Annonce
Randers

Gang i genbrugspladserne: Sådan sparer du tid og begrænser smittespredningen

Bilerne holdt i kø for at komme ind på genbrugspladsen i Randers klokken syv tirsdag morgen og igen over middag, hvor der var tryk på. Foto: Annelene Petersen
Lige knap 2000 randrusianere var tirsdag på genbrugspladserne, som åbnede for private igen efter to ugers nedlukning. Sektionsleder for Affald og Genbrug i Randers Kommune kommer her med tre råd til, hvordan du effektivisere dit besøg på genbrugspladsen, og hvordan du kan være med til at mindske smittespredningen.

1 Kan det vente?

Det er selvfølgelig irriterende at have haveaffald eller alskens støvede fund fra forårsrengøring liggende længere tid end højst nødvendigt, men Allan Poulsen opfordrer alligevel til at vente med at køre på genbrugspladsen, så alle ikke kommer afsted samtidig.

Man skal bare heller ikke vente for længe.

- Vi vil jo gerne, at vi får aktiviteten spredt ud over de næste dage, men hvis man kommer lørdag eller søndag, skal man forvente kø. Vi ved af erfaring, at det er de helt store dage for ture på genbrugspladsen, så et godt råd er at gøre det i en hverdag, siger sektionslederen.

2 Tjek om der er kø

Allan Poulsen, som er sektionsleder for Affald og Genbrug i Randers Kommune, har tre gode råd til, hvordan man sparer tid for sig selv og andre, når man skal på genbrugspladsen. Foto: Annelene Petersen

Genbrugspladsen i Randers har åbent fra 7 til 18, mens det i Øster Tørslev, Langå og Asferg er muligt at komme af med sit affald fra 10 til 18.

Belastningen på pladserne er dog større på nogle tidspunkter end andre.

Det har Randers Kommune forsøgt at tage højde for på deres hjemmeside, hvor man minut for minut kan følge aktivitetsniveauet på de fire genbrugsstationer.

Her kunne man eksempelvis se, at der fra klokken 11 til 12 tirsdag var hele 126 biler forbi genbrugspladsen i Randers, hvorimod der kun var 47 fra klokken 8 til 9.

Oversigten kan findes på følgende link, hvor den hele tiden bliver opdateret: randers.kundetrafik.dk.

3 Sorter hjemmefra

Har man kun haveaffald, er det selvfølgelig nemt nok bare at fylde traileren og køre direkte over og læsse af, men har man flere forskellige typer affald, vil det være en stor hjælp for alle, at man gør sit hjemmearbejde, understreger Allan Poulsen.

- Nogle smider bare det hele i bagagerummet eller traileren, så de er nødt til at sortere på stedet og vandre frem og tilbage ude på pladsen mellem de forskellige fraktioner. Det går meget hurtigere, hvis man sorterer affaldet hjemmefra, så man nemt kan køre mellem træ, brændbart, plast og så videre.

Begræns smittespredningen

Der var en grund til, at genbrugspladserne blev lukket ned i første omgang, da det er et sted, hvor mange mennesker kan forsamles og sprede coronavirussen.

Derfor har Randers Kommune opsat en række retningslinjer, man skal være opmærksom på, når man besøger genbrugspladserne.

Der må i Randers maksimalt være tyve biler på genbrugspladsen. På de tre andre genbrugspladser er det tal 10.

Man skal holde to meters afstand til hinanden. Personalet kan godt vejlede, men man skal ikke komme for tæt på, når man henvender sig. De hjælper som udgangspunkt heller ikke med at læsse af.

Af den grund skal man også have egne redskaber med, som for eksempel skovl eller kost, hvis det er nødvendigt for at komme af med sit affald.

Skal man være to til at læsse af, er det selvfølgelig okay, men man skal begrænse antallet af personer i bilen. Har man børn med, skal de blive i køretøjet.

Derudover er både kaffemaskinen og toilettet på genbrugspladserne låst af for borgerne, da berøringsfladerne kan være en smitterisiko.

Randers: Tirsdag åbnede alle fire genbrugspladser i Randers Kommune igen for private efter at have været lukket ned i to uger.

Åbningen kommer med visse begrænsninger. På genbrugspladsen i Randers må der maksimalt være 20 biler inde ad gangen, mens det i Øster Tørslev, Langå og Asferg er begrænset til 10. Tiltag, som skal begrænse smittespredningen af coronavirus.

Det forhindrede ikke randrusianerne i at komme af med deres affald. 1042 biler nåede forbi genbrugspladsen i Randers, mens 951 var en tur på de tre andre genbrugsstationer.

- Det er gået supergodt. Vi har ikke haft kø på mere end fem-10 minutter i løbet af dagen, så jeg vil rose borgerne for at være fokuserede og komme hurtigt gennem pladsen, siger Allan Poulsen, sektionsleder for Affald og Genbrug i Randers Kommune.

Han forudser, at efterspørgslen efter at komme på genbrugspladsen fortsætter den næste tid. Derfor har han tre gode råd til, hvordan man sparer tid for sig selv og andre, og hvordan man skal gebærde sig på pladsen for at mindske smittespredningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce