Annonce
Randers

Garvede kræfter er trådt til nødstedt festspil: Først skal økonomien reddes, derefter skal forestillingen op at stå igen

Arkivfoto: Lars Rasborg
Først skal der ryddes op, og billetterne skal betales tilbage, og derefter kommer der et forslag til, hvordan foreningen kan fortsætte med festspil igen i 2020.

Støvringgaard: Rutinerede teaterfolk er gået ind i foreningen bag Støvringgaard Festspil for at få ryddet op i det økonomiske morads, der ligger tilbage efter en kuldsejlet sæson, hvor det ikke lykkedes at få forestillingen op at stå.

Det er blandt andre Ulla og Benny Knudsen, der er trådt til. De har tidligere været med i bestyrelsen i Nørhald Musik- og Teaterforening, som står bag det traditionelle Støvringgaard Festspil, der i mange år er afviklet i Støvringgaard klosterhave.

I år gik det galt, inden forestillingen Frøken Nitouche nåede at blive en realitet. Festspillet blev aflyst, og skuespillerne gik hjem.

- Og der trænger til at blive ryddet op i økonomien, der er nogle få ubetalte regninger, og så er det os meget magtpåliggende, at de folk, der har købt billetter til åres forestilling, får deres penge tilbage, siger Benny Knudsen, der er blevet sekretær i bestyrelsen, mens hans hustru er blevet kasserer.

Og hun forsikrer, at der er penge i kassen, så folk nok skal få refunderet billetterne.

Det er det primære formål at få økonomien på ret køl.

Annonce

Støvringgaard Festspil

Nørhald Musik- og Teaterforening har stået bag amatørteateret Støvringgaard Festspil, men foreningen kom i vanskeligheder i år, medlemmerne forlod bestyrelsen og forestillingen Frøken Nitouche blev aflyst.

Efter medlemsmøde er en ny bestyrelsen kommet på plads. Den består af formand Allan Blak Pedersen, kasserer Ulla Knudsen, sekretær Benny Knudsen, Betina Wilfing Pedersen og Else Nielsen, sidstnævnte er mangeårig kostumiere på festspillet.

Foreningen har ikke selv lokaler, men lejer sig ind i Fritidscentret i Randers, samt har opmagasinering af kulisser i Tvede.

Festspil i 2020

- Men så vil vi komme med et forslag til efterårets bestyrelsesmøde, der skal bane vejen for, at der igen kommer festspil i 2020. Vi håber på, at det vil være bæredygtigt, at folk vil være med, og at lokalsamfundet bakker op, siger Benny Knudsen.

Tidligere har festspillet kunnet melde om totalt udsolgte forestillinger, og folk i hundredvis har hygget sig i klosterhaven under den store blodbøg. Mange forestillinger har været med spisning, og ellers har folk selv taget picnickurven og en kande kaffe med.

Ægteparret Knudsen kom ind i amatørteaterverdenen ved lidt af en tilfældighed i 2005.

- Vores datter kom hjem fra efterskole, hvor hun havde spillet med i en teaterforestilling, og jeg havde lige set, at der var audition til festspillet, der skulle spille Frøken Nitouche, så jeg foreslog hende, at hun gik til den. Hun sagde ja til det, men stillede den betingelse, at jeg også gjorde. Og vi fik begge roller, siger Benny Knudsen, og det blev begyndelsen til et ret aktivt liv både på og bag scenen.

Da han er el-ingeniør af uddannelse, kom han hurtigt til at stå for lys og el på pladsen.

- Og Ulla blev jo også slæbt med og begyndte at sy kostumer og meget mere i kulissen, siger Benny Knudsen, der afslører, at man hurtigt kan blive alt-muligt-mand i amatørteater-branchen.

Fugl Fønix eller Peter Pan

Parret holdt efter forestillingen Matador i 2015 lav profil, men er altså nu steppet ind på scenen igen.

Det kunne være sjovt, såfremt det lykkes at få festspillet på scenen næste år, hvis det så blev fablen om genfødsel, Fugl Fønix, der blev spillet, medgiver Benny Knudsen, men han leger også lidt med tanken om Peter Pan, som han finder interessant.

Benny Knudsen regner med, at hvis det lykkedes at få festspillet til at køre i 2020, at det så bliver hans og hans hustrus sidste:

- Jeg tror, at vi så vil være tilfredse med at få en 2020-forestilling op, og så er det da mit håb, at foreningen vil køre festspillet videre i mange år derefter. Men nu kan jeg godt se, at Ulla skuler lidt. Så måske bliver det ikke det ikke vores sidste alligevel, griner Benny Knudsen.

Støvringgaard Festspil er måske på vej til at returnere i 2020. Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce