Annonce
Randers

Garnbutik oplever fremgang: - For strikkere er garn vigtigere end toiletpapir og mælk

Nanna Exner fortæller, at der både har været ekstra kunder i den fysiske butik, og ekstra besøg på butikkens webshop. Arkivfoto: Annelene Petersen
I garnbutikken Uldfisken mærker man ikke coronakrisen. Her er mange kunder og stor omsætning.
Annonce

Randers: Mens stort set alle andre i detailhandlen er hårdt ramt af coronakrisen og enten er blevet tvangslukket, er lukket frivilligt eller oplever mangel på kunder, så er garnbutikken Uldfisken i Gråbrødrestræde i en noget anden situation.

Garnbutikken oplever nemlig både fremgang i salg og nye kunder.

- Med alle mulige forbehold for, at det ikke skyldes corona, så oplever vi den modsatte effekt, siger indehaver, Nanna Exner, der i efteråret 2018 rykkede sin butik gennem mange år fra Hornslet til Randers.

- Jeg tror, at vi er et mentalt apotek. En af vores kunder er psykolog, og da jeg sagde det til hende, så var hun fuldstændig enig, siger indehaveren.

Annonce

Mange helt unge kunder

Nanna Exner fortæller, at der både har været ekstra kunder i den fysiske butik, og ekstra besøg på butikkens webshop. Men det har været forskellige typer af kunder de to steder.

- I vores fysiske butik har der været nogle, som lige skulle nå at have lidt med hjem, og så har der været ældre kunder, som ikke køber online. Der har derimod været færre af de faste kunder - de bruger webshoppen for tiden, siger Nanna Exner.

Foruden de faste kunder har Uldfisken oplevet at få besøg af en forholdsvis ny gruppe.

- Vi har haft mange nye unge mellem 15 og 25 år. Det er nystrikkere, som bliver inspireret af Instagram eller influencers på sociale medier, siger indehaveren.

På den måde er hele den normale situation vendt for hovedet i Uldfisken.

- Vi har travlt, men det er på en anden måde, end vi plejer, siger Nanna Exner.

Annonce

Garn vigtigere end toiletpapir

Indehaveren af Uldfisken er naturligvis selv en ivrig strikker, og hun beskriver, med et kærligt glimt i øjet, strikkere som "skøre i hovedet".

- Det første tanke, der fløj gennem mit hoved, da samfundet begyndte at lukke ned, var, at jeg skulle have noget garn med hjem, og jeg har altså en nøgle, så jeg kan jo bare tage herind, hvis jeg skulle komme til at mangle, siger hun og griner.

For at understrege yderligt hvor tossede strikkere er, så fortæller hun, at det værste for hende, ikke ville være at løbe tør for toiletpapir eller mælk.

- Det ville være at løbe tør for garn, siger hun.

Annonce

Et anker i hverdagen

Nanna Exner fortæller, at de kunder, der for tiden kommer i butikken, kan deles ind i to hovedgrupper.

- Halvdelen vil ikke røre butikken med en ildtang og helst have varerne rakt ud gennem ruden, og den anden halvdel vil gerne ind og snakke, siger hun.

Hun oplever, at mange er forvirrede og bekymrede, og selv om stemningen er rolig, så mærker man tydeligt alvoren, siger hun.

I disse tider er det også, at man mærker strikningens positive egenskaber, mener Nanna Exner.

- Det at strikke er et anker i hverdagen, siger hun.

Annonce

Taknemmelig og ydmyg

Selv om Nanna Exner er glad for, at det går godt i hendes butik, så synes hun samtidig, at situationen er meget underlig.

- Man får næsten dårlig samvittighed over, at det går godt, selv om det er tilfældigheder, der har afgjort det, siger hun.

Hun understreger, at hun hverken har lyst til eller behov for at hæve armene over hovedet.

- Jeg føler mig meget taknemmelig, men samtidig meget ydmyg, og så føler jeg med alle mine kollegaer i byen, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Skade og karantæner blev dyrebare for Randers HK-talenter i premieren

Annonce