Annonce
Erhverv

Gammel OB-fan i samarbejde med Randers FC

Ronny Dohm (th) og medarbejder Steffen Amby Petersen diskuterer en nyduviklet detalje i en app. Foto: Annelene Petersen

Tidligere fynbo og nu randrusianer Ronny Dohm, indehaver af it-firmaet Sidewalk, har udviklet den lokale fodboldstoltheds interaktive mobil-app. Og det har åbnet døre til flere storklubber.

Randers: - Jeg kan godt se, det er lidt uheldigt, at jeg lige i dag, da I kommer fra den lokale avis, har den der stående, siger Ronny Dohm og peger på koppen på sit skrivebord.

Koppen er prydet med Odense Boldklubs logo, men vores overbærenhed er let at finde frem, fordi den brødetyngede beklagelse bliver leveret i en glad og lys, fynsk sprogtone. Og direktøren for og indehaveren af it-firmaet Sidewalk, som har adresse på Messingvej i Randers syd, tilføjer ydermere, at han faktisk er fast gæst på stadion, når Randers FC spiller, og at han ikke længere - efter cirka 11 år i Randers - kan svare entydigt, når han bliver spurgt: Hvem holder du med, OB eller RFC?

Og således kommer vi naturligt ind på baggrunden for vores besøg. Randers FC er nemlig kunde og samarbejdspartner for Sidewalk, som har udviklet boldklubbens mobil-app. Faste tilskuere til Randers FCs hjemmekampe vil vide, at med app'en på sin smartphone er man i stand til ikke blot at hente alle relevante oplysninger om klubben og holdet, man kan også sammen med alle andre fans blandt andet deltage i en quiz under kampene. En quiz, som man deltager i via sin telefon, og som man kan følge med i på stadions storskærme.

Og i forhold til Sidewalk er det interessant, fordi der jo af gode grunde, når RFC spiller kamp, er såvel spillere med stab som tilskuere fra andre byer og klubber, og de har lagt mærke til app'en og dens muligheder og sagt til hinanden og sig selv hver især, at "so ein Ding, müssen wir auch haben" - eller i hvert fald noget i den retning.

Hele superligaen

Endnu er der ikke kommet sikre nye forretninger ud af det for Ronny Dohm og Sidewalk, men der har været et møde mellem randersvirksomheden og samtlige superliga-klubber, og interessen blandt klubberne for at handle med Sidewalk er tydelig.

- Vi har fået masser af positiv respons, og jeg er overbevist om, at det også vil kaste egentlige ordrer og aftaler af sig, siger Ronny Dohm.

Og meget snart vil klubberne have endnu mere at kigge misundeligt på, når deres hold møde Randers FC i Randers.

- Vi er tæt på at lancere flere nye tiltag på app'en, fortæller Ronny Dohm uden at røbe mere, end at det handler nye funktioner i app'en, som gør det muligt for brugerne, at interagere med klubben og spillerne.

- Målet er sammen med Randers FC at finde nye måde at involvere fansene på, siger Ronny Dohm.

Annonce

Kunde/partner

Samarbejdet med Randers FC er i øvrigt et godt eksempel på et kundeforhold, som bliver mere og mere almindeligt.

- Tidligere ville vi typisk lave en hjemmeside, et webshopsystem eller en mobil-app til en kunde, levere produktet og modtage betaling for det. Og så var den handel afsluttet. Nu sker det oftere og oftere, at kunden bliver en samarbejdspartner, som vi i fællesskab løbende udvikler det eller de produkter, som kunden har købt, med. siger Ronny Doh og tilføjer:

- I det hele taget bliver rådgivning om indhold en større og større del af vores arbejde, hvor et tidligere primært var design og programmering.

Annonce

Start i 2005

Sidewalks historie går tilbage til 2005, da Ronny Dohm netop havde afsluttet den to-årige uddannelse som multmediedesigner. Han og en studiekammerat blev enige om at forsøge sig med eget firma, hvori de ville tilbyde at lave hjemmesider, web-shopsog bookingsystemer m.m. for primært andre virksomheder. Og de to fik faktisk en ganske forrygende start.

Efter en smule usikker tøven reagerede de på en annonce, hvori et ikke navngivet firma søgte nogle, som kunne lave en hjemmeside og et online bookingsystem. Den telefonopringning var noget af det første, de overhovedet foretog sig i Sidewalk-regi, og det skulle vise sig at være en rigtig god kickstart. Det var nemlig ingen ringere end en af landets største catering-virksomheder, Kokken & Jomfruen, som havde indrykket annoncen, og Sidewalk fik opgaven og løste den til kokkens og jomfruens udelte tilfredshed.

Makkerskabet med studiekammeraten varede nogle år, men siden 2009 har Ronny Dohm været eneejer af Sidewalk. Han flyttede til Randers allerede i 2006, da hans daværende kæreste skulle læse i byen. Forholdet holdt ikke, men Ronny blev i Randers, hvor han frem til 2012 drev Sidewalk som et én-mands-firma. Da havde han imidlertid fået så travlt, at han kunne ansætte sin første medarbejder, og siden er den udvikling fortsat.

I dag tæller Sidewalks medarbejderstab udover Ronny Dohm selv fire fuldtidsansatte. Og produkterne er fortsat de samme, hjemmesider, mobil-apps, adwords og online bookingsystemer samt webshop-løsninger.

Annonce
For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Randers For abonnenter

36 spritnye lejligheder på vej 100 meter fra Gudenå - her er både fitnesscenter og restaurant i bygningen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kunde fandt stort stykke metal i mad fra Mo'Rice: - Det var lidt træls

Randers FC For abonnenter

De står på affyringsrampen af en grund: Se avisens rangliste over Randers FC-spillerne i foråret

Randers

To tomler opad: Staten pumper millionbeløb i ny cykelsti i det centrale Randers

Randers

Skænderi om jakke endte med, at ordensmagten blev tilkaldt: 25-årig mand blev anholdt af politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Randers

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Randers

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Østjylland

Her åbner Maxi Zoo: - Placeringen er perfekt, og vores kunder kan gå lige ud til bilen med hundefoder

Annonce