ansigt.

25-årige Melanie Bak, som var med til at vinde bronzemedaljer med Randers HK i 2014, er nemlig igen trukket i træningstøjet i Arena Randers.

- Jeg er jo fra Randers, og der har altid været en åben dør til mig. Jeg er taknemmelig for, at jeg kan holde mig i gang her. Det er ren win-win for begge parter, da holdet får lidt udfordring fra en spiller, som de ikke lige kender, så det er god træning, siger Melanie Bak til Randers Amtsavis.

Det er ikke ensbetydende med, at venstrebacken er ved at gøre comeback i den blå trøje.

Cheftræner Niels Agesen slår fast, at der på ingen måde er økonomi til at tilknytte nye spillere, og Melanie Bak afviser selv at spille gratis, som det er tilfældet for Katrine Larson og Rikke Thorngaard.

- Det vil aldrig ske, at jeg vil spille som amatør. Jeg kommer fra et godt niveau i Brest, hvor jeg har spillet Champions League og præsteret godt, så det bliver ikke aktuelt, siger hun.

Annonce

Fransk uoverensstemmelse

For to måneder siden skiftede Melanie Bak Brest ud med en anden fransk ligaklub i form af Bourg de Péage. Holdet sluttede sæsonen i bunden af ligaen, men havde søsat et ambitiøst projekt, hvor den danske playmaker skulle være en af hjørnestenene.

Det samarbejde er dog slut nu og med forskellige opfattelser af forløbet.

Mandag kunne man i de franske medier læse, at Daniel Senecloze, som er præsident i Bourg de Péage, undrede sig over, at Melanie Bak havde forladt klubben allerede.

Afskeden var sket uden hverken skriftlig eller mundtlig forklaring, udtalte præsidenten i den lokale avis Le Dauphiné libéré.

- Det er jeg dybt uenig i. Jeg har været til træning dernede og sagt farvel til alle pigerne. Det har været i overensstemmelse med trænerne, så alle er fuld oplyst om, at jeg er taget derfra. Vi er også blevet enige om, at samarbejdet skal stoppe, vi mangler bare det juridiske. Så jeg er ikke smuttet uden nogen vidste det, forklarer Melanie Bak.

- Omstændighederne i klubben gjorde, at det ikke var muligt at se en fremtid for mig som håndboldspiller der. Tingene skal være i orden, og man skal kunne føle sig tryg. Det gjorde jeg ikke, så det var ikke det rette sted for mig, tilføjer hun.

Annonce

Dårlig timing

Den tidligere Randers HK-spiller er fortrøstningsfuld i forhold til at få løst bruddet med sin franske arbejdsgiver, som hun altså ikke nåede at spille kampe for, men hun erkender også, at det er en svær opgave at finde en ny destination på denne tid af sæsonen.

- Timingen er ikke super, men det er jeg indforstået med. Jeg tager den tid, det nu engang tager at finde det rigtige for mig. Det er klart, at lige nu er holdene fyldt op og pengene brugt, men der kan altid komme skader og graviditeter, og så må jeg stå klar, siger Melanie Bak.

Det var blandt andet på grund af en graviditet til svenske Isabelle Gulldén, at bagspilleren blev hentet til Brest tilbage i januar.

Til trods for de nuværende uenigheder med sin franske klub er Melanie Bak ikke afvisende for et nyt udlandseventyr.

- Jeg har købt hus i Randers, og det ville da være hyggeligt at komme hjem og være en del af den danske liga igen, men omvendt føler jeg heller ikke, at jeg er færdig med udlandet. Jeg kunne godt tage et år eller to mere ude, men begge dele er aktuelt, fortæller randrusianeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup forsvarer sig efter Dubai-tur med kæresten: - Rejsen var arbejdsmæssigt relevant

Randers

Falske bank- og NemID-folk svindlede ældre kvinder: - En person fra Kina har forsøgt at hæve 20.000 kroner

Annonce