Annonce
Sport

Gemke er overraskende videre til kvartfinalen i Denmark Open

Toshifumi Kitamura/Ritzau Scanpix
Rasmus Gemke vandt i to sæt over sjetteseedede Jonatan Christie, der sendte Jan Ø. ud af turneringen.

Rasmus Gemke er videre til kvartfinalen i Denmark Open.

Den danske herresinglespiller slog torsdag aften sjetteseedede Jonatan Christie fra Indonesien, der i første runde sendte Jan Ø. Jørgensen ud af turneringen.

Gemke, der er nummer 22 på verdensranglisten, vandt med cifrene 21-17, 23-21. Det er første gang, at Gemke når så langt i turneringen, der spilles i Odense.

I kvartfinalen venter der dog den 22-årige dansker endnu en hård opgave, når verdensetteren Kento Momota står på den anden side af nettet.

Både Gemke og Christie fik en nervøs start på kampen med flere uprovokerede fejl, men Christie var bare en tand bedre og gik på kort tid fra 4-4 til 7-4.

Derfra blev det svært for Gemke at følge med, og danskeren var bagud 7-13, inden han med flotte slag og hårde smash tog fire point i træk.

Det satte for alvor gang i Gemke, der kom på 14-14 og derfra fandt sublimt spil frem og vandt sættet.

Det gode spil fortsatte i starten af andet sæt, hvor danskeren kom på 5-1, inden Christie fik bedre fat.

Indoneseren kom på 5-5 og 6-6 og tog derfra fem point i træk, mens Gemke havde svært ved at finde netspillet, som ellers havde fungeret i første sæt.

Men igen leverede danskeren et fornemt comeback og fik kontakt ved 15-15.

Det blev nervepirrende mod slut, hvor Gemke først misbrugte en matchbold og overlevede en sætbold, inden han til sidst kunne knytte næven efter en imponerende og overraskende sejr.

Gemke var dermed den første dansker, der er klar til kvartfinalen. Senere torsdag fulgte Anders Antonsen og Viktor Axelsen, der begge vandt deres andenrundekampe og skal møde hinanden i kvartfinalen fredag.

Alle de fem danske doubler, herresinglerne med Hans-Kristian Vittinghus og Jan Ø. Jørgensen samt damesinglen med Line Kjærsfeldt røg ud i første runde af turneringen, mens Mia Blichfeldt måtte trække sig med en skade inden sin førsterundekamp.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce