Annonce
Erhverv

Gammel OB-fan i samarbejde med Randers FC

Ronny Dohm (th) og medarbejder Steffen Amby Petersen diskuterer en nyduviklet detalje i en app. Foto: Annelene Petersen

Tidligere fynbo og nu randrusianer Ronny Dohm, indehaver af it-firmaet Sidewalk, har udviklet den lokale fodboldstoltheds interaktive mobil-app. Og det har åbnet døre til flere storklubber.

Randers: - Jeg kan godt se, det er lidt uheldigt, at jeg lige i dag, da I kommer fra den lokale avis, har den der stående, siger Ronny Dohm og peger på koppen på sit skrivebord.

Koppen er prydet med Odense Boldklubs logo, men vores overbærenhed er let at finde frem, fordi den brødetyngede beklagelse bliver leveret i en glad og lys, fynsk sprogtone. Og direktøren for og indehaveren af it-firmaet Sidewalk, som har adresse på Messingvej i Randers syd, tilføjer ydermere, at han faktisk er fast gæst på stadion, når Randers FC spiller, og at han ikke længere - efter cirka 11 år i Randers - kan svare entydigt, når han bliver spurgt: Hvem holder du med, OB eller RFC?

Og således kommer vi naturligt ind på baggrunden for vores besøg. Randers FC er nemlig kunde og samarbejdspartner for Sidewalk, som har udviklet boldklubbens mobil-app. Faste tilskuere til Randers FCs hjemmekampe vil vide, at med app'en på sin smartphone er man i stand til ikke blot at hente alle relevante oplysninger om klubben og holdet, man kan også sammen med alle andre fans blandt andet deltage i en quiz under kampene. En quiz, som man deltager i via sin telefon, og som man kan følge med i på stadions storskærme.

Og i forhold til Sidewalk er det interessant, fordi der jo af gode grunde, når RFC spiller kamp, er såvel spillere med stab som tilskuere fra andre byer og klubber, og de har lagt mærke til app'en og dens muligheder og sagt til hinanden og sig selv hver især, at "so ein Ding, müssen wir auch haben" - eller i hvert fald noget i den retning.

Hele superligaen

Endnu er der ikke kommet sikre nye forretninger ud af det for Ronny Dohm og Sidewalk, men der har været et møde mellem randersvirksomheden og samtlige superliga-klubber, og interessen blandt klubberne for at handle med Sidewalk er tydelig.

- Vi har fået masser af positiv respons, og jeg er overbevist om, at det også vil kaste egentlige ordrer og aftaler af sig, siger Ronny Dohm.

Og meget snart vil klubberne have endnu mere at kigge misundeligt på, når deres hold møde Randers FC i Randers.

- Vi er tæt på at lancere flere nye tiltag på app'en, fortæller Ronny Dohm uden at røbe mere, end at det handler nye funktioner i app'en, som gør det muligt for brugerne, at interagere med klubben og spillerne.

- Målet er sammen med Randers FC at finde nye måde at involvere fansene på, siger Ronny Dohm.

Annonce

Kunde/partner

Samarbejdet med Randers FC er i øvrigt et godt eksempel på et kundeforhold, som bliver mere og mere almindeligt.

- Tidligere ville vi typisk lave en hjemmeside, et webshopsystem eller en mobil-app til en kunde, levere produktet og modtage betaling for det. Og så var den handel afsluttet. Nu sker det oftere og oftere, at kunden bliver en samarbejdspartner, som vi i fællesskab løbende udvikler det eller de produkter, som kunden har købt, med. siger Ronny Doh og tilføjer:

- I det hele taget bliver rådgivning om indhold en større og større del af vores arbejde, hvor et tidligere primært var design og programmering.

Annonce

Start i 2005

Sidewalks historie går tilbage til 2005, da Ronny Dohm netop havde afsluttet den to-årige uddannelse som multmediedesigner. Han og en studiekammerat blev enige om at forsøge sig med eget firma, hvori de ville tilbyde at lave hjemmesider, web-shopsog bookingsystemer m.m. for primært andre virksomheder. Og de to fik faktisk en ganske forrygende start.

Efter en smule usikker tøven reagerede de på en annonce, hvori et ikke navngivet firma søgte nogle, som kunne lave en hjemmeside og et online bookingsystem. Den telefonopringning var noget af det første, de overhovedet foretog sig i Sidewalk-regi, og det skulle vise sig at være en rigtig god kickstart. Det var nemlig ingen ringere end en af landets største catering-virksomheder, Kokken & Jomfruen, som havde indrykket annoncen, og Sidewalk fik opgaven og løste den til kokkens og jomfruens udelte tilfredshed.

Makkerskabet med studiekammeraten varede nogle år, men siden 2009 har Ronny Dohm været eneejer af Sidewalk. Han flyttede til Randers allerede i 2006, da hans daværende kæreste skulle læse i byen. Forholdet holdt ikke, men Ronny blev i Randers, hvor han frem til 2012 drev Sidewalk som et én-mands-firma. Da havde han imidlertid fået så travlt, at han kunne ansætte sin første medarbejder, og siden er den udvikling fortsat.

I dag tæller Sidewalks medarbejderstab udover Ronny Dohm selv fire fuldtidsansatte. Og produkterne er fortsat de samme, hjemmesider, mobil-apps, adwords og online bookingsystemer samt webshop-løsninger.

Annonce

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Randers For abonnenter

Kunderne slår alarm over randersfirma: Køb kun noget, hvis du kan undvære de penge

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Konflikten vokser: Ulovligt at kvæg drikker vand af grøft, mener modstandere af naturnationalpark - og klager til kommunen

Randers FC For abonnenter

Griber de næste i køen chancen? Randers FC sender ungt hold på banen i Skive

Randers

Ikonisk Randers-bygning står helt skarpt efter renovering: Se de flotte billeder her

Navne For abonnenter

Den nye rektor på Randers Statsskole kunne i stedet have siddet i en traktor på marken

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Randers FC For abonnenter

Randers FC's talentfulde terrier har rystet svær start af sig: Hvert minut i foråret er en bonus

Vinhandel gearer op:  - Inden for få år skal vi i hvert fald runde en omsætning på en halv milliard

Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Erhverv

Trods corona: Mange nye virksomheder poppede op i Randers sidste år

Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Randers

Efter bølge af indbrud i biler: Dommer fængsler tre udlændinge mistænkt for at være på tyvetogt

Annonce