Annonce
Randers

Gang i forretningerne i Houmeden er altafgørende - også for de butikker, der har haft åbent hele tiden

Line Harvej, der står bag butikken En og En Hel Del, glæder sig til, at der kommer folk i gaden igen. I dagens anledning er hendes bror, Ulrik Pilgaard Andersen, på besøg i butikken. Foto: Annelene Petersen
Butiksåbningen er ikke kun vigtig for dem, der efter lang tids venten får lov til at åbne dørene for kunderne igen. Også i En og En Hel Del i Houmeden, der har haft åbent hele tiden, glæder de sig til at få både naboer og fodtrafik i gaden igen.

Randers: Der er liv og glade dage i Houmeden, da Amtsavisen mandag lægger vejen forbi. Den todelte tøjforretning Nørrebro, der i dagens anledning holder gadesalg og har flyttet betjening og tilbudsvarer ud på gaden, er travlt besøgt.

Det glæder Line Harvej, der ejer kaffe-, te- og delikatesseforretningen på den anden side af gaden.

- Vi har glædet os sindssygt meget til at få lov til at byde vores naboer velkommen tilbage. Vi har sådan savnet dem, fortæller butiksejeren.

Fordi butikken sælger fødevarer, har de ikke været en del af regeringens nedlukning. Men selvom delikatesseforretningen har haft åbent, har det været under helt andre betingelser end normalt.

- Her har virkelig været stille, forklarer Line Harvej.

Hun uddyber, at fordi nabobutikkerne har været lukket, har det betydet, at de har mistet meget af den fodtrafik, der ellers udgør en stor del af forretningens kundegrundlag.

- Det har primært været de kunder, der har manglet noget inde hos os, der har lagt vejen forbi.

Derfor glæder det indehaveren, at der er igen er kunder at spotte på gaderne omkring den lille butik i Houmeden.

- Det betyder så meget, at der kommer liv i gaden og fodtrafik igen. Også for os, smiler butiksindehaveren bag visiret.

Butiksindehaver Eva Kristensen (tv)  hjælper stamkunde Susanne Tanggaard (th) ved en af de to midlertidige kasser, der er sat op udenfor butikken Nørrebro i forbindelse med udsalget. Foto: Annelene Petersen

Hos Nørrebro lige på den anden side af gaden glæder de sig til at kunne få lov til at byde kunderne velkommen igen, efter lang tids nedlukning.

- Det betyder alt. Vi har sådan savnet vores dejlige kunder, forklarer indehaver Eva Kristensen, og uddyber, at der her på årets første forårsdag er en helt speciel stemning i gaden:

- Der er håb i luften i dag. Det er simpelthen så dejligt, uddyber butiksindehaveren, der i dagens anledning har flyttet udsalgsvarerne ud på gaden for at undgå trængsel i butikken.

Helt ekstraordinært har tøjbutikkens afdelinger denne mandag åbent til klokken 19 for at forsøge at sprede de handlende kunder ud over en længere periode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce