Annonce
Østjylland

Gas-eksplosion åbner pengeautomater

Det går voldsomt for sig, når tyve forsøger at nå ind til kontanterne ved at sprænge pengeautomaten med gas.

Sparekassen Djurslands afdeling i Auning må holde lukket efter voldsom eksplosion

Annonce

Store brag og flammer er resultatet, når indtil nu ukendte gerningsmænd forsøger at komme ind til pengeautomaternes indhold af pengesedler i form af både danske kroner og euro. Senest gik det natten til mandag ud over Sparekassen Djurslands afdeling i Auning, som på grund af skaderne ikke er i stand til at åbne i den nærmeste fremtid.

Østjyllands Politi modtog alarmopkaldet klokken 01.33, hvor det blev anmeldt, at pengeautomaten i sparekassens afdeling på Centervej i Auning var bortsprængt.

To mænd blev efterfølgende set løbe ud af banken med en taske, hvorefter de flygtede i en nyere sort stationcar i retning mod Randers.

»Vi er selvfølgelig meget interesserede i at høre fra nogen, der har set eller hørt noget, for det har formentlig larmet meget, fortæller fungerende vicepolitiinspektør Anders Uhrskov fra Østjyllands Politi.

Natten til lørdag skete en ligende episode ved en pengeautomat på Strandvejen i Ebeltoft.

Her fortæller politiets døgnrapport, at boksen var forsøgt sprunget ved hjælp af gas - og det er den fremgangsmåde, som også er brugt andre steder i landet.

Fremgangsmåden er, at gerningsmændene har pumpet gas ind i automaten og fremkaldt en eksplosion for at få adgang til kontanterne.

»Jeg vil sige, at de udsætter sig for en stor risiko ved at benytte denne metode. Men selv om vi nu har set den brugt flere gange forskellige steder, så betragter vi det indtil videre som isolerede tilfælde,« siger Anders Uhrskov.

Han håber, at vidner har set gerningsmændene og deres biler og kan hjælpe politiet til en opklaring. Henvendelser skal ske til telefon 114.

Mandag formiddag gik politiet på gerningsstedet i Auning i gang med elektronisk efterforskning og efterforskning på stedet.

Pengeautomaten er placeret ikke langt fra indgangspartiet, og banken åbner ikke foreløbig.

»Bygningen har taget forholdsvis voldsom skade, for eksplosionen betød, at der sprang et vandrør. Det ser ikke så pænt ud omkring indgangspartiet, og vi har formentlig lukket det meste af ugen,« fortæller ledelsessekretær Anika Krogh til tv2oj.dk.

Gaseksplosioner mod pengeautomater er et forholdsvist nyt fænomen. Metoden blev første gang brugt i 2014 - og sidste år skete det 15 gange i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Alt andet end pletfri præstation mod Ajax: Her er Agesens forklaring

Annonce