Annonce
Randers

Gastronomi giver gæster: Folk i hobetal besøgte julemarked på Cold Hand Winery

Lysten til at smage de mange frugtvine var stor, da Cold Hand Winery i weekenden holdt julemarked. Foto: Annelene Petersen

Cold Hand Winery forsøgte sig med gourmet-julemarked med fokus på store smagsoplevelser, og det faldt i god jord hos gæsterne, der kiggede forbi i tusindevis.

Randers: Var man i tvivl om, hvorvidt folk havde fået nok af hygge og julemarkeder, så skulle man bare køre en tur til Læsten søndag formiddag. Her holdt Cold Hand Wineri julemarked for anden dag i træk, og det var mildest talt noget af et tilløbsstykke.

Allerede et godt stykke før man ankom til vineriet, holdt der biler parkeret langs den smalle vej, og folk zigzaggede ned ad vejen for at komme ind i varmen og få forkælet sanserne.

Ejer af Cold Hand Winery, Jens Skovgaard, havde da også svært ved at få armene ned over de mange mennesker.

- Der var omkring 1500 mennesker i går, og vi forventer det samme antal i dag, siger vinproducenten.

Der var da også fyldt af mennesker, både i butikken, i bryggerilokalerne og i teltet, der var stillet op i anledning af julemarkedet.

Det er fjerde år, at Cold Hand Winery afholder julemarked, men som nyt havde vineriet i år stillet et stort telt op under overskriften "den jyske torvehal". Her var der mulighed for at smage, opleve og købe gourmet specialvarer.

- Vi har ikke Torvehallerne, som de har i København, men vi har en masse lækre specialprodukter, som vi gerne vil vise frem, siger Jens Skovgaard.

Der var mulighed for at forudbestille gourmetplatter, som kunne nydes i vineriet, og det tilbud havde 110 personer taget imod både lørdag og søndag. Det var Kevin Pindstrup Nielsen og hans randrusianske cateringfirma Norevent, der stod bag. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Kvalitetsvarer trækker

Nogle af de produkter, der kunne købes i torvehallen var blandt andet brød og andet bagværk fra håndværksbageren Briancon i Aarhus. Standen fristede med croissanter, rustikke brød og julebag - blandt andet en julekage med Cold Hand blommevin - og der var masser af gang i salget.

I standen ved siden af stod Sorring Bær, hvor der var smagsprøver på blandt andet kirsebærsovs, lavet af fermenterede kirsebær, der er blevet brugt til produktionen i vineriet.

Derudover kunne man blandt andet smage på røget luksuslaks fra Himmelbo Røgeriet, håndbryggede øl fra mikrobryggeriet Humleland og medister, stegte sild og charcuteri fra Fru Møllers Mølleri.

Alle stadeholderne var nøje udvalgte af Cold Hand Winery.

- Kriteriet for at have en plads i torvehallen er, at det er kvalitetsvarer. Og så har mange af dem også en relation til os som eksempelvis Sorring Bær, der bruger vores fermenterede bær til deres kirsebærsovs, siger Jens Skovgaard.

En af de mange julemarkedgæster var Bente Jensen. Hun bor i Mollerup ved Ørum og dermed ikke langt fra Cold Hand Winery, men havde trods den korte afstand ikke været på vineriet før.

- Jeg ved, at det ligger her, men har ikke været her, så nu skulle det prøves. Det er rigtigt lækkert med alle specialvarerne, og dejligt at snuse rundt og se, hvad der bydes på, siger hun.

Hun havde posen fyldt med ost og kirsebærsovs, men havde også fået smagt på nogle af de andre varer.

- Det er dejligt, der er smagsprøver, så man kan prøvesmage, inden man køber. Varene er i den dyre ende, men det er lækkerier, så hellere lidt, men godt, siger hun.

Der var travlt med at fylde op med varer i Cold Hand Winerys butik, for de mange frugtvine blev langet over disken i stor stil. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Stor markedsføringsværdi

Netop kvalitet frem for kvantitet var også grundtanken bag initiativet med en torvehal, fortæller Jens Skovgaard.

- Vi har med det gastronomiske julemarked hævet barren for, hvad man kan få på de her kanter, og vi har foretaget nogle hårde valg i forhold til, hvilke stadeholdere vi vil have med, siger indehaveren og fortsætter:

- Folk, der kommer her, er folk, der gerne vil give penge for god kvalitet. Man kan ikke finde julenisser og julekorationer her som på de traditionelle julemarkeder, men til gengæld gode, gastronomiske kvalitetsvarer. Normalt skal man køre rundt til forskellige butikker for at finde varerne, men vi har samlet dem på et sted, siger Jens Skovgaard.

For Cold Hand Winery er der ingen direkte indtjening forbundet med torvehallen, for pengene går op i teltleje, varme og lys, men til gengæld kaster pop-up gourmet-madmarkedet noget andet af sig.

- Det trækker folk herud, og de går over i butikken og køber vores varer, og så giver det selvfølgelig et kendskab til stedet, så torvehallen er ren markedsføring for os, siger Jens Skovgaard.

Der var mulighed for at smage på blandt andet laks fra Himmelbo Røgeriet, da Cold Hand Winery i weekenden holdt gastronomisk julemarked. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Klar på sommermarked

Vineriets butik var da også fyldt til bristepunktet med mennesker, der kiggede, vurderede og ikke mindst købte frugtvin i rigelige mængder. Der var travlt ved disken, hvor vineriet havde allieret sig med ekstra mandskab i anledningen af julemarkedet.

Og det var ikke kun lokale, der havde valgt at bruge weekenden på julemarkedet. I butikken stod ægteparret Bjarne Skou og Birthe Agerlund. De havde taget turen fra Herning til Læsten for at se, hvad julemarkedet og vineriet kunne byde på.

- Vores søn er inden for branchen, og han havde fortalt en masse om Cold Hand Winery. Det er en god historie og noget af det, vi har brug for i Danmark, så nu skulle vi op og se, hvad det var, siger Bjarne Skou og bliver suppleret af sin kone:

- Vi havde dog nok ikke taget hele turen herop kun for at se butikken og stedet, men julemarkedet trak, siger Birthe Agerlund.

Ægteparret havde købt oste og medister og kiggede på frugtvinene, og for dem betød det noget, at det var kvalitetsvarer, der blev solgt.

- Vi smagte noget juice, og man kan tydeligt smage, at det ikke bare er koncentrat. Der er virkelig smag i det, og så køber man samtidig med god samvittighed. Pengene sidder nok også lidt løsere på en, når der samtidig er en god stemning, siger Birthe Agerlund.

Selv om der stadig var flere timer tilbage af søndagens julemarked på Cold Hand Winery, så var Jens Skovgaard ikke i tvivl om, at det havde været en succes.

- Det har været helt vanvittigt, og nogle af udstillerne blev simpelthen lagt ned i går og måtte hente ekstra forsyninger, så det har været en stor succes, og det er helt sikkert kommet for at blive. Og vi har også bestemt, at vi skal holde et sommermarked, siger Jens Skovgaard.

Indehaver af Cold Hand Winery, Jens Skovgaard, er fuld af initiativer. Her ses han foran det, der skal blive til en udendørs gourmetrestaurant. Restauranten åbner til maj. Foto: Annelene Petersen
1500 mennesker besøgte lørdag julemarkedet på Cold Hand Winery, og forventningen til søndagens antal besøgende var ikke mindre. Foto: Annelene Petersen
Julemarkedet på Cold Hand Winery bød foruden julestemning og hygge på gastronomi. Foto: Annelene Petersen
Vineriets tilknyttede kok, Martin Knudsen, diskede op med hjemmelavede æbleskiver og gløgg. Foto: Annelene Petersen
Håndværksbageren Briancon fra Aarhus bød blandt andet på julekager med Cold Hand blommevin, småkager og stenovnsbagte flutes. Foto: Annelene Petersen
Helle Rimmer, der blandt andet er kendt fra Den Store Bagedyst og er indehaver af Rimmers Køkken demonstrede, hvordan man laver Cold Hand-ganache til trøffelkugler. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce